Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας διοργανώνει εβδομάδα Δομημένου Διαλόγου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ώρα 17:00 με 19:00.

Το συνέδριο θα εστιάσει στην προώθηση της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Δομημένος Διάλογος» [Structured Dialogue], καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας είναι ο επίσημος φορέας στην Ελλάδα για την υλοποίησή του.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι η συμμετοχή των νέων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ και σημασία εύρεσης εργαλείων για την ενίσχυση της συμμετοχικότητάς τους.

Στο συνέδριο, που θα συντονίσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΣΥΝ, Σαράντης Μιχαλόπουλος, θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι εξής:

-          Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

-          Παναγιώτης Καννελόπουλος, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

-          Νίκος Λαμπρόπουλος, Διευθυντής ευρωπαϊκού δικτύου ενημέρωσης EurActiv στην Ελλάδα

-          Αρμόδιος Δρίκος, Πρόεδρος ΕΣΥΝ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας η οποία φιλοξενήθηκε στην Cluj Napoca, Ρουμανία (Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2015). Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος Εξωτερικών κα Δομνίκη Κουϊτζόγλου και ο κος Ανδρέας Τζέκας, μέλος της Γραμματείας Εξωτερικών.

Η Γενική Συνέλευση, η οποία συγκεντρώνει όλα τα μέλη του Φόρουμ Νεολαίας, κάθε δύο χρόνια, είναι το κατά σειρά υψηλότερο όργανο αποφάσεων της πλατφόρμας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης εκλέγονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς και αποφασίζουν τις εργασίες του Φόρουμ Νεολαίας για την περίοδο αυτή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2015, για διετή θητεία, έχει την ευθύνη να επιβλέπει τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας στην προσπάθεια για τα δικαιώματα της νεολαίας και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών για το 2015-17 είναι:

Πρόεδρος: Johanna Nyman (Finnish National Youth Council, Allianssi)

Αντιπρόεδρος: Luis Alvarado Martinez (AEGEE)

Αντιπρόεδρος: Joan Conca Domenech (Spanish National Youth Council, CJE)

Μέλη:

Márcio Barcelos (WOSM)

Stefano Beccari (Italian National Youth Council, FNG)

Dejan Bojanic (OBESSU)

Doru Curoşu (National Youth Council of Moldova, CNTM)

Bérénice Jond (French National Youth Council, CNAJEP)

Lora Lyubenova (ECOSY)

Tinkara Oblak (YEPP)

Ida Sørensen (Danish National Youth Council, DUF)

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αξιότιμα μέλη και φίλοι του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας,

Το ΕΣΥΝ στο πλαίσιο της ανοιχτής κοινωνίας και διαβούλευσης προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας, είναι σε θέση να σας ενημερώσει για την πραγματοποίηση ενός κύκλου κοινωνικών “Debate” τα οποία θα λάβουν χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα, τοποθετώντας θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν την νεολαία τόσο στο εγχώριο, όσο και στο Ευρωπαϊκό στερέωμα.

Στα κοινωνικά debates θα λάβουν μέρος Κυβερνητικά στελέχη, Μέλη του Ελληνικού & Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων, πρέσβεις χωρών, καθώς και ΜΚΟ με τεράστια προσφορά στην χώρα ανάλογα με την θεματική ενότητα.

Οι συμμετέχοντες από πλευράς των νέων θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα πάνω σε συγκεκριμένη προκαθορισμένη θεματική ενότητα στους αρμόδιους εκπρόσωπους για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας αμφίδρομης διαδικασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών, με ερωτήσεις και άμεσες ψηφιακές ψηφοφορίες.

