Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 δεκαοκτώ (18) υποτροφίες, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη». Θα χορηγηθούν εννέα (9) υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και εννέα (9) σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αναφορικά με τις υποτροφίες της  Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, σύμφωνα με την από 21.11.2013 απόφαση της Κοσμητείας, θα χορηγηθούν από δύο (2) υποτροφίες στα Τμήματα Χημείας και Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών-κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, και από μία (1) υποτροφία στα Τμήματα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών, Βιολογίας, Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών- κατεύθυνση Μαθηματικών, Επιστήμης Υπολογιστών και Φυσικής, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στη με αριθμό 7415/21-01-1993 διαθήκη, που δημοσιεύτηκε με το αρ. 197/2000 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Ειδικότερα, η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης των Τμημάτων των δύο Σχολών με κριτήριο για τους μεν πρωτοείσακτους μεταπτυχιακούς φοιτητές τη σειρά επιτυχίας τους στις εξετάσεις εισαγωγής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ενώ για τους ήδη φοιτούντες την απόδοσή τους.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

To Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, και το Wilfried Martens Centre for European Studies έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε debate με θέμα:

Τελείωσε το ευρωπαϊκό όνειρο;

Καταλύτης της σχεδόν εξηνταπεντάχρονης πορείας προς την ένωση κρατών και εθνών, ήταν και παραμένει μια φράση: «ποτέ άλλος πόλεμος» με την έννοια ότι οι εμπειρίες του πολέμου υπήρξαν τόσο καταλυτικές που έπρεπε να γίνει κάτι για να αποφευχθεί πάση θυσία η επανάληψή του. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να στηρίζει στο διηνεκές ένα όραμα στη βάση της αποφυγής ενός κακού, ειδικά όταν το κακό ξεθωριάζει στο χρόνο. Η διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έφερε στο προσκήνιο ποικίλες δυσλειτουργίες του σύγχρονου ευρωπαϊκού οικοδομήματος και την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ευρωπαϊκού οράματος, μια ανάγκη που αγνοήθηκε στα χρόνια της ευημερίας και των μικρότερων προβλημάτων της διευρυνόμενης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Αναπόφευκτα τα ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν σχεδόν επιτακτικά απάντηση είναι: Η Ε.Ε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πολλαπλή πρόκληση της περαιτέρω ενοποίησής της; Μπορούν να απεμποληθούν συμφέροντα κρατών-μελών στο όνομα μιας αόριστης «αλληλεγγύης» και ενός κοινωνικού μοντέλου, του ευρωπαϊκού, το οποίο ήδη δοκιμάζεται από ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού λόγω της κρίσης;

Με λίγα λόγια: Τελείωσε το ευρωπαϊκό όνειρο;

ΝΑΙ

Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Στέλιος Κούλογλου, Δημοσιογράφος

ΟΧΙ

Μάκης Βορίδης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργός

Δημήτρης Καιρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής, Δίκτυο Ναυαρίνο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

Γιώργος Κουβαράς, Δημοσιογράφος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ:

Tomi Huhtanen, Διευθυντής, Wilfried Martens Centre for European Studies

Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Δείτε την πρόσκληση και ενημερώσεις σχετικά με την εκδήλωση στο Facebook.

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας. Tηλ. 2107257495, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Χαιρετισμό στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, απηύθυνε το ΕΣΥΝ.

Στην προσομοίωση συμμετέχουν νέοι από όλη την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να έρθουν κοντά στα ευρωπαϊκά Όργανα και να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα αλλά και τη σημασία των διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τον χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Δ.Σ., κ. Σαράντης Μιχαλόπουλος.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

«Εκ μέρους του ΕΣΥΝ θα ήθελα να σας συγχαρώ για την υπέροχη πρωτοβουλία του EuroPas που πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Σε καιρούς οικονομικής και θεσμικής κρίσης στην ΕΕ, η πληροφόρηση των νέων για την ΕΕ και πιο συγκεκριμένα για την λειτουργία των Θεσμικών Οργάνων της είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Σε μια εποχή όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν για ανάπτυξη και παράλληλα μειώνουν τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, όπου συγκεκριμένα Κράτη Μέλη συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020 και ταυτόχρονα προετοιμάζουν δημοψηφίσματα για την έξοδο από την ΕΕ, όπου το Άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας υπονομεύεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα, όπου μιλάμε για τραπεζική ένωση και αποκλείουμε την ένταξη περιφερειακών τραπεζών σε αυτή, οι νέοι Ευρωπαίοι θα πρέπει να υψώσουν την φωνή τους και να εκφράσουν το δικό τους όραμα για την Ευρώπη.

