Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, ενεργό μέλος του ΕΣΥΝ και συνεργάτης μας, Τζανέτος Αντύπας από καλπάζουσα μορφή καρκίνου. Ο Τζανέτος Αντύπας αποτελεί το πρώτυπο ανθρωπιστή, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη βοήθεια των αδύναμων και κατατρεγμένων συνανθρώπων μας.

Ο κος Τζανέτος ήταν Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS με MSc Κοινωνικός Λειτουργός και Οικονομολόγος Υγείας. Το ανθρωπιστικό του έργο ξεκίνησετο 2000 ως Διευθυντής Αποστολών των «Γιατρών χωρίς Σύνορα Ελλάδος». Το 2004 εργάστηκε ως υπεύθυνος ελληνικών προγραμμάτων (προγράμματα της διπλανής πόρτας) και ως υπεύθυνος για τη διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Από το Νοέμβριο του 2004 έως σήμερα είναι Πρόεδρος στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS. Με δράσεις εθνικής εμβέλειας και διακρατικές συνεργασίες, είχε πάντα στόχο την καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων. Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ανθρωπιστικά προγράμματα, είχε προβεί στη δημιουργία πολυιατρείων, κινητών ιατρείων, κινητών μονάδων εξέτασης ηπατίτιδας C και HIV, κέντρα ημέρας αστέγων. Παράλληλα με την εθελοντική και ανθρωπιστική του δράση, από το 1995 συμμετείχε σε προγράμματα Συμβουλευτικής και εργασιακής αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και σε προγράμματα που απευθύνονται σε Πομάκους, τσιγγάνους, παλλινοστούντες, μακροχρόνια άνεργους και αποσκοπούν στην επαγγελματικής τους ένταξη και αποκατάσταση. Ταυτόχρονα ήταν Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ενηλίκων και άλλων ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων (πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ), Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Στελεχών Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτών από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων καθώς και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Το 2005 έλαβε τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωσης «PRAKSIS» ως νησίδα ποιότητας. Το 2007 έλαβε βράβευση από τα Special Olympics Hellas. Ήταν Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ.Κ.Ο., του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης Φτώχειας, του Ελληνικού Δικτύου για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία, της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS και άλλες αναπτυξιακές συμπράξεις της Κοινοτικής πρωτοβουλίας.Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σε θερμό κλίμα, αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας & Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναγκαιότητα επανίδρυσης των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας, θεσμός ο οποίος ιδρύθηκε με προεδρικό διάταγμα το 2006.

«Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους τους νέους και τις νέες, ηλικίας 15-28 ετών, να συμμετέχουν ενεργά και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν, αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Αρμόδιος Δρίκος τόνισε ότι το ΕΣΥΝ αποτελεί θεσμικά, τον οργανισμό ομπρέλα για τα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας και κατέθεσε τις προτάσεις του συμβούλιου για την επανίδρυση των ΤΟΣΥΝ.

  1. Η άμεση προσαρμογή των ΤΟΣΥΝ στη Καλλικρατική τους πλέον μορφή.
  2. Η άμεση διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέων οργάνων με διαφάνεια.
  3. Η αναγκαία ανεξαρτητοποίησή τους με ουσιαστικό ρόλο στο Δημοτικό και τοπικό συμβούλιο του κάθε Δήμου/Κοινότητας.
  4. Η δημιουργία ειδικού κωδικού/ ΑΦΜ ώστε να δίδεται η δυνατότητα στα συμβούλια να μετέχουν αυτόνομα σε Εθνικές η Ευρωπαϊκές συνέργιες.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε πως «Σε μια εποχή που η συμμετοχή των νέων στα κοινά αποτελεί αναγκαιότητα, τέτοιοι θεσμοί πρέπει να ενδυναμώνονται και να ενισχύονται με κάθε δυνατό τρόπο και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή των νέων στα κοινά αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα του.

Ο Γ. Πατούλης δεσμεύτηκε για την κοινή προσπάθεια με το Ε.ΣΥ.Ν. ώστε ο θεσμός των ΤΟ.ΣΥ.Ν. να αποτελέσει το βήμα κάθε νέου για τη συμμετοχή του στα κοινά της χώρας.