Επίσης, σας αναφέρουμε ότι θα υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση για κάθε debate μέσω του site του ΕΣΥΝ (www.esyn.gr), στο οποίο θα ανακοινώνεται και η θεματική ενότητα που θα πραγματεύεται η κάθε ανοιχτή διαδικασία. Το πρώτο κοινωνικό debate θα λάβει χώρα αρχές Ιανουαρίου στην Αθήνα. Τονίζουμε ότι οι θέσεις θα είναι περιορισμένες σε κάθε debate για την λειτουργικότητα του καινοτόμου συστήματος αλλά και της διαδικασίας εν γένει και θα παρακαλούσαμε να κατοχυρώνετε έγκαιρα την θέση σας στις εν λόγω διοργανώσεις.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νέων αφουγκραζόμενο τις κοινωνικές και πολιτικές δυσκολίες που διαφαίνονται στην ελληνική νεολαία, αναζητεί λύσεις και δημιουργεί τους τρόπους μιας συμμετοχικής δημοκρατίας σε μία εποχή που η παρουσία των φρέσκων ιδεών και απόψεων αποτελούν την μόνη διέξοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες

Site: www.esyn.gr

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ξεκάθαρο μήνυμα για τους όρους μελλοντικής συνεργασίας έστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας Ελλάδος στο συμβούλιο νέων της ΠΓΔΜ.

«Έχουμε κάθε βούληση να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας της ΠΓΔΜ. Ωστόσο τα όρια είναι σαφή για το ζήτημα της ονομασίας. Είμαστε ο επίσημος φορέας νέων της Ελλάδας, ανήκουμε στην ΕΕ και ασπαζόμαστε πλήρως τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν θα δεχθούμε προκλητικές αντιλήψεις ούτε κυβερνητικά πολιτικά παιχνίδια με μανδύα την προώθηση των δικαιωμάτων των νέων», τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝ, Αρμόδιος Δρίκος.

Η επιστολή και η συνάντηση στα Σκόπια

Προσφάτως το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας έλαβε επιστολή-πρόταση συνεργασίας από το συμβούλιο νέων των Σκοπίων.

Εντός της επιστολής οι νέοι της ΠΓΔΜ ζήτησαν από το ΕΣΥΝ να υπάρξει συνεργασία και να ενισχυθεί η φιλία των νέων των δύο χωρών.

Έγινε αναφορά 5 φορές στη λέξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και προτάθηκε συγκεκριμένα συνάντηση στα Σκόπια.

«Είναι ευχαρίστησή μας να σας προσκαλέσουμε στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, να γνωρίσετε τον πολιτισμό και την ιστορία μας και πάνω από όλα, να εμβαθύνουμε την φιλία μας», ανέφερε σε κάποιο σημείο το κείμενο.

Το ΕΣΥΝ, δια του εκπροσώπου Τύπου, Σαράντιου Μχαλόπουλου, απάντησε στην επιστολή εκφράζοντας την βούληση του οργανισμού μας να συνεργαστούμε και να ενισχύσουμε τους διμερείς δεσμούς με «προϋποθέσεις».

«Δεσμευόμαστε πλήρως από τις αξίες της ΕΕ και τις αποφάσεις της καθώς και των Ηνωμένων Εθνών […] Συνεπώς, η χρήση της ονομασίας της χώρας σας θα πρέπει να βασίζεται στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ. Δεν είναι μόνο διμερές το ζήτημα αλλά πρόκειται, κυρίως, για σεβασμό στην ΕΕ και τις αξίες της, την μόνη κινητήρια δύναμη της ενότητας και της συνοχής των Ευρωπαίων».

«Εφόσον συμφωνήσουμε σε αυτό, ανυπομονούμε να πραγματοποιήσουμε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Μακεδονία της Ελλάδας. Θα ήταν προτιμότερο να συναντηθούμε στο μέσο της απόστασης των πρωτευουσών μας, καθώς τα περισσότερα μέλη του ΔΣ βρίσκονται στην Αθήνα».

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στην πρώτη συνάντηση για την σύσταση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στο Bad Honnef της Γερμανίας, συμμετείχε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Η γερμανική και ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν πρόσφατα τη δημιουργία ενός Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, σε μια προσπάθεια να έρθουν οι νέες γενιές κοντά και να συζητηθούν πολιτισμικά και ιστορικά θέματα του παρελθόντος.

Η συμφωνία για την ίδρυση του Ιδρύματος υπεγράφη στις 12 Σεπτεμβρίου μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού υπουργείο παιδείας. Το Ίδρυμα θα καλύπτει σχολικές και εξωσχολικές ανταλλαγές νέων, πρακτικές ασκήσεις και επισκέψεις νέων σε τόπους μνήμης, μαρτυρικά χωριά κλπ.

