Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε και η 7η και τελευταία συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος Grundtvig NFE South R-Evolution, 3-6 Ιουλίου στη Λισαβόνα για την αναγνώριση της μη-τυπικής μάθησης και την ενδυνάμωση των ικανοτήτων που αποκτώνται από αυτή, και καθιέρωσή τους ως αναπόσπαστα κομμάτια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και κατάρτισης, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πολιτών, κάτι το οποίο βρίσκεται και στους στόχους της EU Agenda για το 2020 .

Αφού αξιολογήθηκαν η πορεία, οι στόχοι και τα αποτελέσματα του προγράμματος, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο διάδοσης των συμπερασμάτων και της τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκε καθ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 2 χρόνων από τα Εθνικά Συμβούλια Ελλάδος, Ισπανίας, Ιταλίας, Σλοβενίας, Πορτογαλίας, Καταλονίας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας καθώς και τα επόμενα βήματα για μελλοντική συνεργασία ώστε να αξιοποιηθούν οι πρακτικές μεθοδευμένα.

Από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας συμμετείχαν 4 άτομα μεταξύ των οποίων η κα. Δομνίκη Κουιτζόγλου, Αντιπρόεδρος Εξωτερικών, και ο κ. Σαράντος Μιχαλόπουλος, μέλος του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η Εβδομάδα MOVE είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove. Το όραμα είναι να έχουμε 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους να δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα μέχρι το 2020. Η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία NowWeMove με κορυφαίο γεγονός την εβδομάδα MOVE προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ως υποψήφια για βραβείο στην κατηγορία Εκστρατεία της Χρονιάς, απόδειξη για την επιτυχία που συγκέντρωσε 1257 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη από 600 διοργανωτές MOVE, συγκεντρώνοντας κατ 'εκτίμηση 12.500 εθελοντές και 500.000 πολίτες.

 

Από 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου  2014, η εβδομάδα MOVE θα ενώσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη για να γιορτάσει και να προωθήσει τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα.

 

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή με στόχο την συνεργασία για μια επιτυχημένη γιορτή του δραστήριου τρόπου ζωής, του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης.

 

Ως Εθνικός Υποστηρικτής της εβδομάδας MOVE στην Ελλάδα καλούμε όλα τα μέλη οργανώσεις, ΜΚΟ και κάθε ενδιαφερόμενο όπως αποστείλει την πρόθεση του για να μετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας Now we Move.

 

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. :

 1. Τίτλο Οργάνωσης
 2. Στοιχεία επικοινωνίας
 3. Τόπο δραστηριότητας
 4. Σύντομο ιστορικό δράσεων της Οργάνωσης

 

Ως απάντηση θα λάβετε την φόρμα συμμετοχής καθώς και ενημερωτικά στοιχεία προς διευκόλυνση σας.

 

Σχετικά Link:

 

http://nowwemovegreece.wordpress.com/

http://www.moveweek.eu/

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Στις 3 και 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, Σεμινάριο για την Προώθηση και Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας-Πλαισίου για την ποιότητα των υπηρεσιών εντός των κυβερνητικών διοικήσεων. Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας προσκλήθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκπροσωπήθηκε από την Αντιπρόεδρο Εξωτερικών κα Δομνίκη Κουιτζόγλου, η οποία παρουσίασε στοιχεία της νεανικής ανεργίας για την χώρα μας. 
 
Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο- Συμφωνία για την Ποιότητα των Δημοσίων Υπηρεσιών εντός των Κεντρικών Κυβερνητικών Διοικήσεων που υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2012, από την πλευρά των εργοδοτών η ΕUPAE και από την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων η ΤUNED, επαναλαμβάνει ότι η υπηρεσία του κοινού συμφέροντος είναι η κύρια αποστολή όλων των δημοσίων οργάνων. Μέσω της συμφωνίας πλαισίου οι Ευρωπαίοι κοινωνικοί εταίροι τονίζουν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι δημόσιες αρχές για την παροχή, τη χρηματοδότηση, την υλοποίηση και την οργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται  πάνω απ 'όλα στις ανάγκες των χρηστών, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης, ευάλωτα άτομα είναι σε ιδιαίτερη ανάγκη υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, προσαρμοσμένων έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προστασία από την πτώση στη φτώχεια. Το έργο χρηματοδοτείται από την ΕΕ και εστιάζει υπηρεσίες που παρέχονται στις τρεις ευάλωτες ομάδες, των αιτούντων άσυλο, των νέων ανέργων,των ηλικιωμένων χαμηλοσυνταξιούχων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Ελλάδος στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας Ρωσίας στη Μόσχα στις 10-11 Ιουλίου 2014.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να συζητηθεί ενδελεχώς η κατάσταση στην Κριμαία και την Ουκρανία μετά το ξέσπασμα της πρόσφατης πολιτικής κρίσης στη περιοχή καθώς το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε επίπεδο συνεργασίας των νέων τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ευρασίας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν νέοι από την Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Λετονία.

Το ΕΣΥΝ εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο για θέματα νέων στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ και μέλος του ΔΣ, Σαράντιο Μιχαλόπουλο, ο οποίος επεσήμανε τα ακόλουθα αναφορικά με τη συνεργασία του ρωσικού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας με τους νέους Ευρωπαίους:

«Ο μόνος κοινός τόπος για συνεργασία μεταξύ των νέων Ρώσων και των νέων Ευρωπαίων είναι η εγγύηση της δημοκρατίας και η αμοιβαία αναγνώριση της πραγματικής κατάστασης και γεγονότων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αξιόπιστη συνεργασία χωρίς να εκφράζουμε δημόσια την αυτοκριτική μας. Ο νέος Ευρωπαίος πολλές φορές κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, επέκρινε δημόσια το επίπεδο δημοκρατίας στην ΕΕ, ζητώντας πιο διαφανείς διαδικασίες και όχι κεκλεισμένων των θυρών αποφάσεις. Κάνει όμως το ίδιο και ο νέος Ρώσος; Είναι σε θέση να μιλήσει ανοιχτά για παράδειγμα για το τι συμβαίνει στη Λευκορωσία;», τόνισε, προσθέτοντας ότι τα δικαιώματα των νέων δεν επιδέχονται «διπλών προτύπων αλλά ούτε και εκπτώσεις» λόγω των πολιτικών συγκυριών.

Ακόμη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ρωσικό νόμο που υιοθετήθηκε πρόσφατα και χαρακτηρίζει ως «ξένους πράκτορες» τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (30 Ιουνίου) η συνέντευξη Τύπου του ΕΣΥΝ για το αυριανό σεμινάριο στο πλαίσιο του προγράμματος Grundtvig "NFE Southern R-Evolution" στην Κομοτηνή.

Η συνέντευξη Τύπου, όπου παρευρέθησαν δημοσιογράφοι του τοπικού Τύπου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Europe Direct της Κομοτηνής.

Το ΕΣΥΝ εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο του Δ.Σ. για θέματα Ελληνικής Προεδρίας, κ. Σαράντιο Μιχαλόπουλο, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά το περιεχόμενο και τις δράσεις του προγράμματος «NFE Southern R-Εvolution» στο πλαίσιο του Grundtvig, εστιάζοντας στις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρονται στους νέους από την ενίσχυση της μη τυπικής μάθησης στη χώρα μας.

«Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος τα τελευταία δύο χρόνια, οι νέοι από 9 χώρες της ΕΕ συναντήθηκαν και διαβουλεύθηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν μια δεξαμενή νέων εκπαιδευτών σε ζητήματα που αφορούν στη νεολαία.

