Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αθήνα, 28/02/2018

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας τελέστηκαν χθες το απόγευμα τα Εγκαίνια των νέων Γραφείων του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών, που γέμισαν τα νέα γραφεία με χαμόγελα και θετική ενέργεια, επισφραγίστηκε η λαμπρή και ελπιδοφόρα πορεία του Συμβουλίου. Ξεχωριστή θέση στα εγκαίνια είχαν τρία τιμώμενα πρόσωπα, όπου και έλαβαν από μια τιμητική πλακέτα, τόσο για την μεγάλη προσφορά τους στην διαχρονική πορεία του Ε.ΣΥ.Ν. όσο και για την έμπρακτη στήριξη τους στους νέους της χώρας.

Αρχικά, την πρώτη τιμητική πλακέτα έλαβε ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, Εφοπλιστής, που εκτός από την έμπρακτη στήριξή του σε όλες τις δράσεις του Ε.ΣΥ.Ν., με την βοήθεια του, πραγματώνεται ένα διαχρονικό όνειρο του Συμβουλίου για τη δημιουργία δικών του αυτόνομων γραφείων. Την δεύτερη τιμητική πλακέτα έλαβε ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης, πρόεδρος Ε.Σ.Ο.Ν.Ε. και επίτιμος πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. για την βοήθειά του σε όλες τις προσπάθειες του Συμβουλίου από την ίδρυσή του. Τέλος, την τρίτη τιμητική πλακέτα έλαβε ο κ. Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε και πρώην πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν., για την ουσιαστική βοήθειά του στην διαχρονική ανοδική πορεία του Συμβουλίου, αλλά και για την έμπρακτη στήριξή του στην προώθηση όλων των προτάσεων του Ε.ΣΥ.Ν. προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν., ιατρός - ειδ/νος καρδιολόγος, κ. Αρμόδιος Δρίκος, αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια και στα τρία τιμώμενα πρόσωπα και ζήτησε την συνέχεια της ουσιαστικής βοήθειας τους με μόνο στόχο την δημιουργία νέων λαμπρών διαδρομών για την δοκιμαζόμενη Ελληνική Νεολαία.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 20 έως και τις 21 Ιανουαρίου 2018, αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών του, μετά από την επίσημη πρόσκληση του Ιταλικού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Forum Nazionale Giovani)παρέστη σε διήμερο συμπόσιο που αφορούσε την παρουσία των νέων στην οικοδόμηση της μελλοντικής Ευρώπης ενόψει των επικείμενων Iταλικών εκλογών. Στο συμπόσιο εκτός από την κύρια θεματολογία τέθηκαν και ζητήματα όπως η Αειφορία - Βιωσιμότητα των νέων ιδεών σε σχέση με την Οικονομία, το περιβάλλον και η εργασία.

Η αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας παρέστη σε όλες τις εργασίες του συμποσίου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα και τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές πολιτικές να έχουν πρόσβαση στην εργασία. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council και ειδικότερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ε.ΣΥ.Ν. Βορείου Ελλάδος παρέστη στην επιτυχημένη εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η θεματολογία της εκδήλωσης αφορούσε τη διαβούλευση για το προσχέδιο του Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία ΄17-΄27».

Νέες και Νέοι από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν τις προτάσεις τους και τους προβληματισμούς σε σχέση με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η νεολαία της χώρας μας σήμερα. Η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν συμμετείχε σε όλες τις εργασίες της εκδήλωσης καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις προς όφελος της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας.