Από την πλευρά του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας συμμετείχαν οι Σαράντιος Μιχαλόπουλος και Ευάγγελος Μαυρίδης.

Ο Πρόεδρος του ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, Αρμόδιος Δρίκος, σχολίασε: «Η προσέγγιση των νέων Ελλήνων και Γερμανών συνιστά λύση στο κοινωνικό αδιέξοδο και μιντιακό μανιπουλάρισμα που μας έχει οδηγήσει η κρίση. Οι νέες γενιές μπορούν να διαλύσουν τις προκαταλήψεις και να σκεφθούν το κοινό ευρωπαϊκό τους μέλλον. Η κοινή παραδοχή των φρικαλεοτήτων του ναζισμού θα μας βοηθήσει να αναγνώσουμε την ιστορία και να κοιτάξουμε μπροστά, βασιζόμενοι στην παιδεία και τον πολιτισμό και όχι μόνο στα νούμερα των δημοσιονομικών προσαρμογών».

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στις 29 Οκτωβρίου 2014 αντιπροσωπία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιατρίδη Δημήτριο.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ Δελακουρίδης Ιωάννης τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο πρωτογενής τομέας και τα προϊόντα του, στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και το πολλαπλό όφελος που μπορούν να αποκομίσουν οι νέες και οι νέοι της χώρας με την ενασχόλησή τους στο επίπεδο του αγροτικού τομέα. Διερευνήθηκαν και προτάθηκαν οι τρόποι ώστε να δοθούν ακόμα περισσότερα κίνητρα, ειδικά σε νέους αγρότες, μέσω ΕΣΠΑ με σκοπό να εισαχθούν επιπλέον νέοι ενδιαφερόμενοι στα ήδη ανοιχτά προγράμματα. Επιπροσθέτως, αναλύθηκε ο κομβικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι νεοφυής επιχειρήσεις με την πραγματοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ως προς την εξαγωγή των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας κ. Ιατρίδης μας ενημέρωσε για τα προγράμματα που ήδη τρέχουν και τα ποσοστά επιτυχίας τους, έθεσε το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου ως προς την υλοποίηση των στόχων του και μας εξέφρασε την αγωνία του για την δοκιμαζόμενη νεολαία της χώρας μας. Συγκριμένα ανέφερε: “Η Ειδική Γραμματεία και εγώ προσωπικά κινούμαστε με στρατηγική και σοβαρότητα με στόχο να δώσουμε την δυνατότητα αλλά και τα κίνητρα σε όλο και περισσότερους νέους να ασχοληθούν με ένα σημαντικότατο τομέα της χώρας μας, όπως ο πρωτογενής»

Κλίνοντας η αντιπροσωπία του ΕΣΥΝ συνεχάρη τον Ειδικό Γραμματέα για τις μέχρι τώρα ενέργειες του στο υπουργείο και έθεσε τις βάσεις για στενότερες μελλοντικές συνεργασίες προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου!

 

Με μεγάλο ενθουσιασμό, συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών Λυκείων και των καθηγητών τους, στον Διεθνή καινοτόμο Διαγωνισμό YOUNG BUSINESS TALENTS, που διεξάγεται φέτος για δεύτερη χρονιά και στη χώρα μας!

 

Καθημερινά, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.youngbusinesstalents.com/gr - ‘Εγγραφή Ομάδων’) εγγράφονται δεκάδες μαθητές Λυκείων (όλων των τύπων) από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, σχηματίζοντας τις ομάδες- ‘εταιρίες’, μέσω των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να διοικήσουν επί 4 μήνες τη δική τους εικονική επιχείρηση στο διαδίκτυο, σε ανταγωνισμό !

 

Και όλα αυτά, σε μια πιστή αναπαράσταση της αγοράς, με τη χρήση ενός Επιχειρηματικού Προσομοιωτή (Business Simulator) 3ης γενιάς, που αναπτύχθηκε από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

 

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) φορέα εποπτευόμενου από το Υπουργείο Παιδείας και παρέχεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας με την ευγενική χορηγία της NIVEA.