Η ενίσχυση της μη τυπικής μάθησης και η εκπαίδευση των νέων πάνω στις δυνατότητες επίδρασης των πολιτικών για τη νεολαία στα υψηλότερα επίπεδα πολιτικής, αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους νέους Έλληνες, που δίνουν αγώνα να ανταπεξέλθουν στις δυσμενείς συνθήκες του σήμερα», τόνισε ο Σ. Μιχαλόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στις 3 Ιουλίου, στις 6μμ, στον συνεργατικό χώρο Orange Grove, με την συνδιοργάνωση του Κέντρου Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας (ΚέΠΝΕΤ) και το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), με την ενεργή υποστήριξη της ομάδας StartingUP θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Open Economy: Entrepreneurship Moving Forward

Συγκεκριμένα θα αναλυθούν :

 • τι είναι η Ανοιχτή Οικονομία και η διαφοροποίηση από την Ελεύθερη και την Κοινωνική
 • Η εφαρμογή του Διπόλου Επιχειρηματικότητας
 • Ποιο και τι είναι και δεν είναι ο Business Developer
 • Πώς εκδημοκρατίζουμε την Επιχειρηματικότητα

Facebook link για την εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/520169408087961/

Εισηγητές:

Eleni Scondra-Elliot

(ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ, έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος marketing σε μεγάλες επιχειρήσεις)

Orestis Matsoukas

(συντονιστής του StartingUP και συνιδρυτής του ΚέΠΝΕΤ, είναι ιδρυτής αριθμού startups )

Evangelos Angelopoulos:

(business strategist του ΚέΠΝΕΤ, είναι business director σε εταιρίες τεχνολογίας)

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Open Economy: www.facebook.com/OpenEconomy

StartingUP: startingup.gr & facebook.com/StartingUpEvent

ΚΕ.Μ.ΕΛ: kemel.gr

ΚέΠΝΕΤ:kepnet.gr & facebook.com/KEPNETpage

Orange Grove: orangegrove.biz & facebook.com/orangegroveathens

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας υποστηρίζει την Εβδομάδα MOVE για την φυσική άσκηση.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας που θα λάβει χώρα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2014, το Εθνικό Συμβούλιο Νέων ως εθνικός υποστηρικτής προωθεί τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν για το σκοπό της ενίσχυσης του θεσμού.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα κοινοποιηθούν οι τομείς, οι τρόποι άλλα και οι διαδικασίες συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα καθώς και οι απώτεροι στόχοι με κύριο αποδέκτη τους Νέους της χώρας μας.

Το επίσημο Site της καμπάνιας με περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Βίντεο από την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας 2013 μπορείτε να δείτε εδώ.
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το CSAP Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι εντάσσεται στο πρόγραμμα της Equal Society με τίτλο "Σπουδάζω με Υποτροφία!".

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Κέντρο Ερευνών και η Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών (ΕΕΣΜ) μέσα από το CSAP Επαγγελματικό Πρόγραμμα επιθυμούν να συμβάλουν κοινωνικά στην ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων των Ελλήνων, οι οποίοι αδυνατούν να εισέλθουν σε Πιστοποιημένα Επαγγελματικά Προγράμματα λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Το CSAP, για το νέο κύκλο σπουδών που αρχίζει τον επόμενο Οκτώβριο, προσφέρει τρεις (3) θέσεις στην Κατεύθυνση του Project Management και τρεις (3) θέσεις στην Κατεύθυνση του eBusiness and Social Media.

Επισκεφθείτε το site και στείλτε μας την αίτηση σας τώρα!! http://spoudazo.equalsociety.gr/index.php/el/

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Host organisation: CIFE (Centre international de formation européenne)

Available position: 1

Length: 3 months

Starting date: September 2014

Location: Nice, France


Who we are:

The Centre international de formation européenne (CIFE) is offering a 3-months-internship in its Nice-based academic teaching and research centre between September 2014 and December 2015.

