Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Μόλις παραλάβαμε τα βραχιολάκια από την Emfasis Foundation με στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών του προγράμματος "με Emfasis στην Οικογενειακή & Κοινωνική Στήριξη" που στηρίζει πάνω από 300 οικογένειες το χρόνο.
Προσβλέπουμε και στην δική σας ανταπόκριση για το τόσο σημαντικό της έργο.

Πολλά συγχαρητήρια στην Emfasis Foundation για ακόμα μια φορά!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Κάτι νέο έρχεται

Ο εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Άφιξις, επιστρέφει δυναμικά με ανανεωμένες ιδέες για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 με την διοργάνωση του World Academy Expo (WAVE) (wave.afixis.org) στις 25 & 26 Νοεμβρίου του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Το WAVE είναι ένα καινοτόμο επιστημονικό συνέδριο, που δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές όλων των βαθμίδων να παρουσιάσουν σε ένα ευρύ κοινό την ακαδημαϊκή τους έρευνα. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι επιχειρήσεων, αλλά και επιστήμονες με σκοπό όχι μόνο να παρακολουθήσουν και να εμπλουτίσουν με την παρουσία και τη γνώση τους το συνέδριο, αλλά και για να προσεγγίσουν τους συμμετέχοντες, με την προοπτική προσφοράς κάποιας θέσης εργασίας ή και πρακτικής άσκησης (internship). Μέσα από την πρωτοποριακή διαδικασία εκμάθησης του προγράμματος, οι φοιτητές μαθαίνουν να προετοιμάζουν μία ακαδημαική εργασία και να την παρουσιάσουν μπροστά σε ένα ευρύ επιστημονικό κοινό.

Επιπλέον, το WAVE οργανώνει μία διαδραστική Έκθεση (Expo) στους χώρους του συνεδρίου, όπου άτομα και ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προσέρχονται για να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα τους από κάθε επιστημονικό πεδίο και να προωθήσουν το έργο τους, ερχόμενοι σε επαφή με τους συμμετέχοντες του συνεδρίου αλλά και το ευρύ κοινό. Μια τέτοια διαδικασία έκθεσης και επιρροής του κοινού διευρύνει τους διεπιστημονικούς ορίζοντες, αλλά και δημιουργεί εύφορο έδαφος για πρωτοτυπία και μελλοντική εξέλιξη σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του Άφιξις (afixis.org), του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αφιερωθεί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές όλων των ηλικιών, καθώς και στην καθοδήγηση τους στο να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά και τις ικανότητές τους, να ανακαλύψουν την δυναμική τους και να συνεισφέρουν μέσα από την δράση τους στην βελτίωση της ανθρωπότητας. Μέχρι σήμερα, ο Οργανισμός έχει υλοποιήσει δραστηριότητες όπως το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, μία πρότυπη προσομοίωση των εργασιών της Βουλής για φοιτητές, και τις Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας, ένα σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης δικαστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ και για το νέο ακαδημαϊκό έτος προετοιμάζει ακόμα περισσότερες.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν την έρευνα τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://wave.afixis.org/applications/apply/1380/, ενώ από την ίδια ιστοσελίδα θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν περεταίρω πληροφορίες.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Είναι γεγονός! Σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ μας Λογότυπο!

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council ανανεώθηκε με τη βοήθεια σας.

Φρέσκες ιδέες, υπέροχες εικόνες, πρωτότυπες επιλογές είναι κάποιες από τις πολλές λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον διαγωνισμό μας. Δεκάδες φίλες και φίλοι, μέσω του διαδικτυακού αυτού διαγωνισμού, έστειλαν πολλές ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες ιδέες για το νέο μας λογότυπο. Μετά την αξιολόγηση από το Διοικητικό μας Συμβούλιο ανακηρύχτηκε ο τελικός νικητής του διαγωνισμού.

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε όλες και όλους όσοι συμμετείχαν στην τόσο σημαντική για εμάς διαδικασία, τόσο για την δημιουργικότητά τους όσο και για τον χρόνο που αφιέρωσαν.

Νικητής του διαγωνισμού με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου ανακηρύχθηκε ο κ. Angelos Pappas.

Το έπαθλο για αυτή του την προσπάθεια είναι ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες ώστε να γνωρίσει από κοντά τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα όργανα της Ε.Ε.

Αναμένουμε τις εντυπώσεις σας!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο “Invest Youth” στη Λεμεσό της Κύπρου, το οποίο διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ). Θέμα του συνεδρίου αποτέλεσε η αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και Youth Guarantee στην Κύπρο και τέθηκαν οι βάσεις για τη βελτίωση των προγραμμάτων αυτών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία λύση στην ανεργία που μαστίζει τους νέους. Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αντιπροσώπευσε τη χώρα μας, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών του.

Ο Stelios Maridakis, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, παρευρέθη σε όλες τις διεργασίες του συνεδρίου, μιλώντας για τα προβλήματα των νέων στην Ελλάδα και όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Ειδικά στο θέμα του Youth Guarantee, καθώς το ΕΣΥΝ αποτελεί μέρος της εθνικής καμπάνιας και της ομάδας σχεδιασμού , ήταν μία ευκαιρία να ακούσουμε ιδέες για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και σε άλλες χώρες.