 

Ο καινοτόμος διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS, αποτελεί μια μοναδική διδακτική πρακτική εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει ως στόχο να καλλιεργήσει στους νέους την επιχειρηματικότητα, να τους προσφέρει γνώσεις και να αναπτύξει τις δεξιότητές τους μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας! Το επιχειρηματικό αυτό παιχνίδι, υποστηρίζει επίσης τους μαθητές στον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

 

Ο διεθνής θεσμός, YOUNG BUSINESS TALENTS (ΥΒΤ) διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι και στην Ελλάδα, σημειώνοντας αξιοσημείωτη επιτυχία, αφού συμμετείχαν περίπου 1.200 μαθητές, από όλη την επικράτεια, σχηματίζοντας 350 ‘ομάδες – εταιρίες’ !

Οι εγγραφές των μαθητών και των καθηγητών τους, γίνονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.youngbusinesstalents.com/gr και θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου 2014 .

 

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου και θα τρέξει μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου online στο Διαδίκτυο, για να καταλήξει στον μεγάλο Εθνικό Τελικό, στις 28 Μαρτίου 2015, με τη συμμετοχή των 75 επικρατέστερων ομάδων, από όλη την Ελλάδα!

 

Πέρα από την εμπειρία και τη γνώση, οι μαθητές των ομάδων που θα φτάσουν στον Τελικό όπως και οι καθηγητές τους, θα λάβουν Δίπλωμα Συμμετοχής, ενώ μεταξύ των 15 πρώτων ομάδων, θα διανεμηθούν και Χρηματικά Βραβεία (ύψους 7.000 Ευρώ συνολικά).

 

Η πρωτοβουλία YOUNG BUSINESS TALENTS (ΥΒΤ) είναι μία κοινωνική συνεισφορά της NIVEA, που κάνει διαθέσιμο δωρεάν, σε χιλιάδες μαθητές Λυκείων τον Προσομοιωτή, ένα καινοτόμο και απόλυτα πρακτικό εργαλείο εκπαίδευσης στην Επιχειρηματικότητα και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

 

Μείνετε συντονισμένοι με την επίσημη ιστοσελίδα του YOUNG BUSINESS TALENTS για όλες τις εξελίξεις και ενδεχόμενη παράταση στην ημερομηνία εγγραφών :

 

www.youngbusinesstalents.com

 

ή επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του ΥΒΤ στο Facebook:

 

https://www.facebook.com/YoungBusinessTalentsGR

 

Αν θέλετε να δείτε video από τις χώρες στις οποίες πραγματοποιείται ο καινοτόμος διαγωνισμός, επισκεφθείτε το κανάλι του ΥΒΤ στο You Tube:

 

https://www.youtube.com/channel/UCHm7QDO8GNYeH49ReQYep0Q

Young Business Talents - Γραφείο Τύπου:

 

Wide Angle

 

Τάμμυ Τσέκου: 6978 440442

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.) , ο φορέας που εκπροσωπεί επίσημα τη νεολαία της Ελλάδος στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με την παρούσα ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην «Ομάδα εργασίας του τομέα Εξωτερικών», για την περίοδο Nοέμβριος 2014 έως Δεκέμβριος 2015, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας http://goo.gl/forms/F5EAkmmOEE. :  

Γενικές πληροφορίες:

Στόχος της σύστασης της ομάδας εργασίας του τομέα των Εξωτερικών είναι η ενίσχυση του παραγόμενου έργου και η άμεση μεταφορά του στις οργανώσεις νεολαίας της χώρας μας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν ρόλο βοηθητικό σε διάφορες θεματικές, προγράμματα και δράσεις, αλλά σε καμία περίπτωση εκπροσωπευτικό ή επιπέδου πολιτικής τοποθέτησης ( η οποία ορίζεται από τα όργανα του Ε.ΣΥ.Ν.).