Η επόμενη Ευρωβουλή θα έρθει αντιμέτωπη με την αύξηση του ευρωσκεπτικισμού και πιο επικίνδυνα, των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Οι νέοι Ευρωπαίοι αυτή τη φορά θα πρέπει να ξεπεράσουν την μετριότητα των παλαιών γενιών που οδήγησαν την πιο αναπτυγμένη ήπειρο στον κόσμο σε αυτό το οδυνηρό τέλμα».

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στο πανευρωπαϊκό συνέδριο για την υλοποίηση του Youth Guarantee στην ΕΕ συμμετείχε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, το οποίο διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια να εξεταστούν τρόποι ορθής υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων καθώς και εθνικών συμβουλίων νεολαίας από όλη την Ευρώπη.

Στην ομιλία του ο υφυπουργός Εργασίας, κ Βασίλης Γκεγκέρογλου, τόνισε ότι το πρόγραμμα Youth Guarantee θα είναι στο επίκεντρο του Υπουργείου Εργασίας τους επόμενους 6 μήνες ενώ επεσήμανε παράλληλα και την σημασία της εμπλοκής των κοινωνικών εταίρων στην εφαρμογή του προγράμματος.

Ως πρότυπο εφαρμογής παρουσιάστηκε αυτό της Φινλανδίας ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες ανέφεραν τα προβλήματα χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τις δυσκολίες ομοιόμορφης εφαρμογής του προγράμματος λόγω της διαφορετικής φύσης των εθνικών αγορών.

 Από το ΕΣΥΝ συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. κ. Σαράντος Μιχαλόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργάνωσε την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νεολαίας  με θέμα την κοινωνική ένταξη των νέων.

Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νεολαίας θεωρείται κομβική όσον αφορά τη διαδικασία του διαρθρωμένου διαλόγου, ενώ αποτελεί ένα φόρουμ διαρκούς ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τις προτεραιότητες, την εφαρμογή, αλλά και τον αντίκτυπο της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε θέματα νεολαίας.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Θεσσαλονίκη, ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων για το 2014, φιλοξένησε περίπου 250 συμμετέχοντες από Εθνικά Συμβούλια Νέων, Γενικούς Διευθυντές της Ε.Ε. για θέματα νεολαίας, εκπροσώπους από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών καθώς επίσης και εκπροσώπους από διεθνείς ΜΚΟ Νέων, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα αποτελέσματα της διάσκεψης μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

The International Centre for Black Sea Studies (ICBSS) successfully organised the Round Table Discussion on “Investing in Human Capital in the South East Europe: The dynamic role of women and the youth” on Tuesday 1 April 2014, at Amalia Hotel, in Athens.  

Opening the event, ICBSS Director General, Dr. Zefi Dimadama, thanked the honourable guests, the speakers and the audience, for their attendance and expressed her greatest honour for the support shown to ICBSS and its events. During her speech, Ms. Dimadama urged all policy actors, stakeholders, academia and the civil society, to invest in human capital with a view to strengthening economic and social structures in order to achieve development and sustainability.

Welcome address was delivered by Amb. Petros Panayiotopoulos, Director for Economic relations with SE Europe, CIS and BSEC of the Hellenic Ministry of Foreign Affairs, who underlined the vital role of human capital towards economic and social progress, especially in relation to the current economic challenges. 

Keynote speakers Ms. Mika Ioannidou, President of the Hellenic Office of the European Women’s Lobby, Ms. Rebekka Pitsika, Chief Executive Officer of People for Business and Mr. Petros Aggos, Member of the Board of the Hellenic National Youth Council, emphasised the current challenges for women and the youth and addressed future perspectives for the empowerment of human capital in South East Europe and the wider Black Sea region. Amb. David Kereselidze, ICBSS Alternate Director General moderated the panel. 