Τέλος, Βασική προτεραιότητα αποτελεί η συνδιαμόρφωση του «Νεολαία ́17-27» από την αρχή μέχρι το τελικό στάδιο της επίσημης υιοθέτησης, με τη συμμετοχή των ίδιων των νέων και των οργανώσεών τους, καθώς και με τη συμμετοχή φορέων υποστήριξής τους, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
 Tο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας Ελλάδας (ΕΣΥΝ) βρέθηκε για πρώτη φορά στη Χαλκιδική και στα Νέα Μουδανιά όπου διοργάνωσε εκδήλωση ανοιχτή σε όλους τους πολίτες της Χαλκιδικής, με θέμα "Νεολαία 17-27 στην Ευρώπη του Σήμερα".
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν., ιατρός - ειδ/νος καρδιολόγος, κ. Δρίκος Αρμόδιος: "Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας θέλει να κάνει μια δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην πατρίδα μας, τη νεανική ανεργία, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση. Επίσης, επιδιώκει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά για διαμόρφωση προτάσεων που θα ορίσουν μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους νέους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους επιστήμονες". Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις τους ο Γενικός Γραμματέας Δία Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Σύμβουλος Πολιτικής στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο κ. Ηλίας Ιορδανίδης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς, ο επικεφαλής της επιτροπής του ΕΣΥΝ Βορείου Ελλάδας κ. Νίκος Χατζηαλέξης, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ κ. Δελακουρίδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Millenium Education Center κ. Χρήστος Παπακώστας και ο Βουλευτής της Ν.Δ Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς, ενώ παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Βασίλης Κυρίτσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στέλιος Βαλιάνος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης ο Προεδρος της ΑΝΕΤΧΑ κ. Γιωργος  Πάσαλης και πολλοί νέοι που ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες που τους προσφέρουν τα προγράμματα και τοι δράσεις της Ε.Ε.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής Νεολαίας διεθνώς και το συνομιλητή της κυβερνήσης σε εσωτερικό επίπεδο. Σήμερα συγκροτείται από εβδομήντα οκτώ οργανώσεις νέων, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένης ελληνικής νεολαίας. Στόχος του είναι η ενίσχυση του ρόλου και ο συντονισμός των δράσεων των οργανώσεων μελών του.
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με τίτλο «Νεολαία 17’-27’ στην Ευρώπη του Σήμερα» στη Χαλκιδική.
Με την υποστήριξη του Δήμος Νέας Προποντίδας, του Millennium Education Centre και του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 σας περιμένουμε στις Εγκαταστάσεις του Millennium Education Centreγια να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες σχετικά με το μέλλον της Νεολαίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Ε.ΣΥ.Ν. στον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί και δράση κοινωνικής προσφοράς με τον Σύλλογο "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ" με την Δωρεά μαλλιών για το "Χάρισε Δύναμη", σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

Η εκδήλωση υλοποιείται υπό την οργάνωση της επιτροπής Ε.ΣΥ.Ν. Βορείου Ελλάδας.

Σας περιμένουμε

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 12 έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2017 αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, συμμετείχε στην επίσημη Ελληνική αποστολή της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς στο πλαίσιο της συνάντησης του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στην πόλη της Βόννης στην Γερμανία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που αφορούν τις ανταλλαγές νέων μεταξύ των δύο χωρών όσο και οι τομείς μελλοντικών κοινών δράσεων. Η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν., παρέστη σε όλες τις εργασίες του διημέρου αποτυπώνοντας τις δικές της προτάσεις και ιδέες συνδιαμορφώνοντας το πλαίσιο στόχων και μελλοντικών αποτελεσμάτων του Ιδρύματος.

Η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε σχέση με τα νεανικά επιχειρηματικά Hubs, η σύνδεση των δράσεων στη φύση με την αγορά εργασίας μέσω του τουρισμού, όσο και η οδική ασφάλεια των νέων ήταν κάποια από τα βασικά στοιχεία της πρότασης από την πλευρά της αντιπροσωπείας του Ε.ΣΥ.Ν.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου για την προσήλωσή του από την πρώτη στιγμή στην επιτυχή ολοκλήρωση της ιδέας του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας καθώς και τους επιχειρησιακούς παράγοντες του υπουργείου για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης, ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης εκ μέρους της Ολυμπιακής Ακαδημίας και ο κ. Ισίδωρος Κανέτης εκ μέρους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων οι οποίοι έθεσαν από την πλευρά τους στοχεύμενες προτάσεις και ιδέες για το μέλλον του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια δημιουργίας του Ιδρύματος, με στόχο η ίδρυσή του να αποτελεί έναν διαρκή αμφίδρομο σημαντικό κόμβο γνώσης και ανταλλαγής καλών πρακτικών προς όφελος της Ελλάδας που ονειρευόμαστε, προς όφελος των νέων της χώρας μας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων του προγράμματος
"Erasmus+: Φτιάξε τη δική σου εμπειρία Erasmus+"
Πότε;
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 | ώρα 12:00
Πού;
Στοά Βιβλίου | Αίθουσα Λόγου, Πεσματζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα

Σας περιμένουμε!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του ιού AIDS , το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council διοργάνωσε ενημερωτική καμπάνια σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία από τον ιό. Η ομάδα του Εθνικού Συμβουλίου, βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου διένειμε ενημερωτικό υλικό και το διεθνές σύμβολο κατά του AIDS - ερυθρά χειροποίητα κορδελάκια, συνομίλησε με νέους καθώς και με την υπεύθυνη του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετική, γεγονός που υποδηλώνει την ευαισθησία των νέων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία χρόνια. Η σημερινή δράση ήταν ένα μικρό ξεκίνημα για την Επιτροπή του ΕΣΥΝ Β. Ελλάδος, το οποίο ετοιμάζει και διοργανώνει και άλλες σημαντικές δράσεις για τον Δεκέμβρη.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Δυναμική η παρουσία του Ε.ΣΥ.Ν. στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας στην Πορτογαλία.

