Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

23 Μαΐου 2015

Hyatt Regency Thessaloniki

13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας

Θεσσαλονίκη 57001 Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Καινοτόμο Κοινωνικό Debate στην Ελλάδα του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας το Σάββατο 23 Μάιου 2015 με τίτλο «Σε τι μπορούν να ελπίζουν οι νέοι του σήμερα; Θέσεις εργασίας – Επιχειρείν – Ευρωπαϊκή Στήριξη», στο Hyatt Regency Thessaloniki στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλέον των 70 εκπροσώπων νεανικών κοινωνικών οργανώσεων, συμμετέχοντας, ψηφίζοντας και θέτοντας καίριες ερωτήσεις πάνω στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Η διαδικασία του Debate πραγματοποιείται σε μια σειρά Κοινωνικών Debate που βασίζονται στην αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ευρωβουλευτής ΝΔ κα. Μαρία Σπυράκη η οποία ανταποκρίθηκε στις αγωνίες και τους προβληματισμούς των νέων με μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πάνω στο ζήτημα του δομημένου διαλόγου που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και πώς αυτή η διαδικασία μπορεί να επηρεάσει πρακτικά την χάραξη πολιτικής, δη όσων σχετίζονται με την απασχόληση και την μείωση της ανεργίας.

Τόσο οι συνεχόμενες ψηφοφορίες από πλευράς των συμμετεχόντων νέων, όσο και η τήρηση των χρονικών συγκεκριμένων κανόνων κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων των παρευρισκόμενων. Επίσης, η εκδήλωση αναμεταδιδόταν σε πραγματικό χρόνο μέσω livesteaming σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες του site του Ε.ΣΥ.Ν.

Σχετικά Βίντεο

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν, κ. Δρίκο Αρμόδιο, τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.ΣΥ.Ν., κ. Δάλλα Ευστράτιο, επισκέφθηκε στις 19 Μαΐου 2015 την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση των πεπραγμένων και των δράσεων του στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας αναλύθηκαν λεπτομερώς οι δράσεις του Εθνικού Συμβουλίου κατά την περσινή χρονιά καθώς και ο προγραμματισμός της νέας.

Αναλυτικότερα, o πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. ανέφερε τις δράσεις που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε σχέση με τις ανησυχίες και το μέλλον των νέων και ειδικότερα για την νέα καμπάνια του Εθνικού συμβουλίου με τίτλο «Οι νέοι Καινοτομούν χωρίς όρια» που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι σημαντικό στην χρονική αυτή στιγμή, οι νέοι με σεβασμό και αγάπη να δίνουν την ελπίδα στον τόπο μας. Σε έναν τόπο με μεγάλη παράδοση και αγώνες. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία κοντά μου και να σας ευχηθώ από καρδιάς να πετύχετε σε κάθε στόχο σας. Εγώ από την πλευρά μου θα είμαι δίπλα σας και θα ήθελα να είμαι και σε όποια εκδήλωση εσείς νομίζετε παρόν καθώς η νέα δράση που οργανώνετε το προσεχές διάστημα που πιστεύω θα αποτελέσει πυξίδα για την αναπτέρωση του ηθικού της νεολαίας μας θα ήθελα να τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών».

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν, ευχαρίστησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. για την στήριξη του στο σύνολο της νεολαίας της χώρας και ειδικά για την ζέση που προσεγγίζει τη νέα καμπάνια του Ε.ΣΥ.Ν. «Οι νέοι καινοτομούν χωρίς όρια» που θα τελεί και υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Ε.Σ.ΥΝ., στο πλαίσιο της ανοιχτής κοινωνίας και διαβούλευσης προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας, είναι σε θέση να σας ενημερώσει για την συνέχιση ενός κύκλου κοινωνικών “Debate” τα οποία λαμβάνουν χώρα αυτή τη χρονική περίοδο, τοποθετώντας θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν την νεολαία τόσο στο εγχώριο, όσο και στο Ευρωπαϊκό στερέωμα.

Το 2ο Κοινωνικό Debate θα λάβει χώρα 23 Μαΐου 2015, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη με θέμα "Σε τι μπορούν να ελπίζουν οι νέοι του σήμερα? Θέσεις εργασίας – Επιχειρείν – Ευρωπαϊκή Στήριξη".

 

 

Τον Συντονισμό θα αναλάβει η Δημοσιογράφος κα. Άννα Μπουσδούκου.

http://www.toratora.gr/wp-content/uploads/2015/03/bousdoukou_3.jpg

Η Πρώτη ομιλήτρια είναι η Ευρωβουλευτής κα. Μαρία Σπυράκη

Αναμένουμε την επιβεβαίωση για τον/την δεύτερο ομιλητή.