The second part of the Round Table included an open discussion with the participation of Mr. Alexandros Costopoulos, Founder of Repower Greece and CEO at Foresight Strategy and Communications, Ms. Danae Bezantakou, President of iforU Greek Mentoring Network, Managing Director at Navigator Shipping Consultants Ltd and Mr. Marcel Cremer LLM, Attorney at Law - CIArb Accredited Mediator, who interacted with participants and shared good practices and inspiring stories of women and the youth investing successfully in innovative ideas despite the current economic challenges.

Former ICBSS Director General, Mr. Yannis Papanikolaou, the Representative of the Romanian Embassy Ms. Cristina Zamfirache, the academic and business community, policy stakeholders and researchers attended the event and had the opportunity to exchange views for the optimum investment in the development of human capital. 

 

The event was organized with the support of the General Secretariat for Gender Equality,

Hellenic Ministry of Interior.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Την κατάσταση της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα καθώς και την πορεία της υλοποίησης της Εγγύησης για τους Νέους παρουσίασε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής και Οικονομικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Το ΕΣΥΝ, εκπροσωπούμενο από το μέλος του ΔΣ κ. Σαράντο Μιχαλόπουλο, μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην Ελλάδα, τις «αγκυλώσεις» στην αγορά εργασίας καθώς και για τα προβλήματα κινητικότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι στην Ευρώπη.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση του κ Σ. Μιχαλόπουλου:

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ στην ανεργία των νέων σημειώνοντας ποσοστό 59.3%.

Όπως περιέγραψε πολύ εύστοχα το Συμβούλιο της Ευρώπης πρόσφατα, σε καιρούς σκληρής λιτότητας αυτοί που πρέπει κυρίως να ενισχυθούν είναι οι νέοι. Διότι σε καιρούς λιτότητας, ο ταλαντούχος νέος απελπίζεται και εγκαταλείπει τη χώρα του και ο νέος με λιγότερους πόρους και δυνατότητες οδεύει οριστικά προς την κοινωνική απομόνωση.

Επίσης όπως αποδείχθηκε και στην Ελλάδα, η εξαθλίωση των εργασιακών σχέσεων στο όνομα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας δεν οδήγησε στην ανάπτυξη όπως υποσχέθηκε η Τρόικα, αλλά αντίθετα, στην αύξηση της ανεργίας και της ύφεσης.

Ωστόσο το πρόβλημα της διαχρονικής ανεργίας δη των νέων στην Ελλάδα, δεν προκλήθηκε φυσικά ΜΟΝΟ από την Τρόικα.

Η απασχόληση των νέων στην Ελλάδα ταλανίζεται από διαχρονικές αγκυλώσεις.

 1. Δεν υπάρχει σύνδεση των αναγκών της αγοράς εργασίας και της εκπαίδευσης.
 2. Υπάρχει αδικαιολόγητη προκατάληψη κατά της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στη εκπαιδευτική διαδικασία.
 3. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη σημασία της άτυπης εκπαίδευσης και μάθησης για την αύξηση των δεξιοτήτων των νέων. Ακόμη το youth guarantee παρουσιάζεται στην Ελλάδα ως νέες θέσεις εργασίας και όχι, όπως θα έπρεπε, κινητήριος μοχλός και κατάρτιση για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θεσμικό/νομοθετικό πλαίσιο για τον εθελοντισμό και την αναγνώριση της μη τυπικής μάθησης, παρόλο που η ενασχόληση των νέων Ελλήνων με τον εθελοντισμό τα τελευταία χρόνια καταγράφει ιδιαίτερα ανοδική πορεία.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι Έλληνες που θέλουν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες είναι η έλλειψη ρευστότητας.

Παρά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων, ακόμη οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, επιμηκύνοντας το ήδη επικίνδυνο αδιέξοδο.

Επιπλέον, υπάρχει σοβαρή έλλειψη ενημέρωσης των νέων Ελλήνων αναφορικά με τις δυνατότητες που τους παρέχονται για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, όπως το Erasmus Placement. Υπάρχουν γνωστά ελληνικά πανεπιστήμια που αυτή την στιγμή δεν έχουν υπάλληλο να ενημερώσει για τις δυνατότητες έμμισθης πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό.