Οι δύο αντιπροσωπείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση γνωριμίας τους και έθεσαν τις βασικές κατευθύνσεις για τις μελλοντικές τους συνέργιες.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Εσύ πώς φαντάζεσαι το νέο λογότυπο του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council;

Το Ε.ΣΥ.Ν αποφάσισε να "αλλάξει" την εικόνα του!

Αν είσαι γραφίστας ή πολύ απλά είναι το χόμπι σου, στείλε μας τη δική σου πρόταση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

Μετά από ψηφοφορία που θα γίνει, αν είσαι εσύ ο/η τυχερός/ή θα ταξιδέψεις στις Βρυξέλλες όπου θα επισκεφθείς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με όλα τα έξοδα καλυμμένα.

Στείλτε μας μήνυμα για περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας σε συνεργασία με τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια συνεχόμενων δράσεων υποστήριξης προς τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στην πατρίδα μας, αναλαμβάνει να μοιράσει παιχνίδια, σχολικά είδη, τρόφιμα και γάλα στα παιδιά που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ελευσίνα, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Ζητάμε από όλους τους συμπολίτες μας, κόντρα σε κάθε μορφή ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας ό,τι μπορούν από: σχολικά είδη, παιχνίδια, παιδικές τροφές και γάλα στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας στην οδό Τζωρτζ 10, Αθήνα, πλατεία Κάνιγγος, Τ.Κ. 10677, καθημερινά από 10 π.μ. έως 3μ.μ. καθώς και στα γραφεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη 50.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Humanity in Action is accepting applications from Greek students and recent graduates for our 2017 Fellowship Programs in Europe and the United States. The Fellowships take place in Europe from May 26 to June 25, 2017 and in Atlanta (USA) from July 5 to 30, 2017.
The costs of participation in the Fellowships are fully covered.
Intensive and demanding, the Fellowships bring together international groups of students and recent graduates to explore national histories of discrimination and resistance—including the political foundations of racial hierarchies, Antisemitism, Islamophobia and colonial domination—as they affect different minority groups today. The Fellowship seeks to educate, connect and inspire future leaders in the fields of human rights and social justice.
Participation in the Fellowship gives access to an international network of more than 1,650 committed students and young professionals around the world and internship opportunities in high-level institutions (e.g. European Parliament, US Congress, international civil society organizations).

Humanity in Action will select university students and recent graduates from Greece who are mature, proactive, self-reliant, and comfortable in intensive group activity and interaction. Humanity in Action seeks candidates who are eager to stretch their understanding of the programs' issues beyond their own national contexts and specific fields of study.

Proficiency in English is required. All majors and academic disciplines are encouraged to apply at www.humanityinaction.org/pages/314-call-for-applications

Applications are due on January 29, 2017.

The participation of Greek Fellows in Humanity in Action’s programs internationally is generously supported by the Stavros Niarchos Foundation.

Please do not hesitate to contact us with any questions you may have at +49-(0)30-44308271 or Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας παραβρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο για την καθιερωμένη ενημέρωση των πεπραγμένων και των δράσεων του με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η Αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν, κ. Δρίκο Αρμόδιο, τον Αντιπρόεδρο Α’ του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη, τον Αντιπρόεδρο Β’ του Ε.ΣΥ.Ν., κ. Άγγο Πέτρο, τα μέλη του Δ.Σ, κ. Δάλλα Ευστράτιο, κα. Κούτρα Δήμητρα, κ. Παύλο - Πέτρο Σιμούλη , κ. Μαυρίδη Ευάγγελο, κ. Μαριδάκη Στυλιανό, κ. Θεοχαρίδη Σπύρο, κ. Σωτηρίου Ιωάννη, κ. Ρόκα Κώστα, το μέλος της επιτροπής διαδικασιών κα. Δούρου Όλγα, και τους εκπροσώπους των οργανώσεων, κ. Παραβατό Νικόλαο, κ. Ιορδανίδη Ηλία, κα. Θεοφυλοπούλου Σωτηρία, κ. Μαυρομήτρο Χρήστο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την θερμή υποδοχή του ανέφερε:

