Είσαι 18 ετών; Αγαπάς την περιπέτεια; Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη παίρνοντας μέρος στο DiscoverEU

# 30/11/2018
Είσαι 18 ετών; Αγαπάς την περιπέτεια; Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη παίρνοντας μέρος στο DiscoverEU

ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη παίρνοντας μέρος στο DiscoverEU, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει στους νέους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.
Μπες στη σελίδα και δήλωσε τώρα συμμετοχή!!
https://europa.eu/youth/discovereu_el

Καλό ταξίδι!!!!

Τι είναι το DiscoverEU?

Είσαι 18 ετών; Αγαπάς την περιπέτεια; Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη παίρνοντας μέρος στο DiscoverEU, μια  πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει στους νέους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.

100.480 νεαροί πολίτες υπέβαλαν αίτηση κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου αιτήσεων, τον Ιούνιο του 2018 και τουλάχιστον 15.000 νέοι έλαβαν την ταξιδιωτική κάρτα. Ρίξε μια ματιά στο ενημερωτικό δελτίο DiscoverEU για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία και τις εμπειρίες των νέων που ταξίδεψαν με το DiscoverEU.

Κατά τον δεύτερο γύρο αιτήσεων, ο οποίος θα διαρκέσει από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), θα δοθεί σε τουλάχιστον 12.000 νέους η ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.

Οι μετακινήσεις σου θα γίνονται κυρίως με τρένο και έτσι θα μπορέσεις να απολαύσεις από κοντά την ανεπανάληπτη ποικιλία και ομορφιά των πόλεων και των τοπίων που προσφέρει η ήπειρός μας.

Για να δοθεί πρόσβαση σε Ευρωπαίους πολίτες από όλα τα σημεία της ηπείρου, η ταξιδιωτική κάρτα θα προσφέρει και εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, όπως με λεωφορεία ή φεριμπότ. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα μέσα μεταφοράς, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με αεροπλάνο. Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος.

Η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης είναι παρούσα με διάφορα σχήματα και μορφές. Για παράδειγμα, μπορείς να γνωρίσεις από κοντά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (γνωρίζεις ποια πόλη έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα εφέτος;), ή να παρακολουθήσεις ένα από τα πολλά φεστιβάλ ή καλλιτεχνικές παραστάσεις. Ίσως προτιμάς να επισκεφτείς μουσεία ή να περιπλανηθείς σε φυσικά πάρκα. Υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψεις!

Γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία να απολαύσεις την ελεύθερη μετακίνηση, να κατανοήσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευτείς τον πολιτιστικό της πλούτο, να κάνεις νέους φίλους και, σε τελική ανάλυση, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου;

https://europa.eu/youth/discovereu_el?fbclid=IwAR3zp4vU3OOtlHvoAd8QPLOrJ-W7aF0S6KAvw8kIZcANVSORmre2TzGV6Gw