Τονίζουμε ότι οι θέσεις θα είναι περιορισμένες για την λειτουργικότητα του καινοτόμου συστήματος αλλά και της διαδικασίας εν γένει και θα παρακαλούσαμε να κατοχυρώνετε έγκαιρα την θέση σας στην εν λόγω διοργάνωση.

Οι συμμετέχοντες από πλευράς των νέων, θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα πάνω στη συγκεκριμένη προκαθορισμένη θεματική ενότητα στους αρμόδιους εκπρόσωπους για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια μέσα από μία συγκεκριμένη διαδικασία θα βαθμολογούν και θα κρίνουν το κατά πόσο τους ικανοποίησε η απάντηση του συγκεκριμένου ομιλητή.

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας αμφίδρομης διαδικασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών, με ερωτήσεις και άμεσες ψηφοφορίες.

Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να αποστείλουν έως και 18 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα στο vicepresident@esyn.gr συμπληρωμένη την φόρμα συμμετοχής.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τοΕθνικό Συμβούλιο Νεολαίαςβρέθηκε σήμερα 29 Απριλίου 2015 στο προεδρικό μέγαρο για την καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση των πεπραγμένων και των δράσεων του.

Αντιπροσωπία αποτελούμενηαπότον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν,κ.ΔρίκοΑρμόδιο, τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν.κ. Δελακουρίδη Ιωάννη, την Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν.,κα ΚουιτζόγλουΔομνίκη, την Γενική Γραμματέα του Ε.ΣΥ.Ν.,κα.Βλάχου Έλενα, τα μέλη τουΔ.Σ,κ.ΔάλλαΕυστράτιο,κ.ΆγγοΠέτρο, κ. Μαυρίδη Ευάγγελοκαικ.ΜαριδάκηΣτυλιανό, το μέλος της επιτροπής μελώνκ. Ρόκα Κωνσταντίνο, το μέλος της επιτροπής διαδικασιώνκ.ΤσακάληΙωάννη, και τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπήςκ.ΙωαννίδηΑργύριοκαικ. ΜητσοκάληΚωνσταντίνο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίαςκατάτην θερμή υποδοχή του ανέφερε:

“ Θέλω να σας πω λίγα λόγια, γιατί μέσω υμών πρέπει να βγουν κάποια μηνύματα, με βάση αυτό το οποίο εκφράζετε.Η δομή του Συμβουλίου σας εκφράζει την σύνθεση και την ενότητα, πέρα και έξω από πολιτικές - και πολύ περισσότερο κομματικές - αντιπαραθέσεις. Έχετε καταφέρει να λειτουργείτεμ’ έναντρόπο υποδειγματικό. Και αυτόν τον τρόπο πρέπει να τον ‘διδάξετε’, μέσα από την πορεία σας.  

Θέλω επίσης να σας παρακαλέσω - και αυτό είναι το σημαντικότερο – να τονώσετε την εικόνα της Χώρας στο εξωτερικό, όπουη δράση σας είναι γνωστή, σε όλα τα εκτός συνόρων fora. Είτε πρόκειται για ευρωπαϊκά fora είτε για fora στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τηςΟΥΝΕΣΚΟ. Αναπτύξετε, λοιπόν, αυτήν την πρωτοβουλία.  

Είναι καλό αυτήν την στιγμή να γνωρίζουν στο εξωτερικό ποια είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδος. Και η εικόνα αυτήείσθεεσείς. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή σας. Από τη δική μου πλευρά ναθυμάσθεότιθα συμπαρίσταμαι στο έργο το οποίο επιτελείτε. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη.”

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποδοχήςακολούθησε τράπεζα συζήτησης καισυνεργασίας. Ταμέλη της Αντιπροσωπίας του Ε.ΣΥ.Ν ενημέρωσαν πλήρως τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τον απολογισμό τωνδράσεωντου έτους 2014. Στη συνέχειατοποθέτησαντους προβληματισμούς τους σε σχέση με τη σημερινήσυγκυρίακαθώς ανέφεραν ενδελεχώς τον προγραμματισμό και το πλαίσιο δράσεων πουλαμβάνουνήδη χώρα την φετινή χρονιά.

Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν, κ.ΔρίκοςΑρμόδιος ανέφερε:

“ Αξιότιμε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,σας ευχαριστούμε για την θερμή σας υποδοχή. Είναι μεγάλη μας τιμή, η σημερινή συνάντηση μαζί σας. Το Εθνικό ΣυμβούλιοΝεολαίαςτελείυπότην αιγίδα σας, καιαποτελείτον επίσημο εκφραστή της Ελληνικής νεολαίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας, πράγμα που μας γεμίζει ευθύνη αλλά και θάρρος να προχωράμε μεπείσμακαιαποφασιστικότηταπροςόφελος της Ελλάδας και των νέων πολιτών της.Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μαςδείχνετεκαι ευχόμαστε τα αποτελέσματα των πράξεών μας να αποτελέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας μας και της κοινωνίας.”