Ωστόσο η απουσία κινητικότητας δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Η κρίση έχει επιβραδύνει σημαντικά την κινητικότητα των νέων σε όλη την Ευρώπη, με τους τελευταίους να έχουν μοναδικό προορισμό οικονομικά σταθερές χώρες όπως η Γερμανίας.

Η ευρωπαϊκή κινητικότητα, όμως, δεν είναι η ομαδική μετανάστευση όλων των νέων της Ευρώπης στη Γερμανία.

Σχετικά με το Youth Guarantee, είναι γνωστό ότι υποβλήθηκε το ελληνικό σχέδιο δράσης την τελευταία μέρα της προθεσμίας (31.12.2013) και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται να ξεκινήσει η υλοποίησή του από τον Μάιο, όλως τυχαίως λίγο πριν τις Ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσε να ξεκινήσει με σωστό και αποτελεσματικό σχεδιασμό από την 1.1.2014.

Όπως παραδέχτηκε και η Κομισιόν σε έγγραφό της που μοιράστηκε στα Κράτη Μέλη στη Σύνοδο Κορυφής 19-20 Δεκεμβρίου, στην Ελλάδα δεν έγινε κανένας δημόσιος διάλογος, κανένας κοινωνικός εταίρος δεν συμμετείχε στις διαβουλεύσεις, ούτε εργοδότες, ούτε εκπρόσωποι οργανώσεων νέων όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων.

Το υπουργείο εργασίας κάλεσε το ΕΣΥΝ για διαβουλεύσεις μόλις 20 μέρες πριν. Καταθέσαμε τις ιδέες μας και τονίσαμε ότι πρέπει να εστιάσουμε σε εκείνους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν δυναμική, όπως ο τουρισμός, ο τομέας νέων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών καθώς και σε πράσινες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν με την ενίσχυση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικά ικανό ανθρώπινο δυναμικό, νέους πρόθυμους να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία και να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό ανάκαμψη.

Ωστόσο χωρίς σωστή πολιτική καθοδήγηση και τολμηρές αποφάσεις θα συνεχίζουμε να ανεχόμαστε μία Ευρώπη που μιλά για ανάπτυξη και παράλληλα μειώνει τον προϋπολογισμό της, διευρύνoντας το χάσμα μεταξύ βορρά και νότου.»


 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Δίκτυο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα  ''Μια πρόκληση για όλους" 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014 στις 10:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωπος του  Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής       Ασφάλισης& Πρόνοιας, ο Αντώνης Καϊλής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο  Άρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το λόγο θα λάβουν ο Λέανδρος-Σωκράτης Ρακιτζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο Στέφανος Κομνηνός, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο Ιωάννης Νασιούλας, Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωπος από το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η επίκαιρη και χρήσιμη ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, την πορεία των κοινωνικών επιχειρήσεων, το παρόν και το μέλλον του θεσμού στην Ελλάδα και την ΕΕ, καθώς και θεσμικά ζητήματα αναφορικά με την σύσφιξη των Κοιν.Σ.Επ. σε πανελλήνιο επίπεδο για την ενδυνάμωση του κλάδου μας και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ιγνατίου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του ΕΚ, στο: www.ustream.tv/channel/europarlgr.

 με τη συνεργασία των Κοιν.Σ.Επ: 

 • ΚοινΣΕπ - Εκάτη – Αθήνα
 • ΚοινΣΕπ - Αλληλεγγύη νοτίων προαστίων – Αθήνα
 • ΚοινΣΕπ - Ελλάδα παντού – Αθήνα
 • ΚοινΣΕπ - Κοινωνικός Συνδετήρας – Αθήνα
 • ΚοινΣΕπ – Φροντίζω για την Ζωή – Αιγάλεω