Προφίλ υποψηφίων:

 • 18 έως 34 ετών ( ο υποψήφιος δεν πρέπει να έχει υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015)
 • Άπταιστη γνώση αγγλικών (επιθυμητή η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών)
 • Εμπειρία εργασίας και συνεργασίας σε ομάδα
 • Ενεργή συμμετοχή και ενδιαφέρον για τα θέματα νεολαίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο
 • Δυνατότητα μετακινήσεων - συμμετοχής σε προγραμματισμένα ταξίδια στα πλαίσια προγραμμάτων ή διεθνών συναντήσεων
 • Διαθέσιμο χρόνου (κατά μέσω όρο 2-10 ωρών εβδομαδιαίως)

Ενδεικτικές Θέσεις που ενδιαφέρουν:

 • Μεταφραστών, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Συγγραφή προτάσεων- Διοργάνωση εκδηλώσεων), (Υποψήφιων) Εκπαιδευτών νέων, Τύπου, Υπεύθυνου Επικοινωνίας, Πληροφορικής, Γραφίστα – Διαφημιστή, Γραμματειακής Υποστήριξης

Παροχές:

 • Εμπειρία εργασίας σε εθνικό επίπεδο και διεθνές περιβάλλον.
 • Εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα νεολαίας.
 • Ευκαιρίες υλοποίησης προσωπικών πρωτοβουλιών και πραγμάτωση ιδεών σε δομημένο πλαίσιο.
 • Κάλυψη 70%- 100% των εξόδων για τα ταξίδια εξωτερικού (όταν απαιτούνται)
 • Πιστοποίηση συμμετοχής κατά τη λήξη της συνεργασίας με αναλυτική αναφορά στα επιμέρους έργα που συμμετείχε ο υποψήφιος καθώς και στα καθήκοντα του.
 • Χορήγηση συστατικής επιστολής ( αν ζητηθεί ), σύμφωνη με την προσφορά, την εργατικότητα και τη συμπεριφορά του συμμετέχοντα

Περιοχές:

Ενθαρρύνεται η συμμετοχή από όλες τις περιοχές της Ελλάδος (και του εξωτερικού). Οι οργανωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ανά περιοχές, σε κεντρικές πόλεις, σε συνεννόηση με τις τοπικές οργανώσεις και δήμους που μπορούν να μας φιλοξενήσουν, ενώ οι συμμετέχοντες από απομακρυσμένες (νησιωτικές) περιοχές μπορούν να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διαδικασία επιλογής:

Μετά την ηλεκτρονική αίτηση και την αποστολή βιογραφικών θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις του καθενός υποψηφίου ξεχωριστά, κατόπιν ενημέρωσης. Κατά την πρώτη ομαδική συνάντηση θα τεθούν και πιο συγκεκριμένα πλαίσια συνεργασίας (η πρώτη συνάντηση είναι υποχρεωτική για όλους και τα έξοδα μετακίνησης- διατροφής θα πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή τις οργανώσεις τους - μπορεί να υπάρξει μέριμνα για διαμονή- φιλοξενία αν χρειαστεί από το Ε.ΣΥ.Ν).

Διευκρινιστικές Σημειώσεις:

