Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σε συνεργασία με το European Youth Forum, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, και ώρα 17:30 μ.μ. σας περιμένει στην αίθουσα του Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, για τη διεξαγωγή του 1ου Κοινωνικού Debate για το 2017

Μαζί μας θα είναι:

Η θεματική μας θα είναι: "Η απαξίωση του πολιτικού Συστήματος μέσα από τα μάτια ενός νέου στην Ελλάδα του Σήμερα"
Απαραίτητη η προεγγραφή σας εδώ, λόγω περιορισμένων θέσεων.
Σας περιμένουμε όλους!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και τον εορτασμό των 30 χρόνων του προγράμματος Erasmus, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργάνωσε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη».

Στη συνάντηση η οποία είχε τη μορφή Δομημένου Διαλόγου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, οι Αντιπρόεδροι του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ.κ. Άγγος Πέτρος και Δελακουρίδης Γιάννης και το Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Κώστας Ρόκας.

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε μέσα από τέσσερις ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές (α) εκπαίδευση, κατάρτιση και κινητικότητα των νέων, (β) ενεργός πολίτης – συμμετέχω και επηρεάζω, (γ) ανεργία των νέων και δεξιότητες του 21ου αιώνα και (δ) νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στις οποίες συμμετείχαν : α) 15-20 νέοι ανά ομάδα, που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ), β) εκπρόσωποι των τοπικών αρχών γ) εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης), δ) εκπρόσωποι του εθνικού κοινοβουλίου (βουλευτές), ε) εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας) στ) εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).


Το πρώτο δίωρο συζήτησαν οι νέοι με τους εκπροσώπους φορέων και θεσμών (με την υποστήριξη ενός συντονιστή και την ενεργό συμμετοχή δημοσιογράφων της περιοχής) και το επόμενο δίωρο συζήτησαν μεταξύ τους, καταγράφοντας τα πρώτα συμπεράσματα. Στο τέλος των εργασιών, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους και αφού κατάθεσαν τις ιδέες, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, προέκυψαν τα τελικά συμπεράσματα τα οποία συνέταξε ο rapporteur της ομάδας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έλαβε χώρα η ολομέλεια όπου παρουσιάστηκαν από τους rapporteurs τα συμπεράσματα της κάθε ομάδας εργασίας και ακολούθησε ανοιχτός διάλογος. Τα τελικά συμπεράσματα θα ενοποιηθούν, θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν σε σχετικούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς (συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας) σε ειδική έκδοση.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

To YES Forum λέει ΝΑΙ στο Θαλάσσιο Τουρισμό με τη διοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στη συνεδριακή αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών κατά τη διάρκεια του International Conference & Exhibition του Posidonia Sea Tourism Forum.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο διάλογος που ξεκίνησε στα πλαίσια των Ποσειδωνίων 2016 πρέπει να συνεχιστεί και ελπίζουμε ότι ολοένα και περισσότεροι θα αφουγκράζονται και θα υποστηρίζουν το όραμα και την προσπάθεια μας.

Η προβλεπόμενη αναγέννηση του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς στους κλάδους yachting, κρουαζιέρας και επιβατηγών πλοίων. Το YES to Sea Tourism Forum θα εξετάσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται από αυτούς τους κλάδους και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να είναι επιτυχής σε αυτά. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός ανοικτού διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων του συνεδρίου και των στελεχών της βιομηχανίας που θα συγκροτούν το πάνελ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία των Ποσειδωνίων λαμβάνοντας μέρος σε μια περιήγηση στην έκθεση, σε ένα ακόμα συνέδριο yachting, αλλά και σε ένα networking cocktail που θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του Forum. Το ενδεικτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο http://yes-forum.com/indicative-program/

Η συμμετοχή στο YES to Sea Tourism Forum είναι δωρεάν αρκεί να κάνετε την εγγραφή σας στο http://www.yes-forum.com/registration

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Μια πολύτιμη συνεργασία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας - ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» είναι σε εξέλιξη. Με την αγαπητή μας πρόεδρο του Ι.Ο.Α.Σ., κα. Βασιλική Δανέλη – Μυλωνά και τους εθελοντές του Ινστιτούτου, θέτουμε τις βάσεις για πολλές και πολύ σημαντικές μελλοντικές κοινές μας δράσεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Θα θέλαμε να σας καλέσουμε εκ μέρους και του Ε.ΣΥ.Ν., στην εθελοντική αιμοδοσία του Ι.Ο.Α.Σ. την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στο Μετρό του Συντάγματος, απο τις 10:00 π.μ. έως και τις 16:00 μ.μ.

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, μας αφορά όλους!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συνέντευξη του προέδρου του Ε.Σ.Υ.Ν. κ. Δρίκου Αρμόδιου, καθώς και άλλων νέων για το φαινόμενο του brain drain στην Ελλάδα και το δύσκολο δρόμο όσων αποφάσισαν να μείνουν στη χώρα μας!

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την βρείτε εδώ!

Σχετικά Βίντεο

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 2 Μαρτίου έως και τις 10 Μαρτίου 2017, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council σε συνεργασία με την άτυπη ομάδα GROUP CUBE, φιλοξένησε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ , 38 νέους και νέες στην πόλη της Αθήνας. Με κύριο θέμα την τρομοκρατία «stand against terrorism,», οι νέοι και οι νέες μέσα από workshops και ανοιχτές συζητήσεις, αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν για την παραπάνω θεματική υπό το πρίσμα της μη τυπικής μάθησης και Δια Βίου εκπαίδευσης.
Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος χώρες όπως η Ιταλία, η Λιθουανία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία, κτλ. Μεταξύ άλλων, οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ήταν εκπαιδευτικές επισκέψεις, Debates, προσομοιωτικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων, παρουσιάσεις και πολιτιστικές βραδιές.
Κεντρικό ρόλο κατά τη διάρκεια της παραμονής των νέων, ήταν η επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία (ΓΑΔΑ) και στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Οι συγκεκριμένοι νέοι, μετά την ζεστή φιλοξενία του Ε.ΣΥ.Ν. και της GROUP CUBE, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν κοινωνοί θετικού μηνύματος για τη χώρα μας, όχι μόνο στις χώρες τους, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 σε συνεργασία με τον Σύλλογος Μηχανικών Αυτοματισμού με τίτλο:
«Αυτοματισμός και Ιατρική. Προκλήσεις και προοπτικές στον 21 αιώνα».