CIFE (President: Jean-Claude Juncker), is a private institution of higher education and research, founded in 1954 with its head office in Nice and branch offices in Berlin, Bruxelles and Istanbul. It receives special funding in the framework of the Jean Monnet Programme of the European Union.

Every year, students from all continents and a great variety of countries enroll in its programmes. Next to its Master’s programmes in European and international studies CIFE offers a Summer University programme, evening courses, conferences as well as an academic quarterly on EU-related topics.

We are an international, open-minded and dynamic team showing confidence from the beginning and setting great store by personal responsibility.


Workspaces and Job Responsibilities:

The vacant internship is offered in our public relations department.

Your fields of work would be:

 • Assistance to the general work of Public and Press relations
 • Research on content and maintenance of the CIFE and IE-EI websites, the newsletter and social media
 • Content research and elaboration of a communication strategy for a new programme
 • Creation and maintenance of (direct)-mail campaigns
 • Advancement of CIFEs media strategy

Competences and skills required:

 • Academic background (BA level or higher)
 •  Strong interest in European integration and International Relations and/or Public Relations
 • Fluency in English and good knowledge of French and German
 • Strong initiative, flexibility and autonomy in your work habits
 • Team-working skills
 • Cultural sensitivity

 

What we offer:

During your internship you will experience a strong professional environment where you will have many opportunities to network, learn and develop in areas of your interest, helping you to shape your future career, inter alia you can experience different workspaces of a higher education institute.

Furthermore you gain the opportunity to work in a pleasant international and multicultural working environment in close cooperation with students, administration and faculty.

As remuneration we offer our interns free accommodation in the apartment of our institute in the centre of Nice (approx. 5 min. from the Mediterranean Sea).

 

How to apply:

Please send your application until 29th of June to  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

Applications must include a motivation letter and your CV. References are adjuvant.

The shortlisted candidates will be informed beginning of July to set an online interview date.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως 18 Ιουνίου  

 

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΤΤΙΚΑΙΝ» παρατείνει τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των ανέργων, της Περιφέρειας Αττικής, στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», έως και την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014.

 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά τους ανέργους που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, επιδοτούμενη κατάρτιση (5,00€ μεικτά/ώρα), συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, καθώς και την ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 78 ανέργων, με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας ή την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Για την υποβολή των αιτήσεων, καθώς και για κάθε πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω σημεία:

 • ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., Φερών 16, Αθήνα (Πλατεία Βικτωρίας)

Τηλέφωνο: 210 8838540 (Δρανδάκη Αννίκα), ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες: 10:00 – 16:00

 • ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, Κοινωνική Υπηρεσία, Λεωφόρος Δημοκρατίας και Ι. Μέρλα, Αγ. Ανάργυροι

Τηλέφωνο: 213 2039921 (Τσιαμπόκαλου Ελένη), ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή

και ώρες: 08:30-14:30

 • Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) Παντείου Πανεπιστημίου, Αριστοτέλους 3, Καλλιθέα

Τηλέφωνο 2109201631, ημέρες: Τετάρτη (14:00-17:00) & Παρασκευή (14:00 -16:00)

 • Στην ιστοσελίδα www.attikain.gr

 

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Άνεργοι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ

Νέοι επιστήμονες (Μηχανικοί, Περιβαλλοντολόγοι, Οικονομολόγοι, Γεωπόνοι, Βιολόγοι, Χημικοί, Απόφοιτοι πληροφορικής, Ιατροί, Δικηγόροι, κ.λπ, με προϋποθέσεις )

Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με χαμηλά εισοδήματα

 

Οι συμμετέχοντες ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους μέσω των δράσεων του έργου, θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος με συνεχή επαγγελματική και επιχειρηματική καθοδήγηση από εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προχωρήσουν στην ίδρυση της δικής τους επιχείρησης (ατομικής ή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης) ή να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες τοπικές επιχειρήσεις, ή ακόμη και να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα (ανάπτυξη επιχειρηματικού Σχεδίου).

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version