Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το 1st Young Executives Shipping Forum (YES Forum) το όποιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016, 12:00-17:00, κατά την διάρκεια των Ποσειδωνίων 2016 στο POSIDONIA Conference Hall.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του πρώτου YOUNG EXECUTIVES SHIPPING FORUM έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των Decision Makers της Ναυτιλίας και των Νέων Στελεχών της σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του mentoring.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι από 20 έως 30 ετών, η αίτηση γίνεται διαδικτυακά στο website του YES Forum (http://www.yes-forum.com/) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να θέσουν τα ερωτήματα τους στους ομιλητές μέσω του ιστότοπου του YES Forum και μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής πριν και κατά την διάρκεια του φόρουμ. Οι συντονιστές των πάνελ θα βεβαιωθούν ότι θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις και ότι θα πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός διάλογος, ο οποίος θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στα ελληνικά.

Μια ενημερωτική εκδήλωση θα λάβει χώρα τον Μάιο 2016, πριν το YES Forum όπου θα δοθεί η ευκαιρία τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους "Shipping Decision Makers", να γνωριστούν από κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Η υλοποίηση και στη χώρα μας της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας  European Pact 4 Υouth, της οποίας βασικός στόχος είναι η δημιουργία, από τις ελληνικές επιχειρήσεις, περίπου 2.000 θέσεων μαθητείας/κατάρτισης/πρακτικής άσκησης νέων (σε ένα γενικότερο στόχο 100.000 παρόμοιων θέσεων στο ευρωπαϊκό επίπεδο), απαιτεί, σε ένα πρώτο στάδιο, τη διεξαγωγή έρευνας καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά την απασχόληση νέων υπό τη μορφή μαθητείας/κατάρτισης/πρακτικής άσκησης.
Με την έρευνα επιδιώκεται:
 • αφενός μεν η καταγραφή σχετικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται από τα μέλη του CSR Hellas καθώς και η πρόθεσή τους  για μελλοντικές δραστηριότητες στον τομέα αυτόν
 • αφετέρου δε η αποτύπωση τυχόν προβλημάτων  εμποδίων και άλλων δυσκολιών, που οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν κατά την προσπάθεια υλοποίησης των  προγραμμάτων αυτών και τα οποία οφείλονται στο θεσμικό ή νομικό πλαίσιο.
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το European Pact 4 Youth στην Ελλάδα, που θα αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης και θα περιλαμβάνει:
 1. διατύπωση ρεαλιστικών και εφικτών προτάσεων αντιμετώπισης των προβλημάτων, εμποδίων και άλλων δυσκολιών, με στόχο την κατάθεσή τους στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση προγραμμάτων αυτής της μορφής
 2. συγκεκριμένες προτάσεις υλοποίησης προγραμμάτων  από τις επιχειρήσεις, με τα οποία θα επιδιώκεται η επίτευξη του στόχου με τη δημιουργία, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, των 2.000 θέσεων μαθητείας/κατάρτισης/πρακτικής άσκησης.
Παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας προκειμένου να απαντήσετε στο συνημμένο ερωτηματολόγιο και να μας το επιστρέψετε έως τις 15 Μαΐου 2016.
Ευελπιστώντας σε θετική ανταπόκριση, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
 
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Έχετε ιδέες και μπορείτε να φτιάξετε web και mobile εφαρμογές;
Οργανωθείτε σε ομάδες, και κερδίστε βραβεία!
 
Στις 23 και 24 Απριλίου 2016 διοργανώνεται ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας NBG i-bank #fintech crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products - MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών (#fintech).
 
Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώνεται στο πλαίσιο των διαγωνισμών Crowdhackathon (www.crowdhackathon.com), που είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com), μαζί με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS (www.innovathens.gr), με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr).
 
Καλούμε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία.
 
Οι διαγωνιζόμενοι θα σχηματιστούν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των τριάντα έξι (36) περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα του fintech.
 
  
Στόχοι της διοργάνωσης
 
Να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις που θα τις αξιοποιήσουν, στο γενικότερο πεδίο των financial technologies (fintech - https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_technology) και ειδικότερα στους ακόλουθους άξονες:
 • Cashless Banking (blockchain, wearables, tokenization κ.ά.),
 • Εveryday banking (open API, Loyalty, PFM κ.ά.),
 • Crowdbanking (Social Banking, Donation, Crowdlending, Crowdfunding κ.ά.)
 • Smart Banking (open API for Smart TV/Smart Watch κ.ά.).
 