Την εκδήλωση τίμησαν 100 και πλέον νέων ανθρώπων οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία του Προέδρου του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Armodios Drikos Armodios Drikos II , και έλαβαν χρήσιμες συμβουλές για τη συμβολή του αυτοματισμού τόσο στην ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης όσο και στην ανάπτυξη της ίδιας της χώρας.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. ενημέρωσε τον σύλλογο για όλες τις δράσεις του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας καθώς και τον προγραμματισμό για το άμεσο χρονικό διάστημα. Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Αυτοματισμού κ. Kostas Ioannou, τόνισε τη σημαντικότητα της εκδήλωσης και συνέβαλε και ο ίδιος με τις γνώσεις του και την εμπειρία του, στην επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος και η εκτελεστική επιτροπή του Ε.ΣΥ.Ν. συγχαίρουν τον Σύλλογο Μηχανικών Αυτοματισμού για το εξαιρετικό έργο του και την προσφορά του, προς όφελος της επιστήμης και της κοινωνίας εν γένει.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας παραμένει προσηλωμένο στις αξίες και τις αρχές της νέα γενιάς και δημιουργεί τον δρόμο για μία κοινωνία που οι νέοι θα έχουν τη θέση που τους αξίζει.

*Ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιος Δρίκος είναι Καρδιολόγος, MD, M.Sc., Ph.D.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 5 έως και τις 8 Μαρτίου 2017 αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννη Δελακουρίδη, εκπροσώπησε την Ελληνική Νεολαία στο 2ο Ελληνό - Γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το εν λόγω εγχείρημα ξεκίνησε το 2014 με την πρώτη συνάντηση να πραγματοποιείται στο Bad Honnef της Γερμανίας, με την συμμετοχή πάνω από 120 εκπροσώπων Γερμανικών και Ελληνικών οργανώσεων, καθώς και αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων.

Στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 15 workshops και πολλές δράσεις νεανικού χαρακτήρα. Η θεματολογία μεταξύ άλλων περιελάμβανε την προσφυγική κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καινοτομία, τα ευρωπαϊκά εργαλεία, τη ρητορική του μίσους, την εργασία κ.α.

Η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν., παρέστη σε όλες τις εργασίες του τριημέρου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα, τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην εργασία μέσα από τις υπάρχουσες πολιτικές δομές.

« Είναι πολύ σημαντικό η ύπαρξη του Φόρουμ να αποτελέσει μια πηγή ουσιαστικής προσφοράς λύσεων και προτάσεων προς όφελος όχι μόνο της Ελληνικής νεολαίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής πορείας. Τόσο οι ανταλλαγές καλών πρακτικών, όσο και η συνεργασία των νέων των δύο χωρών, πρέπει να δομηθούν σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας βοήθειας και προσφοράς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές της τριήμερης συνάντησης του 2ου Ελληνό- Γερμανικού Φόρουμ Νεολαίας για την πολύ καλή διοργάνωση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες λειτουργούν πάντα προς όφελος της νεολαίας και της κοινωνίας εν γένει.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council μαζί με τον Σύλλογος Μηχανικών Αυτοματισμού σας προσκαλούν στην εκδήλωση:

"Αυτοματισμός και Ιατρική. Προκλήσεις και προοπτικές στον 21ο Αιώνα."

Πότε: Σάββατο 11 Μαρτίου
Πού: Οδός Αμερικής 17, Αθήνα, 4ος όροφος
Έναρξη: 12:00 μ.μ.
Προεγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Σας περιμένουμε!!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο της Περιφερειακής Συνάντησης Νέων με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη», η οποία συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του ΔΠΘ - Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών ανακοινώνεται η έναρξη της περιόδου υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, η οποία θα διαρκέσει από 20 Φεβρουαρίου μέχρι και 5 Μαρτίου 2017.

Οι συμμετέχοντες θα είναι νέοι από 15 έως 30 ετών, ενώ για τις ανάγκες της Συνάντησης υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων εκτός Κομοτηνής (από Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Περιφερειακή Συνάντηση Νέων και την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής (ατομική ή συγκεντρωτική) στην ιστοσελίδα http://rym.europedirectkomotini.eu/

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Μερικά λόγια για την Περιφερειακή Συνάντηση Νέων:

Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και τον εορτασμό των 30 χρόνων Erasmus+, στο πνεύμα της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και προωθώντας την αρχή του Δομημένου Διαλόγου (Structured Dialogue), το Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα διοργανώσει Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί μέσα από τέσσερις ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές (α) εκπαίδευση, κατάρτιση και κινητικότητα των νέων, (β) ενεργός πολίτης – συμμετέχω και επηρεάζω, (γ) ανεργία των νέων και δεξιότητες του 21ου αιώνα και (δ) νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στις οποίες θα συμμετέχουν : α) 15-20 νέοι ανά ομάδα, που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ), β) εκπρόσωποι των τοπικών αρχών (Δήμαρχος) γ) εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης), δ) εκπρόσωποι του εθνικού και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (βουλευτές - ευρωβουλευτές), ε) εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας) στ) εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version