Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δρίκο Αρμόδιο και τον Αντιπρόεδρο Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη συναντήθηκαν στο πλαίσιο προώθησης της ατζέντας για θέματα που αφορούν τη νεολαία με μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας Κυβέρνησης και Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας επιτάχυνσης των πρωτοβουλιών υπέρ των άμεσων πολιτικών για την δοκιμαζόμενη Ελληνική Νεολαία. 

Την Τρίτη 7 Απριλίου 2015, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση Ιωάννη. Το μεγάλο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, η ασφάλεια του διαδικτύου καθώς και το bullying αποτέλεσαν τα βασικά ζητήματα της συνάντησης με κύριο γνώμονα την δημιουργία ενός κοινού άξονα προτάσεων και δομών προς τον μετριασμό των φαινομένων.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 30 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου 2015 αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών του, εκπροσώπησε την ελληνική Νεολαία στο ειδικό Συμπόσιο των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη της Αυστρίας. Η θεματολογία του συμποσίου αφορούσε την Παγκόσμια Φτώχεια, την Ασφάλεια των Τροφίμων, την Ασφάλεια του Νερού και το μεγάλο ζήτημα της Παλαιστίνης. 

Εκατό και πλέον Πρέσβεις ξένων χωρών καθώς και εκπρόσωποι από παγκόσμιες μη κυβερνητικές οργανώσεις κλήθηκαν να συζητήσουν τους τρόπους και τα μέσα επίλυσης των παραπάνω ζητημάτων. 

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. Δελακουρίδης Ιωάννης, λαμβάνοντας το λόγο, αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές για τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας αυτής και τόνισε ότι θα πρέπει να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες που θα επιφέρουν τάχιστες λύσεις σε αυτά τα τόσο βασικά προβλήματα. 

Στο πλαίσιο της παραμονής στη Βιέννη, η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. συναντήθηκε και με διπλωματικούς εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας, τοποθετώντας ζητήματα και προβληματισμούς ως προς το μέλλον των νέων της χώρας μας. Επιπροσθέτως δημιουργήθηκε μια ατζέντα μελλοντικών συνεργασιών στο πλαίσιο πλήρωσης θέσεων εργασίας σε διεθνείς οργανισμούς με έδρα την Αυστριακή πρωτεύουσα

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η διεύρυνση της ΕΕ έχει υπερπηδήσει φραγμούς στην Ευρώπη, συσπειρώνοντας την ήπειρο γύρω από τους κοινούς στόχους και τις κοινές αξίες των λαών της. Αρχικά η ΕΕ δημιουργήθηκε ως έργο ειρήνης και σταθερότητας για την ευρωπαϊκή ήπειρο. Με το πέρασμα του χρόνου, οι στόχοι αυτοί έπειθαν ολοένα και περισσότερες χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα 6 ιδρυτικά μέλη. Τώρα η ΕΕ αριθμεί 28 κράτη μέλη, και οι πόρτες της είναι ανοιχτές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν και που είναι αφοσιωμένες στην καλλιέργεια της ειρήνης, της δημοκρατίας, της σταθερότητας και της ευημερίας. Η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Ισλανδία (οι διαπραγματεύσεις με την Ισλανδία έχουν αναβληθεί μετά από απόφαση της ισλανδικής κυβέρνησης), το Κοσσυφοπέδιο1, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Τουρκία βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία διεύρυνσης.  

Η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνη για τη Διεύρυνση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει έναν διαγωνισμό βίντεο με τίτλο «Τι σημαίνει για εσένα μια ενωμένη Ευρώπη;», ο οποίος είναι ανοιχτός σε νέους ηλικίας 1315 ετών από τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από τις υποψήφιες χώρες και τις δυνάμει υποψήφιες χώρες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.   

Γίνε δημιουργικός/ή και κέρδισε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες! Μοιράσου την εμπειρία σου και τις απόψεις σου σε ένα μονόλεπτο βίντεο!

