Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας ,στο πλαίσιο των δράσεων προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας και αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, συμμετείχε στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματώθηκε 24-26 Σεπτεμβρίου 2015 στην πόλη του Βόλου.

Εκπροσωπούμενο από το μέλος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Θωμά Κολοβό παρακολούθησε τις εν λόγω εργασίες του συνεδρίου αποκομίζοντας ιδέες και προτάσεις με στόχο την μετέπειτα ουσιαστικότερη ανάδειξη της πολιτιστικής Κληρονομιάς της Χώρας μας.

Μέσα από τις παρουσιάσεις Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων και ερευνητών αναδείχθηκε η ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Ελληνισμό και την Ευρώπη.

Διοργανωτές του συνεδρίου ήταν το ΑΕΊ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δευτεροβάθμιας Εθελοντικός Οργανισμός Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ".

Τέλος σε συνάντηση με το προεδρείο της οργανωτικής Επιτροπής συζητήθηκε το θέμα ανάδειξης των νέων επιστημόνων και ερευνητών στον τομέα του Πολιτισμού που αποτελεί τον σημαντικότερο θεματικό πυλώνα της Ελλάδας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, συμμετέχει στη διοργάνωση του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης Castello di Duino, ο οποίος διοργανώνεται στη Τεργέστη, τον μήνα Μάρτιο κάθε έτους από τον φορέα Associazione Poesia e Solidarietà σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico του Duino, με την στήριξη της UNESCO, του Πρίγκηπα Carlo Alessandro della Torre e Tasso del Castello di Duino, του Δήμου του Duino και της Muggia, του Δήμου Τεργέστης, της Περιφέρειας Friuli Venezia Giulia, του CEI και άλλων φορέων. Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατία;, του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Νεότητας. Ο Διεθνής αυτός Διαγωνισμός ποίησης έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικούς θεσμούς του είδους του στην Ιταλία και μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος πάνω από 7.000 άτομα. Την διοργάνωση του διαγωνισμού επιμελείται η καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Τεργέστης Prof.ssa Gabriella Valera Gruber.

Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό ποίησης και θεατρικών κειμένων που απευθύνεται σε νέους έως 30 ετών και σε σχολεία από όλο τον κόσμο.

Τα ποιήματα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2015 για τα τμήματα για νέους ποιητές και θεατρικά κείμενα και 31 Δεκεμβρίου 2015 για τα Σχολεία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.castellodiduinopoesia.org, η οποία έχει συνταχθεί σε 22 γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά ή την ιστοσελίδα της Εστίας Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού: www.hfc-sezioneitaliana.com, (Piazza Sαn Giovanni 1, 34122, Trieste (Italia) – Tel. +39 040 639339, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. ).

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Contract period: 09/09/2015 to 31/12/2015, full-time, under a UNOPS Individual Contractor Agreement, with possibility for extension.

Duty Station: Athens

Remuneration Package: UNOPS terms and conditions.

Tasks: The incumbent will be based at the premises of the UNHCR Office in Greece and will support the work of the Comm/Public Information Unit of UNHCR Greece, especially with regard to the campaign against racism/xenophobia and the production of human interest stories. The incumbent shall work under the overall supervision of the Comm/PI Officer and in close co-operation with the Comm/PI Associate of UNHCR Greece.

The Consultant will perform the following duties and activities:

- Support the revamp of UNHCR’s anti-racist campaign

- Maintain and update UNHCR’s bi-lingual (GR & EN) anti-racist platform

(1againstracism.gr) on a daily basis

- Produce new original material, including interviews, videos, photos, features and stories, to support the campaign

- Promote to media and enhance digital presence of the campaign

- Identify and draft human interest stories

- Provide assistance with regard to the organization of public information events

- Manage the contacts lists

- Perform other relevant duties

The incumbent may be required to travel to border or other areas, as needed, to cover human interest stories and/or produce original material for the anti-racist campaign.