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. αναφέρθηκε στηνκαινούργια καμπάνιαπου θα πραγματώσει το Εθνικό Συμβούλιο με τίτλο “Οι νέοι Καινοτομούν χωρίς όρια” στις 13 περιφέρειες της Ελληνικής επικράτειας.Επίσης επανέλαβε τηνσημαντικότητατης επαναδραστηριοποίησης των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίαςστο σύνολο της Χώρας ωςπνεύμονα ενεργοποίησηςτων νέων σε μία τόσοσημαντικήχρονικήστιγμή.Τα τοπικά συμβούλια τελούνυπότην αιγίδα του Ε.ΣΥ.Ν. και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ευθύνης, στοιχείο που δικαιολογεί και την ευαισθησία του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση εργασίας,ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την αμέριστηστήριξήτου σε όλο το φάσμα των δράσεων του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.Τέλος, ανέφερεχαρακτηριστικάότιπάντα θα προσπαθέι ναπαρίσταταισε όλες τις εκδηλώσεις του Ε.ΣΥ.Ν. καιειδικά στην τόσο ενδιαφέρουσα νέα καμπάνια η οποίατελείκαιυπότην Αιγίδα του “Οι νέοι καινοτομούν χωρίς όρια”. 


Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δρίκο Αρμόδιο και τον Αντιπρόεδρο Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη συναντήθηκαν στο πλαίσιο προώθησης της ατζέντας για θέματα που αφορούν την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής νεολαίας με την ηγεσία του υπουργείου δημοσίας τάξεως. 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση Ιωάννη και τον Γενικό γραμματέα κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο. Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας υπουργείου και Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Στη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας συνεργασίας επιτάχυνσης των πρωτοβουλιών υπέρ των άμεσων πολιτικών που σχετίζονται με την μεταναστευτική πολιτική, το bullying, την ασφάλεια του διαδικτύου καθώς και τη νεανική παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων. 

Η ομάδα συνεργασίας θα ξεκινήσει τις εργασίες της στο άμεσο χρονικό διάστημα με από κοινού προτάσεις για την εξεύρεση βιώσιμων και ουσιαστικών λύσεων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η επανεργενοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων συνιστά βασική προτεραιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέδωσε στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Πατούλη Γεώργιο, ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝ, Αρμόδιος Δρίκος. 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Πατούλης και κ. Δρίκος συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των ΤΟΣΥΝ ως βασικού εργαλείου κινητοποίησης των νέων σε τοπικό επίπεδο. 

«Η Κομισιόν για τα επόμενα 5 χρόνια έχει δεσμευθεί να προσεγγίσει τους νέους σε τοπικό επίπεδο και δη τους νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Η εκ νέου ενεργοποίηση των ΤΟΣΥΝ κάτω από την ομπρέλα του ΕΣΥΝ μπορεί να αποτελέσει πολύ χρήσιμο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ Δρίκος. 

Σημειώνεται ότι το ΕΣΥΝ είναι ο επίσημος φορέας για την υλοποίηση του Διαρθρωμένου Διαλόγου στην Ελλάδα, μιας πρωτοβουλίας της Κομισιόν που έχει ως στόχο να έρθουν πιο κοντά οι χαράσσοντες πολιτική με τους νέους και να χαράξουν από κοινού τις πολιτικές που αφορούν στην καθημερινότητα των νέων. 

Ο κ. Πατούλης από την πλευρά του διευκρίνισε ότι για την ΚΕΔΕ η εκ νέου ενεργοποίηση των ΤΟΣΥΝ συνιστά κεντρική προτεραιότητα και θα συνεργαστεί επ’ αυτού με το ΕΣΥΝ.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δρίκο Αρμόδιο και τον Αντιπρόεδρο Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη συναντήθηκαν στο πλαίσιο προώθησης της ατζέντας για θέματα που αφορούν τη νεολαία με μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας Κυβέρνησης και Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας επιτάχυνσης των πρωτοβουλιών υπέρ των άμεσων πολιτικών για την δοκιμαζόμενη Ελληνική Νεολαία. 

Την Τρίτη 7 Απριλίου 2015, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση Ιωάννη. Το μεγάλο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, η ασφάλεια του διαδικτύου καθώς και το bullying αποτέλεσαν τα βασικά ζητήματα της συνάντησης με κύριο γνώμονα την δημιουργία ενός κοινού άξονα προτάσεων και δομών προς τον μετριασμό των φαινομένων.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 30 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου 2015 αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών του, εκπροσώπησε την ελληνική Νεολαία στο ειδικό Συμπόσιο των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη της Αυστρίας. Η θεματολογία του συμποσίου αφορούσε την Παγκόσμια Φτώχεια, την Ασφάλεια των Τροφίμων, την Ασφάλεια του Νερού και το μεγάλο ζήτημα της Παλαιστίνης. 