 

ΟΙ συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 10 Απριλίου 2015 μέσω της διεύθυνσης.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

20 Μαρτίου 2015

 

Αίθουσα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

 

(Αμαλίας 8)

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας πραγματοποίησε το 1ο Καινοτόμο Κοινωνικό Debate στην Ελλάδα με θέμα «Η Ευρώπη στο επίκεντρο. Οικονομία & Εξωτερική Πολιτική». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 στην Αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 100 εκπροσώπους νεανικών κοινωνικών οργανώσεων, συμμετέχοντας, ψηφίζοντας και θέτοντας καίριες ερωτήσεις επί της εν λόγω θεματικής ενότητας. Η διαδικασία του Debate αποτελεί την απαρχή μιας σειράς Κοινωνικών Debates, που θα βασίζονται στην αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

O Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργιος Κύρτσος και η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα. Έυα Καϊλή αποτέλεσαν τα “πρόσωπα κλειδιά” επί των τοποθετήσεων του 1ου Κοινωνικού Debate, το συντονισμό του οποίου έκανε με απόλυτη επιτυχία η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Άννα Μπουσδούκου.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιος Δρίκος απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους, θέτοντας τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας των Κοινωνικών Debate. Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Γιάννης Δελακουρίδης, ο οποίος και ήταν ο υπεύθυνος για την τήρηση των προκαθορισμένων διαδικαστικών κανόνων του Debate, έκανε στο τέλος της εκδήλωσης τον απολογισμό αυτής, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του Ε.ΣΥ.Ν. στους συντελεστές και στους συμμετέχοντές.

Οι συνεχείς ψηφοφορίες από πλευράς συμμετεχόντων και η αυστηρή τήρηση των χρονικών ορίων κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρεθέντων. Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, μέσω livestreaming, σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες του site του Ε.ΣΥ.Ν..

Εδώ μπορείτε να βρείτε διαθέσιμο το βίντεο του Debate.

 

 

Σχετικά Βίντεο

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβούλιου Νεολαίας αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Αρμόδιο Δρίκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Δελακουρίδη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελο Μαυρίδη, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων της Πολιτείας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τιμώντας τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Παρακολουθήστε σε live streaming το πρώτο κοινωνικό Debate του ΕΣΥΝ με θέμα "Η Ευρώπη στο επίκεντρο – Οικονομία & Εξωτερική πολιτική".

Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 18:00 απο το κανάλι του Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Σχετικά Βίντεο


Broadcast live streaming video on Ustream
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

"Η Ευρώπη στο επίκεντρο – Οικονομία & Εξωτερική πολιτική"

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ, στο πλαίσιο της ανοιχτής κοινωνίας και διαβούλευσης προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας, είναι σε θέση να σας ενημερώσει για την πραγματοποίηση ενός κύκλου κοινωνικών “Debate” τα οποία θα λάβουν χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα, τοποθετώντας θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν την νεολαία τόσο στο εγχώριο, όσο και στο Ευρωπαϊκό στερέωμα.


Το πρώτο κοινωνικό Debate θα λάβει χώρα 20 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 στην αίθουσα των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8) με θέμα "Η Ευρώπη στο επίκεντρο – Οικονομία & Εξωτερική πολιτική" .

 Τονίζουμε ότι οι θέσεις θα είναι περιορισμένες σε κάθε debate για την λειτουργικότητα του καινοτόμου συστήματος αλλά και της διαδικασίας εν γένει και θα παρακαλούσαμε να κατοχυρώνετε έγκαιρα την θέση σας στην εν λόγω διοργάνωση.

Οι συμμετέχοντες από πλευράς των νέων, θα πρέπει απαραίτητα να είναι εκπρόσωποι κοινωνικών νεανικών φορέων της χώρας μας, ο οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα πάνω σε συγκεκριμένη προκαθορισμένη θεματική ενότητα στους αρμόδιους εκπρόσωπους για τα ζητήματα που τους απασχολούν. 