«Χαίρομαι πολύ που είστε σήμερα εδώ. Γνωρίζω τη διαδρομή του συμβουλίου σας, το παρακολουθώ, και το στηρίζω σε κάθε στιγμή, με κάθε μου κίνηση. Σήμερα η πατρίδα μας χρειάζεται υπερβάσεις από όλους μας, για να περάσουμε επιτέλους τον κάβο και να προχωρήσουμε. Γιατί ο Έλληνας έχεις μάθει με μία ανάσα να κάνει θαύματα, αρκεί να του ανοίξεις τον δρόμο. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να συνεργαστούμε για να δώσουμε κίνητρα σε όλους εκείνους τους νέους να επιστρέψουν στην πατρίδα, δίπλα μας. Δεν περισσεύει κανένας σε αυτό τον αγώνα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή σας. Από τη δική μου πλευρά να θυμάστε ότι θα συμπαρίσταμαι στο έργο το οποίο επιτελείτε και περιμένω τις ιδέες σας για να προχωρήσουμε από κοινού. Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά.»

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Ε.ΣΥ.Ν ενημέρωσαν πλήρως τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τον απολογισμό των δράσεων του έτους 2015. Στη συνέχεια ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους σε σχέση με τη σημερινή συγκυρία και ανέφεραν ενδελεχώς τον προγραμματισμό και το πλαίσιο δράσεων που λαμβάνουν ήδη χώρα την φετινή χρονιά.

Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν, κ. Δρίκος Αρμόδιος ανέφερε: “ Αξιότιμε κ. πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, σας ευχαριστούμε για την θερμή σας υποδοχή. Είναι μεγάλη μας τιμή, η σημερινή συνάντηση μαζί σας. Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας τελεί υπό την αιγίδα σας, και αποτελεί τον επίσημο εκφραστή της Ελληνικής νεολαίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας, πράγμα που μας γεμίζει ευθύνη αλλά και θάρρος να προχωράμε με πείσμα και αποφασιστικότητα προς όφελος της Ελλάδας και των νέων πολιτών της. Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, οι νέοι ζητούν αξιοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της. Δεν ζητούν χρήματα, ούτε ελεημοσύνη. Επιθυμούν με τις δυνάμεις τους και τις σπουδές τους να έχουν ένα μέλλον που τους αξίζει. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και ευχόμαστε τα αποτελέσματα των πράξεων μας να αποτελέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας μας και της κοινωνίας.

Είμαστε παρόντες και παρούσες στον αγώνα που δίνει η χώρα μας να περάσει τον κάβο όπως προείπατε, αρκεί η πολιτεία και οι θεσμοί της να εμπιστευτούν τη νέα γενιά ως πυξίδα για το αύριο.»

Η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. αφού αντάλλαξε ευχές με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ανανέωσε στο άμεσο μέλλον την συνεργασίας της.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας πραγματοποίησε χθες με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση βράβευσης των Παρολυμπιονικών που συμμετείχαν στους αγώνες του Ρίο 2016 με τίτλο "Σημασία δεν έχει η νίκη..Σημασία έχει η δύναμη της ψυχής". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα καθώς και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στην Αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιος Δρίκος απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους, τονίζοντας το μέγεθος του θαυμασμού των νέων στα πρόσωπα και τις προσπάθειες των παρολυμπιονικών, λέγοντας πως αποτελούν έμπνευση και φωτεινό φάρο ελπίδας, δύναμης, θέλησης και επιμονής. Ανέφερε ότι έθεσαν, με τον καθημερινό αγώνα και τις νίκες του, το ηθικό πρότυπο για τους νέους στην Ελλάδα της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης των τελευταίων ετών.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι νεανικών κοινωνικών οργανώσεων του Ε.ΣΥ.Ν., συμμετέχοντας, ρωτώντας και επιβραβεύοντας τους «νικητές της ζωής» και θέτοντας καίριες ερωτήσεις επί της εν λόγω θεματικής ενότητας. O πρόεδρος της Ελληνικής Παρολυμπιακής Επιτροπής κ. Φουντουλάκης Γεώργιος ήταν επικεφαλής της 15 μέλους αντιπροσωπείας που παραστάθηκε στην εκδήλωση όπου βραβεύθηκαν οι Παύλος Μάμαλος, Πάνος Τριανταφύλλου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκο Πανανός, Άννα Ντέντα, Δήμητρα Κοροκίδα και οι συνοδοί τους.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπεύθυνος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα κ. Χάρης Κούντουρος, καθώς και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Αργύριος Περουλάκης. Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννης Δελακουρίδης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τήρηση των προκαθορισμένων διαδικασιών και για τον συντονισμό, έκανε στο τέλος της εκδήλωσης τον απολογισμό αυτής, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του Ε.ΣΥ.Ν. στους συντελεστές και στους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, μέσω livestreaming, σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες του site του Ε.ΣΥ.Ν..

