Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με Τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για το πρόγραμμα Youth Guarantee στη Θεσσαλονίκη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council συνεχίζοντας το ταξίδι ενημέρωσης μαζί με τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικής Ασφάλισης για το πρόγραμμα "Υouth Guarantee: Three steps to finding a job” στη χώρα μας, ολοκλήρωσε με τεράστια επιτυχία την εκδήλωση στη φιλόξενη ΧΑΝΘ - YMCA of Thessaloniki.

Την εκδήλωση, εκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα. Maria Karamesini και εκπροσώπους κρατικών οργανισμών αγκάλιασαν και μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες παρουσίασαν το έργο τους καθώς και τις κενές θέσεις εργασίας οι οποίες αφορούν τους νέους της Χώρας μας.
Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η ομιλία του προέδρου του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Armodios Drikos Armodios Drikos II που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καλές πρακτικές εφαρμογής του προγράμματος και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες άλλα και τον ρόλο που θα πρέπει να έχει ο νέος στην Ελλάδα του σήμερα.

Σημαντικό σημείο της επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ε.ΣΥ.Ν. στη Θεσσαλονίκη ήταν και η πραγματοποίηση της 1ης Συνάντησης Εργασίας με τη νεοσυσταθείσα Γραμματεία Βορείου Ελλάδος. Νέες και νέοι, με φρέσκες ιδέες και όραμα για το μέλλον, από πολλές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών αγκάλιασαν την πρωτοβουλία δημιουργίας της συγκεκριμένης γραμματείας. Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα ονόματα της γραμματείας αφού εγκριθούν από την εκτελεστική επιτροπή του Ε.ΣΥ.Ν.

Βήμα - βήμα, χτίζουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Εκδήλωση στο Περιστέρι


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Youth Guarantee: 3 Steps to Finding a Job», ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) διοργανώνει από κοινού με το Δήμο Περιστερίου, Ημέρα Εργασίας και Εργαστήρια Συμβουλευτικής για νέους 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης.


Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των νέων με στόχο την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας καθώς και την ενημέρωσή τους από τους συμμετέχοντες φορείς για τις ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανάλογα με τα ιδιαίτερα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2017 στο νέο Δημαρχείο Περιστερίου από τις 10:30 έως τις 16:00 (Καραθεοδωρή 1, 121 34 Περιστέρι).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και φορείς της τοπικής αγοράς εργασίας, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο. Άμεσος στόχος είναι η αρχική γνωριμία με πιθανούς εργοδότες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συνέντευξη πρόσληψης.


Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ εργαστήρια συμβουλευτικής και ενεργοποίησης στα ακόλουθα θέματα:
• επαγγελματικός προσανατολισμός
• σύνταξη βιογραφικού σημειώματος
• παροχή οδηγιών αναφορικά με τη διαδικασία συνέντευξης επιλογής υποψηφίων για θέση εργασίας
• επιχειρηματικότητα των νέων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε διακριτό χώρο, θα παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους Εργασιακούς Συμβούλους του ΟΑΕΔ με σκοπό τη βελτίωση των βιογραφικών τους.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές αλλά και εκπροσώπους φορέων με σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας καθώς επίσης και παρουσιάσεις από εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι σχετίζονται με την ομαλή ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας.

Τα προγράμματα των ομιλιών και των εργαστηρίων συμβουλευτικής και ενεργοποίησης, καθώς και η λίστα με τους συμμετέχοντες φορείς και επιχειρήσεις, είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Το σύνολο των δράσεων υλοποιούνται υπό την αιγίδα του Εθνικού Γραφείου Συντονισμού για το Πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Δ/νση Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία.

Ο ΟΑΕΔ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους νέους και νέες έως 25 ετών να λάβουν μέρος.

Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.atweb.gr/eggyhshneolaias.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η Χ.Α.Ν. Αθήνας στη συνεχή, διαχρονική προσπάθειά της να σταθεί εποικοδομητικά δίπλα στις νέες και στους νέους ώστε να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα, ίδρυσε και λειτουργεί το αναγνωρισμένο από την Πολιτεία Ι.Ε.Κ. Χ.Α.Ν. Αθήνας που λειτουργεί και με τη διεθνή επωνυμία ΥΜCA Athens city.

Βρίσκεται στο εκπαιδευτικό κέντρο της πόλης μεταξύ των μεγαλύτερων Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημιακών Ανωτάτων Σχολών και Κολεγίων στην περιοχή του Κολωνακίου, στη συμβολή των οδών Ομήρου και Ακαδημίας, στο Μέγαρο Χ.Α.Ν. όπου βρίσκεται και η έδρα του Εθνικού Συμβουλίου National Council of Greece.

Οι σύγχρονες κτηριακές υποδομές, η τεχνολογία αιχμής και το άριστα εκπαιδευμένο διοικητικό και εκπαιδευτικό ανθρώπινο δυναμικό του YMCA Αthens city που λειτουργεί μέσα σε ένα άνετο περιβάλλον σε ένα κτήριο εννέα ορόφων βραβευμένο μεταξύ των κτηρίων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της Αθήνας. Εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σπουδών για σπουδαστές με απαιτήσεις από τη ζωή τους για τη μελλοντική επαγγελματική και κοινωνική σταδιοδρομία τους στην Ελλάδα και όχι μόνο. 

Η Χ.Α.Ν. Αθήνας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με παρουσία σχεδόν 100 χρόνια και κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα αποφάσισε να προσφέρει τα καλύτερα στη Νέα Γενιά με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και στον τομέα της αναγνωρισμένης εκπαίδευσης.

Οι καλοί όροι συνεργασίας με άριστες προσωπικότητες στη διοίκηση και την εκπαίδευση για το YMCA Athens city  Ι.Ι.Ε.Κ από την Ελληνική και τη Διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα με μεγάλο κύρος και εμπειρία.

Οι ιδιόκτητες και ιδιοχρησιμοποιούμενες εγκαταστάσεις και ο τεχνολογικός εξοπλισμός της Χ.Α.Ν. Αθήνας, η βοήθεια των εθελοντών της Διοίκησης και η αρωγή των μελών και φίλων της, η κοινωνική της αναγνώριση, η αποδοχή και η δικτύωση δίνουν τη δυνατότητα στη Χ.Α.Ν. Αθήνας μέσω του
YMCA Athens
city  Ι.Ι.Ε.Κ. να παρέχει στα μέλη του Ε.ΣΥ.Ν. τις καλύτερες υπηρεσίες ποιοτικής εκπαίδευσης σε τομείς που  εξασφαλίζουν σε μέγιστο βαθμό την επαγγελματική και κοινωνική τους σταδιοδρομία σύμφωνα με τις επιλογές τους με το χαμηλότερο κόστος.

Με την ελπίδα ότι και με αυτό τον τρόπο στεκόμαστε εποικοδομητικά δίπλα στις νέες και στους νέους σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους
συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τα καλύτερα δυνατά θετικά αποτελέσματα ως προς την επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξή τους,

Σας κοινοποιούμε επιστολή με το κοινωνικό τιμολόγιο υπηρεσιών για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες στα μέλη που απευθυνόμαστε μαζί με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τις εγγραφές. 

Οι παραπάνω ειδικές τιμές διδάκτρων ισχύουν για όλα τα Μέλη  της οργάνωσης μελών Ε.ΣΥ.Ν.  για εγγραφές που θα γίνονται καθ’ολη τη διάρκεια της χρονιάς και θα αφορούν φοίτηση στο Ι.Ι.Ε.Κ YMCA Athens city κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Για περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 9:00 – 21:00 με τη Γενική Διευθύντρια του. Υ.Μ.C.A. Athens city Ι.Ι.Ε.Κ, στο 210 3249020 και στο 210 3614944 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

 

Ειδικό τιμολόγιο για φοίτηση στο YMCA Athens City Ι.Ι.Ε.Κ.για το ακαδ. έτος 2017-2018

 

 

Ειδικότητα

Αρχική τιμή διδάκτρων ανά ακαδημαϊκό έτος

Τιμή διδάκτρων ανά ακαδημαϊκό έτος για τα Μέλη της οργάνωσης μελών Ε.ΣΥ.Ν. 