Στη συνέχεια μέσα από μία συγκεκριμένη διαδικασία θα βαθμολογούν και θα κρίνουν το κατά πόσο τους ικανοποίησε η απάντηση του συγκεκριμένου ομιλητή. 
Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας αμφίδρομης διαδικασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών, με ερωτήσεις και άμεσες ψηφοφορίες.

Livestream via Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα http://www.ustream.tv/channel/europarlgr

Για περισσότερες πληροφορίες 
Site: www.esyn.gr
fb:  Κοινωνικό Debate Ε.ΣΥ.Ν.: Ρώτα και εσύ έναν πολιτικό!Κοινωνικό Debat

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Take your best shot... and meet global leaders

Would you like the chance to share your vision of our future with world leaders in Brussels? The six talented finalists of the EDD15 Photo Contest will be invited to attend Europe’s largest development forum, European Development Days 2015 on 3 & 4 June where their photos will be exhibited and they will have the opportunity to meet key actors in development and share their ideas for our future!

Our future is on the table!

We are all aware that food is important for our health and a vital part of our culture, but have you ever thought about how the food we eat affects the environment, society or the economy? Each year, the production of food contributes to various strains on the environment, including water shortages, deforestation, loss of biodiversity and pollution. Small farmers are losing their lands and livelihoods to large-scale farming, and soaring food prices in recent years have posed additional threats to food security. Currently, there are still 870 million people who do not have access to sufficient, safe and nutritious food. Last but not least, food plays a central role in family, social and religious life, shaping people’s identity and culture. What is your vision of how food will affect our future?

How do you see our future?

Photos can often tell stories that can't be told any other way. EDD15 invites you to share your story with the world, and show us your vision of the relationship between food and sustainability. You will have the possibility of submitting photos in one of three categories: how the food we eat affects the environment, society or the economy.

How it works

Upload your original photo and caption onto our Facebook page through Woobox. Each photo should be accompanied with a short caption up to 140 characters, as well as a short story up to 1,500 characters explaining your shot. There will be six final winners: one per continent. The winners will be selected through online votes and an independent EDD jury. If you take one of the six winning photos, you will get to participate in the EDD15 and share their thoughts with leaders from around the world in Brussels. Are you up for the challenge?

For more information on the photo contest:

http://eudevdays.eu/photocontest

www.facebook.com/europeaid

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Κατόπιν πρόσφατης ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» (Charlemagne Youth Prize) έως τις 23 Φεβρουαρίου 2015.

Το βραβείο αυτό αφορά δραστηριότητες και προγράμματα που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν νέοι (ως 30 ετών) με στόχο να προάγουν την κατανόηση, να προωθήσουν την ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας, παρέχοντας απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα. Η υποψηφιότητα μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα μεμονωμένο άτομο ή σε ομάδα που προέρχονται από μία ή περισσότερες χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, http://www.charlemagneyouthprize.eu/

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Do you want to participate in Europe’s largest forum on development? Do you want to have a say in the debates that shape development policy? Apply to our Future Leaders Programme to be selected to come to European Development Days 2015 in Brussels!

A call to all young leaders

Are you playing an active role in the fight against poverty? Have you been involved in innovative projects to address global challenges in your community? Do you want to share your vision of the future with global leaders?

If yes, then you should apply for the Future Leaders Programme and win an invitation to the 2015 edition of European Development Days (EDD15), to speak about issues you are passionate about, alongside world leaders!

Can I apply?

We are looking for 12 extraordinary young people ages 21-26 from around the world who can represent the powerful impact that youth are having in the development field. The finalists will be ‘movers and shakers’ in their communities who are able to speak at a high-level about a topic they are passionate about, outlined in the EDD programme.

Share your vision with other global leaders

The 12 finalists will be invited to speak alongside key political leaders at EDD15 in Brussels on 3 & 4 June, all expenses paid. During your visit to Brussels, you will have the opportunity to visit the European Institutions and participate in debates with leading thinkers about development policy, as well as share your story.

Don’t wait! Read more information about the application process here or click here to start your application.

 

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version