 • Η θέσεις είναι άμισθες και δεν προσφέρεται κάποιο είδος ασφάλειας.
 • Οι ενδεικτικές θέσεις που αναφέρθηκαν δεν είναι δεσμευτικές ή περιοριστικές και μπορούν να τροποποιηθούν ή και να καταργηθούν στα πλαίσια της ομάδας ανάλογα με τις ανάγκες της   .
 • Ακόμα και μετά την τελική επιλογή των αιτήσεων το Ε.ΣΥ.Ν. διατηρεί κάθε δικαίωμα λήξης της συνεργασίας ανά πάσα στιγμή με τους συμμετέχοντες που κρίνει ότι δεν ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στις επιδιώξεις του ή δεν εξυπηρετούν πλέον τον τρόπο λειτουργίας του.
 • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση της "ευκαιρίας ταξιδίων" μιας και αυτά εκτός από λίγα θα είναι αυστηρά συγκεκριμένα και προσανατολισμένα στους σκοπούς του εκάστοτε προγράμματος , ενώ πολλές φορές θα απαιτούν προσωπική δουλειά (πριν -κατά - μετά).
 • Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν τόσο οι νέοι που συμμετέχουν σε οργάνωση- μέλος του Ε.ΣΥ.Ν. όσο και αυτοί που δεν είναι μέλος σε κάποια. - Σε περίπτωση υπερκάλυψης των θέσεων, προτεραιότητα θα δοθεί στους πρώτους (χωρίς να αποκλείονται οι υπόλοιποι) .
 • Τα έξοδα για τις συναντήσεις εσωτερικού, ως επί των πλείστων καλύπτονται από τους ιδίους τους υποψηφίους ή τις οργανώσεις τους. (μέριμνα θα ληφθεί για τις περιπτώσεις διανυκτέρευσης (όπου χρειάζονται) και την φιλοξενία των συμμετεχόντων).
 • Στις περιπτώσεις εκείνες που μια ολόκληρη ομάδα (3 ή περισσοτέρων ατόμων) επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομαδική συμμετοχή της, μπορεί να το κάνει αυτόνομα με κάποιον εκπρόσωπό της και θα ενταχθεί ως "υποομάδα" η οποία δύναται να αναλάβει εξ ολοκλήρου κάποιον "υποτομέα" ή πρόγραμμα.

Συντονισμός:
Επικεφαλής και υπεύθυνη της ομάδας είναι η Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν
Δομνίκη Κουϊτζόγλου
, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε για
οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία στο τηλ. 6947472
035 και
ηλεκτρονικά μέσω e-mail στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

 

 

Ο   πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Αρμόδιος Δρίκος

Έλενα Βλάχου

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, η  Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κα Δομνίκη Κουιτζόγλου συμμετήχε στην επιτροπή της  "Ειδικής ομάδας εργασίας για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης  για τους νέους", η οποία εξέτασε τις σχετικές μακροοικονομικές πολιτικές. Η συνδιοργάνωση της εν λόγω πρωτοβουλίας ανήκει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΟΕ στη Γενεύη. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, οι εκπρόσωποι των χωρών και των οργανώσεων, συζήτησαν με τους εμπειρογνώμονες από τον ΔΟΕ, εναλλακτικά οικονομικά συστήματα, τα οποία οι νέοι θα ήθελαν να ληφθούν υπόψη στις διαδικασίες εξεύρεσης λύσεων, ενώ τέθηκαν και αξιολογήσεις που επιβεβαίωσαν την ανάγκη ενσωμάτωσης μέτρων - όπως αυτό της Εγγύησης για τη Νεολαία - σε μια πιο συνεκτική και φιλόδοξη προσέγγιση για την απασχόληση των νέων.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι έχει εκδώσει πρόσκληση ενδιαφέροντος που απευθύνεται σε ευρωπαϊκές ή διεθνείς οργανώσεις νέων ή δίκτυα οργανώσεων νέων (επίσημα ή άτυπα) ή δίκτυα Εθνικών Συμβουλίων Νεολαίας που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις (επιμορφωτικά σεμινάρια, συμπόσια, «ειδικά προγράμματα») κατά το β΄ εξάμηνο του 2015, σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά  Κέντρα Νεολαίας του Σ.τ.Ε., στο Στρασβούργο ή τη Βουδαπέστη.

Οι δράσεις αυτές μπορούν να επιχορηγηθούν εν μέρει ή και στο σύνολό τους από το Συμβούλιο της Ευρώπης, εάν συμφωνούν με τις βασικές αρχές του Τομέα Νεολαίας του Σ.τ.Ε και τους στόχους που έχουν τεθεί από τη Μικτή Επιτροπή Νεολαίας (Joint Council on Youth) του Σ.τ.Ε. για τη διετία 2014-2015.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 1η Οκτωβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με α. την πρόσκληση ενδιαφέροντος, β. τα κριτήρια επιλεξιμότητας των φορέων και των δράσεων και γ. το έντυπο της ηλεκτρονικής αίτησης, δείτε παρακάτω:

1. Πρόσκληση ενδιαφέροντος
2. Κριτήρια επιλεξιμότητας φορέων και δράσεων
3. Έντυπο ηλεκτρονικής αίτησης

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version