Υποστηρικτές

  • ΚοινΣΕπ – Άριστον – Θεσσαλονίκη
  • ΚοινΣΕπ – Αθηνά Εργάνη – Ηλεία
  • ΚοινΣΕπ – Αλληλεγγύη Ανάγκη Ζωής – Αθήνα
  • ΚοινΣΕπ – Go Park – Αθήνα
  • ΚοινΣΕπ – ΨΥΧ.Υ - Αθήνα
  • ΚοινΣΕπ – Απόλλων – Λαύριο
  • ΚοινΣΕπ – Πολιτισμός και Ευημερία – Ηλεία
  • ΚοινΣΕπ – Αγροζεύξη – Θήβα
  • ΚοινΣΕπ – Αλλάζουμε – Αθήνα
  • ΚοινΣΕπ – Συνδρώ – Αθήνα
  • ΚοινΣΕπ – Αρχιμήδης – Αθήνα
  • ΚοινΣΕπ – Ανθεστηρίς / Ανθόγειος – Αχαρνές
  • ΚοινΣΕπ – Περπατώ – Σαλαμίνα
  • ΚοινΣΕπ – Συστήματα Τοπικών Τροφίμων – Ηράκλειο Κρήτης

Χορηγός Επικοινωνίας - http://www.koinsep.org

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Εκδήλωση στο πλαίσιο του Money Show πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη το Εθνικό συμβούλιο Νεολαίας με θέμα «Οι Ευκαιρίες Εργασίας στην Ευρώπη έχουν όνομα. Το δικό σου!».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης και ομιλητές ήταν ο κ. Λόης Λαμπριανίδης (MA -Sussex, Ph.D. -LSE), Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο κ. Άκης Μποζίνης, Λέκτορας στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Οι δύο ακαδημαϊκοί ανέλυσαν διεξοδικά το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε λόγω κρίσης αλλά πάντα υπήρχε και από το 2008 διογκώθηκε.

Τόνισαν τις διαχρονικές ανεπάρκειες του ελληνικού πανεπιστημίου και τις σοβαρές συνέπειες που προκαλεί η μη σύνδεσή του με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ επισημάνθηκε επίσης και η δύσκολη κατάσταση, κυρίως οικονομική, που έχει περιέλθει η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα, έχοντας ως αποτέλεσμα την «διαρροή εγκεφάλων» στο εξωτερικό αλλά και εκτός ΕΕ.

«Σε αυτές τις κρίσιμες χρονικές συγκυρίες της ακραίας λιτότητας, μόνη διέξοδος θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της παιδείας. Πρέπει να παρέχουμε στους νέους όλα τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Όπως αποφασίστηκε πρόσφατα στην Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας θα συνδράμει καταλυτικά στην κοινωνική ένταξη των νέων, των κινητήριων μοχλών της ευρωπαϊκής ανάκαμψης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝ, κ Αρμόδιος Δρίκος.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στις 2-3 Απρίλη 2014 θα πραγματοποιηθεί η Α’ Διημερίδα Φοιτητικής Eπιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Χίο, με συνεργασία ΚέΠΝΕΤ, ΚΕΜΕΛ και Ο.ΕΣΥΝΕ.

Οι ημερίδες και διημερίδες σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση ενός νέου μοντέλου επιχειρηματικότητας θεωρούνται μέρος της πολυδράσης StartingUP και βοηθάνε  τους φοιτητές να κατανοήσουν την Νέα Επιχειρηματικότητα, με έννοια όπως η Ανοιχτή Οικονομία και ο Πληθοπορισμός (Crowd Sourcing), συμμετέχοντας στην Λήψη Αποφάσεων.

Περισσότερα για την Διημερίδα στο http://bit.ly/1hWwe6j.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κύριο concept του είναι, μια φιλόδοξη πρωτοβουλία του Κέντρου Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας (ΚέΠΝΕΤ) ως πιλoτική εφαρμογή ενός καινοτόμου μηχανισμού αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών και προτάσεων με δημοκρατικό χαρακτήρα, βασισμένο στο iDea Framework, το οποίο προτείνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συντονιστής του StartingUP, Ορέστης Ματσούκας, θα συμμετάσχει στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 13.15 μ.μ. στην αίθουσα «Σκαλκώτα», παρουσιάζοντας το StartingUP στο πάνελ για τα ευρωπαϊκά εργαλεία στήριξης σταδιοδρομίας των νέων, με το StartingUP να αποτελεί το μοναδικό που αν και δεν είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Ευρωκοινοβουλίου, οι σημαντικοί αυτοί φορείς το έχουν αναγνωρίσει ως «αντίδοτο στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κρίση».

Το πρόγραμμα βρίσκεται στο http://www.pan-orama.org/el/program/program2014

Για περισσότερα όσον αφορά το StartingUP, επισκεφτείτε το www.startingup.gr

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version