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι περσινοί αργυροί Ολυμπιονίκες επέστρεψαν με ψηλά το κεφάλι από την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, με τους Robo Specialists να καταλαμβάνουν την 4η θέση στον κόσμο, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που έγινε στο Νέο Δελχί της Ινδίας από 25-27/11/2016.

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης είχαν εξαιρετική παρουσία στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ (http://www.wro2016india.org/wrofootball/) με τους Robo Specialists να έχουν στη σύνθεσή τους τον περσινό αργυρό Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Πανταζίδη, τους Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Σονέρ Χασάνογλου καταλαμβάνοντας την 4η θέση παγκοσμίως! Μάλιστα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ενώ έχαναν με 3-0 απο τη ρώσικη ομάδα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, στο τέλος όμως δέχτηκαν ένα γκολ και έτσι έχασαν το μετάλλιο για μόλις ένα τέρμα!

Η άλλη μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας προήλθε από την ομάδα "BEAST" του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, στην OPEN Λυκείου (http://www.wro2016india.org/open-senior-high/), που κατετάγη 8η στην Ολυμπιάδα! Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές και αυτής της επιτυχίας, τους μαθητές Γκούμε Λαυρέντιο, Ζιούτο Κωνσταντίνο, Καλαντζή Σωτήριο με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Καραγιώργου Ελευθερία.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν περιβαλλοντικό. Λύση στο πρόβλημα έδωσαν οι 500+ μαθητικές ομάδες με τα ρομποτάκια τους το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2016, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Τη χώρα μας εκπροσώπησαν επάξια 15 ομάδες μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και συνοδούς τους γονείς τους, συμμετέχοντας στην ετήσια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Στις διαγωνιστικές κατηγορίες, και πιο συγκεκριμένα σε αυτή του Δημοτικού (http://www.wro2016india.org/regular-elementary/) η ομάδα "Πυθαγόρας" από το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης με προπονήτρια την κ. Τριανταφύλλου και μέλη τους μαθητές Αναστάσιο Σύρη και Ιάσονα Τσούτσουρα -Αγγελάκη κατετάγησαν στην 11η θέση (σε 16 ομάδες του ημιτελικού), ενώ η 2η ομάδα "Φίλωνες" από την Ξάνθη με προπονητή τον Πανταζίδη Παναγιώτη, μέλη τους μαθητές Φελεκίδη Λεωνίδα, Μπαλαφούτη Ηλία και Πανταζίδη Αλέξανδρο βρέθηκαν στη 49η θέση στη φάση των 64. Μπορείτε να δείτε στο βίντεο https://youtu.be/U6LymKCMhE4 στο επίσημο κανάλι του WROHellas (στο οποίο μπορείτε να βρείτε παρόμοια βίντεο και να γίνετε συνδρομητές) την προσπάθεια της ομάδας "Πυθαγόρας" και των παιδιών που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την πεμπτουσία του να επιμένεις μέχρι τέλους! Στη διαγωνιστική κατηγορία του Γυμνασίου (http://www.wro2016india.org/juniorhigh/), το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας με προπονήτρια την κ. Κουτσίκου και τις 2 ομάδες της, με τους μαθητές Αναστάσιο Τσιάμαλο και Ανδρέα Μπρούζα (Blue Diamond) και Ανδριανή Ομήρου, Ευτυχία Καλογήρου (Robot Direction) κατετάγησαν στην 13η (σε 16 ομάδες του ημιτελικού) και 30η θέση στη φάση των 64, αντίστοιχα. Στη διαγωνιστική κατηγορία Λυκείου (http://www.wro2016india.org/seniorhigh/), η ομάδα MIXMYL με προπονητή τον κ. Τσατσαρώνη και τους μαθητές Ανδρέα Γιαννούτσο, Σπύρο Μπλαβέρη και Δημήτρη Τζουλιάνο από το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου κατετάγη 29η, ενώ η ομάδα ET-Team υπό την καθοδήγηση του κ. Τούρλου και τις μαθήτριες Ειρήνη Δήλερη, Παναγιώτα Κοντοπούλου και Ελένη Κουγιουμτζή, στην 31η θέση, στη φάση των 64.