QUALIFICATIONS:

  • University degree, preferably in Communications, Journalism, or related discipline
  • Minimum 5 years of previous relevant work experience; work experience with an international organization is an asset
  • Excellent knowledge of Greek and English
  • Excellent communication and drafting skills
  • Ability to work in a team and in a multi-cultural environment
  •  Strong computer and internet skills
  • Very good knowledge of new digital communication technologies
  • Photography/video skills are an asset

Interested applicants are invited to complete and submit a Personal History (P.11) form, attached to this notice.

Completed forms are to be submitted with a motivation letter via e-mail, under subject heading “Anti-Racist Campaign” and name of applicant, to Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

Questions: Any questions related to this vacancy must be addressed to the dedicated mailbox ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. ) using the attached form.

Deadline for applications: 04/09/2015

Acknowledgments will only be sent to short-listed candidates under serious consideration.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η ηλεκτρονικής πλατφόρμα www.paratiro.gr αποτελεί κεντρικό εργαλείο του έργου της ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής”, η οποία δημιούργησε το “Εθνικό Δίκτυο Παρατηρητών Άγριας Ζωής” και την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.paratiro.gr με σκοπό τη συλλογή στοιχείων από πολίτες και φορείς για περιστατικά τραυματισμένων και νεκρών άγριων ζώων στην ελληνική επικράτεια. Το δίκτυο αυτό αποτελεί μία οργανωμένη προσπάθεια πανελλήνιας εμβέλειας για την εφαρμογή της “Επιστήμης των Πολιτών” σε θέματα χερσαίας βιοποικιλότητας.

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για τους κύριους παράγοντες θνησιμότητας των ζώων στη χώρα μας και θα αξιοποιηθούν μεταξύ άλλων για τον σχεδιασμό και την προώθηση παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη μείωση των περιστατικών θανάτου (π.χ. μονώσεις καλωδίων, αντιμετώπιση έντονων περιστατικών λαθροθηρίας, βελτιωτικές παρεμβάσεις σε αυτοκινητοδρόμους κ.λπ.).

Η συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων με παρόμοια δράση, η συντονισμένη προσπάθεια προώθησης της διαδικτυακής πλατφόρμας, καθώς και η αποστολή στοιχείων είναι πολύ σημαντική γι’ αυτήν την προσπάθεια, γι’ αυτό και ζητούμε τη συμμετοχή σας στο δίκτυο. Σας παρακαλούμε επίσης να ενημερώσετε τα στελέχη και τους εθελοντές και κυρίως τους ανθρώπους που δουλεύουν στο πεδίο- να εισάγουν στοιχεία μέσω της πλατφόρμας (www.paratiro.gr/forma-peristatikou/) για τα νεκρά και τραυματισμένα ζώα, που τυχόν παρατηρούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Τα περιστατικά που καταγράφονται εμφανίζονται σε χάρτη, σε πραγματικό χρόνο στο: www.paratiro.gr/peristatika/.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 5 Αυγούστου 2015 οι εγγραφές στον δήμο Αθηναίων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωφελούμενοι, όπως περιγράφεται στις δράσεις του Προγράμματος, είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (π.χ. με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο και 4.500 για ζευγάρι).

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται σε 11 προκαθορισμένα σημεία του δήμου Αθηναίων από πιστοποιημένους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Αθηναίων, του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), καθώς και από πιστοποιημένους χρήστες των 20 εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης του δήμου Αθηναίων «ΑΘΗΝΑ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».

Οι ενδιαφερόμενοι για την εγγραφή τους θα πρέπει να προσκομίζουν το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, την Ταυτότητα, καθώς και το Ε1 και το Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014), όπως και τον κωδικό για το TAXIS. Σημειώνεται ότι για την εγγραφή είναι απαραίτητο να προηγηθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2015.