Από τις 23 έως και τις 26 Νοεμβρίου 2017 αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, εκπροσώπησε την Ελληνική Νεολαία στην τακτική Γενική Συνέλευση του European Youth Forum που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Cascais της Portugal. Το Ε.ΣΥ.Ν. είναι τακτικό μέλος της Γενικής Συνέλευσης με δικαίωμα ψήφου σε όλα τα ζητήματα του Φόρουμ.

Πάνω από 50 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις διεθνούς αναγνώρισης και τουλάχιστον 40 Εθνικά Συμβούλια Νεολαίας παρακολούθησαν τις εργασίες της Τακτικής Συνέλευσης και κατέθεσαν προτάσεις και ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν μεταξύ άλλων, η νεανική ανεργία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η καινοτομία, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, το περιβάλλον, η ποιότητα στην εργασία, το πρόγραμμα Erasmus +, κ.α.
Η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν., παρέστη σε όλες τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα, τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην εργασία μέσα από τις υπάρχουσες πολιτικές. Οι παρεμβάσεις της αντιπροσωπείας τόσο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ όσο και στη χρηματοδότηση του προγράμματος Solidarity Corps ήταν καθοριστικές, με σκοπό την ολοένα και καλύτερη υλοποίησης τους.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στο Cascais της Πορτογαλίας, η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του European Youth Forum Luis Alvarado Martinez και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ, με εκπροσώπους από τα υπόλοιπα Εθνικά Συμβούλια Νεολαίας και ΜΚΟ παρουσιάζοντας το έργο του Ε.ΣΥ.Ν. και τους στόχους που έχει θέσει για το 2018.

Συμβολική αξία έχει η συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της Πορτογαλίας João Paulo REBELO και τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας της Πορτογαλίας Hugo Carvalho. Στη συνάντηση αναλύθηκαν τόσο ζητήματα της νεανικής ανεργίας όσο και οι τρόποι μείωσης της καθώς και ζητήματα κοινών δράσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Η επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση του European Youth Forum θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Απριλίου 2018 στην πόλη των Βρυξελλών στο Βέλγιο.
Τέλος, στο πλαίσιο των διαδικασιών ανακοινώθηκε και η νέα πρωτεύουσα νεολαίας για το έτος 2020, η οποία είναι το Amiens, France της Γαλλίας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Λίγες ώρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές της Δυτικής Αττικής το Ε.ΣΥ.Ν. βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες.
Με πρωτοβουλία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council και σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Νέων Ιατρών Ελλάδος, τον Σύλλογο Νέων Επιστημόνων και Φοιτητών Δυτικής Αττικής, τον Εμπορικό Σύλλογο Δυτικής Αττικής και υπόλοιπων μελών συνδράμουμε με όλα τα μέσα στη βοήθεια προς τους πληγέντες των Δήμων της Δυτικής Αττικής.

1. Ιατροί, μέλη των οργανώσεων του Ε.ΣΥ.Ν., είσαι διαθέσιμοι προς κάθε ασθενή που χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα και φάρμακα.
2. Φάρμακα, μερίδες φαγητού, νερά, γαλότσες και υλικά πρώτης ανάγκης διανέμονται καθημερινά στον οικισμό της Μάνδρας και συγκεκριμένα σην οδό Κοροπούλη 41, στο ειδικό περίπτερο που στήθηκε με τη βοήθεια επώνυμων και ανώνυμων φίλων και εθελοντών του Συμβουλίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και πληροφοριών:
Κεντρικά Ε.ΣΥ.Ν.: 210 5548340
Armodios Drikos (Πρόεδρος): 6977368211
Κωστας Ροκας (Μελ. Εκτ. Γραμ.): 6978475912

Παρακαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να στηρίξει την προσπάεθια μας να στείλει στη διεύθυνση Κοροπούλη 41, Μάνδρα Αττικής, είδη πρώτης ανάγκης, νερά και ξηρά τροφή.

Επίσης, στο πλαίσιο της βοήθειας υπάρχει διαθέσιμος τραπεζικός λογαριασμός του συμβουλίου για την αγορά και τη διανομή αγαθών πρώτης ανάγκης προς τους πληγέντες:
GR 7901710280006028040030348
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες και ζητάμε απόλους να συνδράμουν σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.
Το εμείς πάντα αποτελούσε την απάντηση σε κάθε δυσκολία του τόπου μας.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version