Στην κατηγορία OPEN επίσης διαγωνίστηκαν: στα Δημοτικά η ομάδα T.N.D Robotics με προπονητή τον κ. Αμπαριώτη και μαθητές τους Αθανάσιο Κοτρώτσο, Κατσούλη Θωμά, Κατσούλη Δημήτρη και την αναπληρωματικό Θεοδώρα Κυριακοπούλου, καθώς και η ομάδα "Robotic Green Girls" από το Γ' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης με προπονήτρια την κ. Παυλίνα Πλουμιδάκη και τις μαθήτριες Παπαδοπούλου Χριστίνα και Τσιτσικοπούλου Ιφιγένεια-Ειρήνη. Επίσης, στα Γυμνάσια η ομάδα "The tube ACeS" με προπονήτρια την κ. Βουτυράκου και μαθητές τους Δημήτρη Ντινόπουλο, Παντελή Σφηνιά και Ιάσωνα Σταύρο Σόμογλου.

Στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ, εκτός από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, με τη φόρα του 2ου αργυρού μεταλλίου από την προηγούμενη Ολυμπιάδα, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε και από την ομάδα Los MessAngeles Stars του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τους μαθητές Μαρκούλη Αθανάσιο και Κουτσιώρα Αναστάσιο, με προπονητή τον Γιάννη Μπαρά, οι οποίοι κατετάγησαν στη 12η θέση, όπως ακριβώς και πέρυσι!

Στην ίδια κατηγορία, προπονητής των ομάδων RoboSpecialists και RoboMasters ήταν ο αργυρός Ολυμπιονίκης 2015 Αθανάσιος Μπαλαφούτης με μέλη των δύο ομάδων τους: Πανταζίδη Αλέξανδρο, Παρασκευόπουλο Δημήτρη, Χασάνογλου Σονέρ και Ελευθέριο Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη αντίστοιχα.

Τέλος, ελληνική εκπροσώπηση είχαμε και στους κριτές της Ολυμπιάδας. Μάλιστα για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα Ρομποτικής είχαμε τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Α. Βοβό, σε θέση αρχικριτή.

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas και αρχηγός της αποστολής κ. Σομαλακίδης δήλωσε: " Επί 8 συναπτά έτη δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές της χώρας μας να δημιουργούν με την εκπαιδευτική ρομποτική. Διατηρούμε μία σταθερά ανοδική πορεία και επισήμως ανακοινώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το 2019 να φιλοξενήσουμε την Ολυμπιάδα στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες μας και αξίζει να ρωτήσετε τα Ελληνόπουλα και τους προπονητές εκπαιδευτικούς τους που μάς εκπροσώπησαν επάξια στην Ινδία, για τις εμπειρίες μίας ζωής! Τα ολυμπιακά μετάλλια μπορούν να περιμένουν ως τον επόμενο Νοέμβριο, στην Κόστα Ρίκα, μέσω του 9ου Πανελλήνιου διαγωνισμού το καλοκαίρι του 2017".

Ιστορικό: Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους. O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας είχε ως αφετηρία τις Περιφέρειες με τους προκριματικούς αγώνες, ενώ οι εθνικοί νικητές και κατ' επέκταση εκπρόσωποι στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία ανακηρύχθηκαν από τον τελικό του 8ου Πανελληνίου διαγωνισμού (2/7/2016).

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Κατόπιν παράκλησης από τις οργανώσεις μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο του καθώς και το Διοικητικό του Συμβούλιο η σύσταση μίας νέας Γραμματείας Μεταναστευτικού – Προσφυγικού που θα ασχολείται με όλες τις εκφάνσεις του σημαντικού αυτού ζητήματος. Τη νέα αυτή γραμματεία απαρτίζουν οι:

Επικεφαλής Γραμματείας: Μηνάς Αναστασάκης

Μέλη: Φαίη Ευθυμιοπούλου, Δημήτριος Κοντογιάννης, Αφροδίτη Καλπάκα, Άλεξ Σαλτούτ

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version