Οι ωφελούμενοι μπορούν επίσης να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (ΤΕΒΑ):

https://www.idika.org.gr/teba/Default.aspx

Ο δήμος Αθηναίων προσκαλεί όλους και όλες, οι οποίοι γνωρίζουν άτομα που θα μπορούσαν να είναι ωφελούμενοι να τους ενημερώσουν και να τους προτρέψουν να εγγραφούν στο πρόγραμμα.   

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους και στα επτά Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη, στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΗ

1η Δημοτική Κοινότητα

Πλ.Ηρώων 3, Πλ.Ψυρρή, 105 54
Τηλ.: 210 3256825

2η Δημοτική Κοινότητα
Υμηττού 251, Παγκράτι, 116 32
Τηλ.: 210 7522293

3η Δημοτική Κοινότητα
Τριών Ιεραρχών 74,118 51
Τηλ.: 210 3427310

4η Δημοτική Κοινότητα
Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35, Κολωνός, 104 41
Τηλ.: 210 5157882

5η Δημοτική Κοινότητα
Πατησίων 237, Πλ.Κολιάτσου , 112 54
Τηλ.: 210 8623320

6η Δημοτική Κοινότητα
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42
Τηλ.: Γραμματεία: 210 8252227

7η Δημοτική Κοινότητα
Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι, 115 24
Τηλ.: 210 6919945

 

Επισυνάπτεται ο πλήρης κατάλογος με τα σημεία υποβολής δικαιολογητικών

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ανταποκρινόμενος στις παρούσες συνθήκες και τις ανάγκες των πολιτών, διοργανώνει σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από 16 έως 30 Ιουλίου στο προαύλιο του Μουσείου, Φεστιβάλ με δωρεάν συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού και κινηματογραφικές προβολές.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες θα κρατήσουν συντροφιά στο κοινό, όπως οι Μύρωνας Στρατής και Ησαΐας Ματιάμπας στο άνοιγμα του Φεστιβάλ, ο Τάκης Σούκας, η Λένα Αλκαίου, ο Τάκης Χρυσικάκος και ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη λήξη της διοργάνωσης.

Τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού συμπράττουν με διακεκριμένους καλλιτέχνες και υπόσχονται στο κοινό ξεχωριστές μουσικές θεματικές βραδιές, ενώ οι λάτρεις της τέχνης του θεάτρου, του χορού, αλλά και του κινηματογράφου είναι επίσης καλεσμένοι να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις σε ένα από τα ιστορικά σημεία της πόλης.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Tο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει (http://www.econ.uoa.gr) την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 90 θέσεων φοιτητών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Διοίκηση και Διαχείριση Οικονομικών Μονάδων και Οργανισμών (ΔΔΟΜΟ) με κατεύθυνση την Λογιστική. Η εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθείται στο πλαίσιο της   συγκεκριμένης κατεύθυνσης είναι η μικτή, δηλαδή πραγματοποιείται τόσο με τη χρήση συμβατικού συστήματος(διδασκαλία σε αίθουσα) όσο και με τη χρήση μεθόδων εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το ανωτέρω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται σε αρχείο WORD (.doc) και να τη στείλουν ηλεκτρονικά (ως συνημμένο αρχείο) στη διεύθυνση mba-accounting@econ.uoa.gr ή ταχυδρομικά στο Γρυπάρειο Μέγαρο που βρίσκεται Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου, στο 5ο όροφο, γραφείο 508.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 – 16:00) με την γραμματεία του  συγκεκριμένου προγράμματος στο τηλ. 210-3689453, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος www.ddomo-acc.econ.uoa.gr ή το www.ddomo.econ.uoa.gr, να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στo e-mail mba-accounting@econ.uoa.gr ή να επισκέπτονται το Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γρυπάρειο Μέγαρο, Οδός Σοφοκλέους 1, 5ος όροφος, Γραφείο 508, Αθήνα 105 59.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Availability of the Post : Effective 03/08/2015

Duties and Responsibilities:

1. Consistently apply International and National Law and applicable UN/UNHCR and IASC policy, standards and codes of conduct.