Στα ζητούμενα περιέχονται τομείς των οικονομικών συναλλαγών όπως ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονική τιμολόγηση, crowdfunding, ηλεκτρονικές πληρωμές, wallets , μεταφορές χρημάτων, big data και analytics, καθώς και ειδικές εφαρμογές σε κλαδικούς τομείς, όπως τουρισμός, μεταφορές, εμπόριο, πολιτισμός, αγροτική παραγωγή, bitcoins κοκ.
 
Περισσότερα για τις ενότητες, προκλήσεις και τομείς μπορείτε να δείτε στις προδιαγραφές - ζητούμενα πατώντας εδώ.
 
Στόχοι του NBG i-bank #fintech crowdhackathon είναι η υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών και ειδικότερα:
 
Να προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους δυναμικούς ανθρώπους ώστε συμμετοχικά και συνεργατικά να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες, προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών.
 
Nα δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.
 
Να αποκτήσουν οι διαγωνιζόμενοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.
 
Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου.
 
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come first served.
Βραβεία
 
Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στις τρεις (3) πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία ως εξής:
 
1ο βραβείο: 1.500 ευρώ
2ο βραβείο: 1.000 ευρώ
3ο βραβείο:    500 ευρώ
 
Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επαγγελματικές συνεργασίες αθροιστικά μέχρι 20.000 ευρώ, μεταξύ των 3 πρώτων ομάδων που θα διακριθούν, με επιλογή της Τράπεζας.
 
Το IST Studies προσφέρει μια υποτροφία φοίτησης και ο Bluegrowth προσφέρει ένταξη στο πρόγραμμα incubation αξίας μέχρι 5.000 ευρώ. Μείνετε συντονισμένοι για ανακοινώσεις σχετικά με τα βραβεία.
 
 
Τόπος και χρόνος διοργάνωσης
 
Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS www.innovathens.gr (χάρτης).
 
Σάββατο 23 Απριλίου και Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

 
Χρονοδιάγραμμα
 
Εγγραφές: Έχουν ήδη ξεκινήσει στο http://crowdhackathon.com/fintech/ .
Ολοκλήρωση εγγραφών: Μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή 21 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00.
Ανακοίνωση προδιαγραφών διαγωνισμού και διαβούλευση: 30 Μαρτίου - 18 Απριλίου 2016.
Διεξαγωγή διαγωνισμού: 23 και 24 Απριλίου 2016.
 
 
Επικοινωνία
 
Για οτιδήποτε αφορά το NBG i-bank #fintech crowdhackathon μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στο http://crowdhackathon.com/fintech/ ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .
 
Γραφτείτε στο Facebook event για συνεχή ενημέρωση.
 
Κατεβάστε το press kit: 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Αρμόδιων Φορέων (National Stakeholder Committee) που έχει συσταθεί σε κάθε χώρα που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο "Negotiate Overcoming early job-insecurity in Europe" πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας συνάντηση.
Οι συμμετέχοντες φορείς στην εν λόγω επιτροπή είναι οι ακόλουθοι:

 • Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής
 • Αλληλεγγύης, Διεύθυνση Απασχόλησης
 • Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας
 • Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας - Γραμματεία Νέων
 • Youthnet Hellas Δίκτυο Νέων Ελλάδας

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Εθνικής Επιτροπής Αρμόδιων Φορέων ανταλλάξαμε απόψεις για την εν εξελίξει έρευνα και εν γένει για ζητήματα που αφορούν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια των νέων.
Συνεχίζουμε με κύριο γνώμονα την δημιουργία σοβαρού και συντονισμένου σχεδίου για την Ελληνική Νεολαία.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ κος Αρμόδιος Δρίκος παραχώρησε συνέντευξη στο Στέκι της Ευρώπης με θέμα “Απασχόληση των Νέων: Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Δεξιότητες στο επίκεντρο”. Η θεματολογία για μία ακόμη φορά κινήθηκε στα προβήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην εύρεση εργασίας, στις πολιτικές που ακολουθούνται απο τους κυβερνώντες και στις λύσεις που μπορούν να βρουν οι νέοι χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο διαδικτύακο κανάλι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Youtube.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Μετά το μείζον θέμα που προκλήθηκε με την ονομασία των Σκοπίων το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά το αίτημά του προς όλα τα Ευρωπαϊκά Όργανα να αποδέχονται το αντίστοιχο  Εθνικό Συμβούλιο των Σκοπίων με αυτήν την ονομασία και καμία άλλη που να περιλαμβάνει με οποιονδήποτε τρόπο τον όρο "Μακεδονία". Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε καιρό τώρα με συνεννοήσεις και επιστολές μας όχι μόνο προς τα Ευρωπαϊκά Όργανα αλλά και προς όλους τους Ευρωπαίους και Διεθνείς εταίρους μας. Ο όρος Μακεδονία είναι ελληνικός και η χρήση του πρέπει να γίνεται όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Ο.Η.Ε. Καλούμε επομένως όλους να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να επιδείξουμε ένα ενιαίο μέτωπο σε αυτό το Εθνικό ζήτημα.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ Δρίκος Αρμόδιος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90.1 στις 5 Μαρτίου μιλώντας για θέματα νεολαίας.