Εκατό και πλέον Πρέσβεις ξένων χωρών καθώς και εκπρόσωποι από παγκόσμιες μη κυβερνητικές οργανώσεις κλήθηκαν να συζητήσουν τους τρόπους και τα μέσα επίλυσης των παραπάνω ζητημάτων. 

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. Δελακουρίδης Ιωάννης, λαμβάνοντας το λόγο, αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές για τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας αυτής και τόνισε ότι θα πρέπει να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες που θα επιφέρουν τάχιστες λύσεις σε αυτά τα τόσο βασικά προβλήματα. 

Στο πλαίσιο της παραμονής στη Βιέννη, η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. συναντήθηκε και με διπλωματικούς εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας, τοποθετώντας ζητήματα και προβληματισμούς ως προς το μέλλον των νέων της χώρας μας. Επιπροσθέτως δημιουργήθηκε μια ατζέντα μελλοντικών συνεργασιών στο πλαίσιο πλήρωσης θέσεων εργασίας σε διεθνείς οργανισμούς με έδρα την Αυστριακή πρωτεύουσα

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η διεύρυνση της ΕΕ έχει υπερπηδήσει φραγμούς στην Ευρώπη, συσπειρώνοντας την ήπειρο γύρω από τους κοινούς στόχους και τις κοινές αξίες των λαών της. Αρχικά η ΕΕ δημιουργήθηκε ως έργο ειρήνης και σταθερότητας για την ευρωπαϊκή ήπειρο. Με το πέρασμα του χρόνου, οι στόχοι αυτοί έπειθαν ολοένα και περισσότερες χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα 6 ιδρυτικά μέλη. Τώρα η ΕΕ αριθμεί 28 κράτη μέλη, και οι πόρτες της είναι ανοιχτές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν και που είναι αφοσιωμένες στην καλλιέργεια της ειρήνης, της δημοκρατίας, της σταθερότητας και της ευημερίας. Η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Ισλανδία (οι διαπραγματεύσεις με την Ισλανδία έχουν αναβληθεί μετά από απόφαση της ισλανδικής κυβέρνησης), το Κοσσυφοπέδιο1, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Τουρκία βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία διεύρυνσης.  

Η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνη για τη Διεύρυνση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει έναν διαγωνισμό βίντεο με τίτλο «Τι σημαίνει για εσένα μια ενωμένη Ευρώπη;», ο οποίος είναι ανοιχτός σε νέους ηλικίας 1315 ετών από τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από τις υποψήφιες χώρες και τις δυνάμει υποψήφιες χώρες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.   

Γίνε δημιουργικός/ή και κέρδισε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες! Μοιράσου την εμπειρία σου και τις απόψεις σου σε ένα μονόλεπτο βίντεο!

 

ΟΙ συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 10 Απριλίου 2015 μέσω της διεύθυνσης.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

20 Μαρτίου 2015

 

Αίθουσα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

 

(Αμαλίας 8)

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας πραγματοποίησε το 1ο Καινοτόμο Κοινωνικό Debate στην Ελλάδα με θέμα «Η Ευρώπη στο επίκεντρο. Οικονομία & Εξωτερική Πολιτική». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 στην Αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 100 εκπροσώπους νεανικών κοινωνικών οργανώσεων, συμμετέχοντας, ψηφίζοντας και θέτοντας καίριες ερωτήσεις επί της εν λόγω θεματικής ενότητας. Η διαδικασία του Debate αποτελεί την απαρχή μιας σειράς Κοινωνικών Debates, που θα βασίζονται στην αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

O Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργιος Κύρτσος και η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα. Έυα Καϊλή αποτέλεσαν τα “πρόσωπα κλειδιά” επί των τοποθετήσεων του 1ου Κοινωνικού Debate, το συντονισμό του οποίου έκανε με απόλυτη επιτυχία η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Άννα Μπουσδούκου.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιος Δρίκος απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους, θέτοντας τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας των Κοινωνικών Debate. Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Γιάννης Δελακουρίδης, ο οποίος και ήταν ο υπεύθυνος για την τήρηση των προκαθορισμένων διαδικαστικών κανόνων του Debate, έκανε στο τέλος της εκδήλωσης τον απολογισμό αυτής, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του Ε.ΣΥ.Ν. στους συντελεστές και στους συμμετέχοντές.

Οι συνεχείς ψηφοφορίες από πλευράς συμμετεχόντων και η αυστηρή τήρηση των χρονικών ορίων κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρεθέντων. Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, μέσω livestreaming, σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες του site του Ε.ΣΥ.Ν..

Εδώ μπορείτε να βρείτε διαθέσιμο το βίντεο του Debate.

 

 

Σχετικά Βίντεο

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version