2. Provide counselling on protection issues to persons of concern.

3. Support activities in protection related AGD based programming with implementing and operational partners.

4. Conduct preliminary information gathering and interviews in support of eligibility, status determination, durable solutions and social needs assessment.

5. Contribute to measures to identify, prevent and reduce statelessness.

6. Contribute to a country-level child protection plan as part of the protection strategy.

7. Monitor Standard Operating Procedures (SOPs) for all protection/solutions activities.

8. Participate in individual protection case management including cases of SGBV and child protection. Monitor and report on cases of refoulement, expulsion and other protection incidents.

9. Assist in identifying durable solutions for persons of concern in voluntary repatriation, local integration and where appropriate, resettlement.

10. Contribute to the design, implementation and evaluation of protection related AGD based programming with implementing and operational partners.

11. Assist in drafting reports, routine correspondence, updating relevant databases and compiling statistics for the protection unit / section.

12. Contribute to initiatives to enhance national and local protection capacities.

13. Perform other duties as required.

More info on the enclosed documents.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

stART is a fellowship and training program for Greek graduates seeking an advanced level of qualification in international cultural management. The program supports up-and-coming cultural managers who wish to start youth culture initiatives in their local communities. The aim of stART is to promote individual initiative among young people in Europe.

In fall 2015 up to 30 fellows will have the opportunity to take part in two weeks of advanced training and four weeks of job shadowing in Germany. Having successfully completed the capacity building program they will be awarded a certificate of participation and are eligible to apply for a six month fellowship in Greece. During this second phase of stART up to 12 fellows will have the opportunity to apply the knowledge acquired by launching a youth cultural initiative in their local area. In doing so they should actively engage young people and seek to collaborate with local cultural institutions and initiatives. A basic project budget will be provided through stART. Towards the end of their six month fellowship a closing festival in Greece will provide the cultural managers with a platform which will enable them to present their projects to the public and possible future sponsors.

stART is a program of the Robert Bosch Stiftung conducted in cooperation with the Goethe-Institut Thessaloniki and the Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V. (German Network of Community Art Centres).

More info here

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Οι στιγμές που περνάει η χώρα μας αποτελούν σταθμό για την μοίρα της και το προσανατολισμό της στην μεταπολιτευτική εποχή. Είναι καθήκον όλων μας να σταθούμε δίπλα σε όλες τις δυνάμεις του τόπου που επιθυμούν και στοχεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, ως ο πλέον επίσημος φορέας έκφρασης της Ελληνικής Νεολαίας συνεχίζει να αποτελεί τον θεματοφύλακα της ενότητας και της συνοχής ολόκληρης της νέας γενιάς. Η πίστη μας στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αταλάντευτη και χωρίς κανέναν ενδοιασμό με κύριο γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η Ευρωπαϊκή Οικογένεια αντικατοπτρίζει όλες εκείνες τις αξίες και τις αρχές που το ιστορικό μας καθήκον μας καλεί να υπερασπιστούμε. Σίγουρα όμως η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί το ιδανικό λιμάνι για κάθε ανεπτυγμένη χώρα, πράγμα που τονίζουμε σε κάθε στιγμή και με κάθε τρόπο στους Ευρωπαίους νέους Εταίρους μας.

Το καθήκον μας είναι να αλλάξουμε την Ευρώπη με κύριο και μοναδικό στόχο το Συμφέρον της Νέας γενιάς. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο μέσα στην Ευρώπη. Στην δική μας Ευρώπη.

Με την παρούσα επιστολή μας σας διαβεβαιώνουμε ότι στεκόμαστε απέναντι σε κάθε διχαστική λογική που διαφαίνεται σήμερα στη χώρα μας, προκρίνοντας την ενότητα και την ομοψυχία παντού και προς κάθε κατεύθυνση.

Αυτό είναι το χρέος μας,

αυτός είναι ο θεσμικός μας ρόλος.

 

 

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version