Η παρουσία του Ε.ΣΥ.Ν. στο συνέδριο ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις με το Cyprus Youth Council/Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου/Kıbrıs Gençlik Konseyi Η ανταλλαγή καλών πρακτικών, απόψεων και εμπειριών αποτελούν τη βάση της συνεργασίας μας και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την πραγματοποίηση ακόμα περισσότερων κοινών δράσεων μελλοντικά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το Cyprus Youth Council/Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου/Kıbrıs Gençlik Konseyi, για την στήριξη και εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο Loizos Vasiliou, τον Αντιπρόεδρο Giorgos Polykarpou και τα όλα τα μέλη του Συμβουλίου για την ουσιαστική συνεργασία και την θερμή φιλοξενία..

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

"Εξετάσεις, άγχος, επιτυχία, ξενύχτι, εκνευρισμός, χαρά, πίεση, δάκρυα, όνειρα. Είναι πολλές οι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτή τη μικρή μάχη της ζωής μας"

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council εύχεται καλή αρχή, καλή επιτυχία, καλή δύναμη και πολύ καλά αποτελέσματα σε όλους τους μικρούς μας μαθητές!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να θυμίζει σε όλους μας την προστιθέμενη αξία για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη.
Είναι μία υπενθύμιση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές, αλλά ταυτόχρονα και γιορτή για ότι έχει επιτευχθεί στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στάση ζωής μας, η προστασία του περιβάλλοντος!

"You must be the change you wish to see in the world"
Happy World Environment Day!!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Τα παιδιά μαθαίνουν από τη συμπεριφορά μας πολύ περισσότερα από οτι νομίζουμε.
Ο τρόπος που οδηγάμε καθώς και η συμπεριφορά μας κατά την οδήγηση, μπορεί να έχει μεγάλη επιρροή στα παιδιά μας και στον τύπο οδηγού που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον.

Δείτε το video εδώ.

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας - ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το κάπνισμα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες νοσηρότητας και θνητότητας παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο καπνός σκοτώνει περίπου 7 εκ. ανθρώπους κάθε χρόνο. Στα βιομηχανοποιημένα κράτη, εκτιμάται ότι προκαλεί πάνω από το 90% των πνευμονικών καρκίνων στους άντρες και περίπου το 70% στις γυναίκες ενώ στο κάπνισμα αποδίδεται το 22% όλων των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το 38% των Ελλήνων πολιτών είναι καπνιστές και το 25% αυτών είναι ηλικίας 15-24.

Κόβουμε το τσιγάρο, αλλάζουμε ζωή.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Μια ακόμα δυναμική παρουσία του Ε.ΣΥ.Ν. στο εξωτερικό.

Από τις 7 έως και τις 9 Μαΐου 2017, αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών της, εκπροσώπησε την ελληνική Νεολαία στο 2ήμερο συμπόσιο "Bridging Youth Across the Mediterranean" το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η θεματολογία του συμποσίου αφορούσε την Αειφορία - Βιωσιμότητα των νέων ιδεών σε σχέση με την Οικονομία, το Περιβάλλον και την Εργασία. Επίσης, εκτός από την δημιουργία δικτύου συνεργασίας, αναδείχθηκαν και θέματα όπως: η μείωση της νεανικής ανεργίας καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε δράσεις που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων κάθε νέας και νέου.

24 Εκπρόσωποι Νεανικών Νεολαιών από την περιοχή της Μεσογείου, κλήθηκαν να συζητήσουν τους τρόπους και τα μέσα επίλυσης και ενίσχυσης των ανωτέρω θεματικών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. John Delakouridis, παρέστη σε όλες τις εργασίες του συμποσίου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα και τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις υπάρχουσες πολιτικές να έχουν πρόσβαση στην εργασία. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στη Βαρκελώνη, η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, δημιουργώντας ισχυρές φιλίες με το σύνολο των συμμετεχόντων χωρών.
Να ευχαριστήσουμε το Union for the Mediterranean και το Ινστιτούτο Konrad-Adenauer-Stiftung, Regional Office South Mediterranean για την τιμητική πρόσκλησή τους.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council αναλογιζόμενο το χρέος του απέναντι στην Ελληνική Νεολαία στηρίζει απόλυτα τη νέα ενημερωτική καμπάνια για την υπερβολική ταχύτητα από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας - ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα.

Στην χθεσινή παρουσίαση της νέας ενημερωτικής καμπάνιας για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας που παρουσίασε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Armodios Drikos, οι Αντιπρόεδροι Ε.ΣΥ.Ν. κ. John Delakouridis & κ. Petros Aggos και το μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας κ. Stelios Maridakis

Η εν λόγω καμπάνια εντάσσεται στις εκδηλώσεις που υλοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο της φετινής 4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (8-14/5) που επικεντρώνεται στο θέμα της ταχύτητας.
«Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους και τις οδυνηρές συνέπειες της υπερβολικής ταχύτητας, έναν από τους πιο καταστροφικούς παράγοντες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και τραυματισμών διεθνώς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από την καμπάνια στους νέους άνδρες, κατηγορία οδηγών που εμπλέκονται συχνότερα σε σοβαρά τροχαία συμβάντα εξαιτίας της ταχύτητας και γενικότερα στους οδηγούς 15-29 ετών, ηλικιακή ομάδα για την οποία τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως»

Η Αγαπητή πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους ως παράδειγμα εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς.
Το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι «Αν όλοι μείωναν τη μέση ταχύτητά τους κατά 5% θα είχαμε 30% λιγότερους θανάτους στο δρόμο.»
Προσβλέπουμε, η καμπάνια αυτή, να φτάσει μέχρι την τελευταία άκρη της χώρας μας και να ευαισθητοποιήσει κάθε νέο άνθρωπο σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

#Saferoads
#YFJ
#ESYN
#IOAS

Το βίντεο της Καμπάνιας: (Feel free to share it)

https://www.youtube.com/watch?v=u9m9s_OCX80

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version