Την συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

The exhibition opening will take place on Wednesday 9 March 2016, at 19.30 hrs. at Skoufa Art Gallery (Skoufa 4, Kolonaki, Athens, Tel: 21 0364 3025 / Website: http://www.skoufagallery.gr/gr/). The exhibition will last until 4 April 2016.

The art project aims at depicting, though paintings of various formats, the impact of the refugee flow towards Europe. The paintings are especially inspired by the plight of families and children crossing and often losing their lives in the Aegean Sea. As recently reported by UNHCR, UNICEF and IOM in a joint press release (http://www.unhcr.org/56c6e7676.html), children are the most affected by the current crisis and an average of two children have drowned every day since September 2015. UNHCR continues to call for the expansion of legal pathways to prevent people in need of international protection to resort to ruthless smugglers and risk their lives in perilous irregular journeys at sea. 

Info on the artist: Maria Giannakaki was born in 1958. She studied painting (1977-1982) and mosaic techniques (1980-1982) at the School of Fine Arts in Athens. In 1983 she continued with her post-graduate studies in China where she studied techniques of traditional Chinese painting, ink drawing and calligraphy. She has presented her work in solo and group exhibitions in Greece, China, France, Belgium, Germany, India, Italy, Luxemburg, Portugal, Sweden and the USA. She lives and works in Athens, Greece. Works of Maria Giannakaki can be found in permanent collections of Greek state and private Museums as well as in prominent private collections.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συνέντευξη στο δημοσιογράφο κ. Γιάννη Παπαγιάννη και στο Kontra TV παραχώρησε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Δρίκος Αρμόδιος στις 3 Μαρτίου μιλώντας για θέματα νεολαίας αλλά και το μεταναστευτικό, που μας αφορά όλους μας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ρόδος, 20 Φεβρουαρίου 2016

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 με τίτλο «Εργαλεία ανάπτυξης νησιωτικής πολικής μέσα από την νεανική επιχειρηματικότητα» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στο νησί της Ρόδου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 200 και πλέον νέοι με αμείωτο ενδιαφέρον.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του Εθνικού συμβουλίου Νεολαίας κ. Αρμόδιος Δρίκος που επεσήμανε την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού σε σχέση με την ανάπτυξη κινήτρων για την δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου προς όφελος των νεανικών πρωτοβουλιών. Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν, για έναν σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτιος Χατζηδιάκος, ο Αναπληρωτή Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ.  Αργύρης Περουλάκης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ.  Χάρης Κούντουρος.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου κα. Βασιλική Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Επιχείρηση Ρόδου πάνω σε ζητήματα Ευρωπαϊκών Εργαλείων. Ακολουθώντας  την ροή του προγράμματος το λόγο έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννης Φλεβάρης τοποθετώντας άξονες και διαδικασίες σχετικά με το ρόλο της περιφέρειας πάνω στη θεματική της εκδήλωσης. Τέλος ο Πρώην Βουλευτής ΝΔ, κ. Βασίλειος Υψηλάντης μεταξύ άλλων ανέφερε την πολιτική η οποία είχε χαραχθεί σε σχέση με τη νησιωτική πολιτική στην Ελλάδα και ποια τα επόμενα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Ολοκληρώνοντας της εκδήλωση το λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Ιωάννης Δελακουρίδης, ο οποίος έθεσε τους προβληματισμούς του Ε.ΣΥ.Ν. για τη σημερινή κατάσταση στην Χώρα μας, και κατέθεσε προτάσεις σχετικά με τις νησιωτικές περιοχές και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ακόμα μία φορά για την άψογη συνεργασία τους την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Europe Direct Ρόδου.

Τέλος θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου κ. Κώστα Ζήφο καθώς και την κα. Φιλία Παπασάββα για την αμέριστη βοήθεια και την άψογη συνεργασία για την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας παραμένει προσηλωμένο στις αξίες και τις αρχές της νέα γενιάς και δημιουργεί τον δρόμο για μία κοινωνία που οι νέοι θα έχουν τη θέση που τους αξίζει συνεχίζοντας τις δράσεις του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version