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

 

3.600 €

1.600 €

Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

 

3.600 €

1.600 €

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

                                                      

3.200 €

1.400 €

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας

 

3.200 €

1.400 €

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer/ Video Games. 

 

3.200 €

1.400 €

Τεχν. Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών 

 

3.200 €

1.400 €

Βοηθός Φυσικοθεραπείας

 

3.200 €

1.400 €

Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας

 

3.200 €

1.400 €

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

 

3.200 €

1.400 €

Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης 

 

3.200 €

1.400 €

Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

 

3.200 €

1.400 €

Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου

 

3.200 €

1.400 €

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα της Ναυτιλίας 

 

3.200 €

1.400 €

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα του Αθλητισμού

 

3.200 €

1.400 €

Στέλεχος Εμπορίας Διαφήμισης και προώθησης προϊόντων (Marketing)

3.200 €

1.400 €

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στην επιτροπή Νεότητας, Ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής των Ελλήνων συμμετείχε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ) μετά από πρόσκληση της ειδικής επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το ΕΣΥΝ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος  του ιατρός, κ. Δρίκος Αρμόδιος, ο οποίος στην εισαγωγική του ομιλία χαιρέτησε την κοινή πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Ο κ. Δρίκος παρουσίασε τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στη χώρα, ειδικά κατά τη μνημονιακή περίοδο, και εγχείρησε στην πρόεδρο της Επιτροπής μελέτη του ΕΣΥΝ που καταγράφει τις παθογένειες καθώς και προτεινόμενες λύσεις. Εν όψει και του αρχόμενου διαλόγου για το πρόγραμμα Νεολαία 2017-2027 έθεσε τις βάσεις ενός ανοικτού πολυσυλλεκτικού διαλόγου με ευρείες συνεργασίες  από όλες τις νεολαιίστικες οργανώσεις.  Εν συνεχεία ο υπεύθυνος αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ κ. Δελακουρίδης Ιωάννης ανέπτυξε  το σύνολο των δράσεων  και το οργανόγραμμα του ΕΣΥΝ γύρω από τη θεματική Νεολαία  2017-2027.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον Ο.Α.Ε.Δ. σήμαναν την έναρξη του προγράμματος Εγγύηση για τη Νεολαία ( Youth Guarantee)  το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου από το Χαροκόπειο  Πανεπιστήμιο. Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Δρίκος Αρμόδιος στην εισαγωγική εναρκτήρια ομιλία του τόνισε τη σημαντικότητα της εφαρμογής και της επιτυχίας του προγράμματος που αφορά στην ανεύρεση εργασίας, πρακτικής και μετεκπαίδευσης σε περί τους 40.000 Έλληνες  νέους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 400 εκ. ευρώ, απότοκος της Ευρωπαϊκής προσπάθειας του Ε.ΣΥ.Ν. στα αντίστοιχα όργανα, και στοχεύει στη μείωση της νεανικής ανεργίας και στη αποτελεσματικότερη σύνδεση των νέων με την αγορά εργασίας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ο ΟΑΕΔ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους νέους και νέες έως 25 ετών να λάβουν μέρος στην Ημέρα Εργασίας και στα Εργαστήρια Συμβουλευτικήςπου θα λάβουν χώρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Καλλιθέα) το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες απο 10:00 έως 16:00.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να τα βρείτε εδώ.


Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.atweb.gr/eggyhshneolaias.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συνάντηση εργασίας είχε αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννη Δελακουρίδη, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Stelios Maridakis στα νέα γραφεία του Ε.ΣΥ.Ν, με τον αντιπρόεδρο εξωτερικών του αδελφού Cyprus Youth Council.Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.Kıbrıs Gençlik Konseyi κ. Giorgos Polykarpou. Η συνάντηση αφορούσε στις κοινές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μας στο άμεσο χρονικό διάστημα καθώς επίσης και στα ζητήματα κοινών μας παρεμβάσεων υπέρ των νέων στο European Youth Forum.

Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά όλα τα μέλη και τη διοίκηση του Cyprus Youth Council.Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.Kıbrıs Gençlik Konseyi για τη συνεργασία μας και πάνω απ όλα τη Φιλία μας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Τεράστια στρατηγική συνεργασία του Ε.ΣΥ.Ν. για την υλοποίηση του Youth Guarantee στην Ελλάδα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την στρατηγικής φύσεως συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικης Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ στην προώθηση και την υλοποίηση του:
"Υouth Guarantee: Three steps to finding a job” στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και τα αποτέλεσμα του, ειδικά στις χώρες του Νότου, είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση και η ένταξη των νέων ηλικίας από 15-24 στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εκπαίδευση, και την κατάρτιση ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Στις συγκεκριμένες ημερίδες - εκδηλώσεις θα υπάρξει συμμετοχή εργοδοτών, θεσμικών και εργοδοτικών φορέων, εκπροσώπων ευρωπαϊκών δικτύων, υπηρεσιακών παραγόντων υπουργείων κ.α.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικης Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ τόσο για την προσήλωση και την προσπάθεια υλοποίησης του Youth Guarantee στην Ελλάδα, όσο και για την άψογη συνεργασία μας μέχρι και σήμερα.

Σας περιμένουμε όλες και όλους, ώστε βήμα - βήμα να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Stay tuned..Σύντομα νεότερες πληροφορίες για αναλυτικά προγράμματα και προεγγραφές.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Πολλά συγχαρητήρια από το Ε.ΣΥ.Ν.

"Να προσπαθείς, να προσπαθείς με όλη σου τη δύναμη για να πετύχεις τα όνειρά σου, γιατί στη ζωή δεν θα σου χαριστεί τίποτα.."
Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλες τις νέες και τους νέους για την εισαγωγή τους τόσο στα ΑΕΙ όσο και τα ΤΕΙ της χώρας.
Πολλά συγχαρητήρια και στους νέους που προσπάθησαν με την ψυχή τους αλλά δεν τα κατάφεραν σε αυτή τη μάχη της ζωής, όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι στην επιτυχία σε οδηγούν πολλά μονοπάτια που ο ίδιος τα δημιουργείς..

“I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft”
- Bill Gates -

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Εχθές, 7 Σεπτεμβρίου 2017, η εκτελεστική επιτροπή του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council είχε την πρώτη της συνεδρίαση στα καινούργια γραφεία για τη φετινή χρονιά.

Αρχικά, το σώμα της εκτελεστικής επιτροπής έκανε έναν απολογισμό της περσινής χρονιάς, καταγράφοντας τα αποτελέσματα των δράσεων του Συμβουλίου καθώς και των Οργανώσεών του. Στη συνέχεια ενημερώθηκε για την τελική επικύρωση των αποτελεσμάτων τόσο της Γενικής Συνέλευσης του 2016 όσο και των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών έπειτα απο την τελική απόφαση απο το Πρωτοδικείο Αθηνών. Επιπροσθέτως, τα μέλη της εκτελεστικής κατέθεσαν τις προτάσεις και τις ιδέες τους για τη νέα χρονιά καθώς ενημερώθηκαν και για τις μελλοντικές συνεργασίες του Συμβουλίου.
Είναι σίγουρο οτι η φετινή χρονιά θα έχει αρκετή φαντασία, προσφορά, δημιουργία, επιμονή για τις ορθές πολιτικές υπέρ των νέων και πάρα πολύ χαμόγελο.

Σας περιμένουμε κοντά μας, #Vima_Vima, να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει!!

Καλή αρχή μας!

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version