Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 19 έως και τις 22 Μαΐου 2016 αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας εκπροσώπησε την Ελληνική Νεολαία στη διήμερη συνάντηση 7500 νέων από ολόκληρη την Ευρώπη στο European Youth Event 2016 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Στρασβούργου.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 150 workshops και πολλές δράσεις νεανικού χαρακτήρα σε όλη την πόλη. Η θεματολογία μεταξύ άλλων περιελάμβανε την προσφυγική κρίση, τη νεανική ανεργία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καινοτομία, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, το περιβάλλον, την εργασία κ.α.

Η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. παρέστη σε όλες τις εργασίες του διημέρου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα, τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους εκπαίδευση και τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην εργασία μέσα από τις υπάρχουσες πολιτικές. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο. Επίσης ζήτησε άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του μεγάλου ζητήματος του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στο Στρασβούργο η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. συναντήθηκε με την Πρόεδρο του European Youth Forum Ms. Johanna Nyman και Ευρωπαίους αξιωματούχους θέτοντας ζητήματα και προβληματισμούς για την ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα σε σχέση με τη νεολαία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Αντιπροσωπεία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Ελλάδας για την αμέριστη βοήθειά της, στην επιτυχή πραγματοποίηση της αποστολής του Ε.ΣΥ.Ν. στο EYE2016 και συγκεκριμένα τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο καθώς και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Χάρη Κούντουρο.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Aegean Airlines καθώς και την διοίκηση του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την ευγενική χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων της αποστολής.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν, κ. Δρίκο Αρμόδιο, τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.ΣΥ.Ν., κ. Μαυρίδη Ευάγγελο, συναντήθηκε με τον Επικεφαλής του Κινήματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρο Θεοδωράκη καθώς επίσης και με τον πολιτικό υπεύθυνο του Τομέα Νέας Γενιάς και Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή, τον αντιπρόσωπο του Τομέα στη ΜΕΣΥΑ κ. Νίκο Παπαδάκη, την αντιπρόεδρο της Νεολαίας κα. Όλγα Δούρου, τη συντονίστρια Νεολαίας κα. Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ και το μέλος του Τομέα κα. Ευφροσύνη Γερούκη.

Κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας αναλύθηκαν λεπτομερώς οι σημερινές συνθήκες εργασίας σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, καθώς και οι άμεσες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές πρακτικές για την μείωση της νεανικής ανεργίας στη χώρα μας. Αναλύθηκαν οι τομείς παρέμβασης του ΕΣΥΝ τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό της Χώρας καθώς και οι επόμενες κινήσεις του συμβουλίου.

Σε μία ουσιαστική συζήτηση αναπτύχθηκαν οι προτεραιότητες του κινήματος του Ποταμιού και διερευνήθηκαν οι τρόποι μελλοντικής συνεργασίας στο μέλλον προς όφελος της σημερινής δοκιμαζόμενης νεολαίας.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος του Ποταμιού ανέλυσαν τα βασικά σημερινά προβλήματα της καθημερινότητας καθώς και το κοινοβουλευτικό τους έργο, αλλά προσδιόρισαν και τα αίτια σχετικά με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σήμερα. Ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, μία από αυτές και «ΤΟ Ποτάμι», να συνεργαστούν και να θέσουν στόχους για την άμεση ανάσχεση του αδιεξόδου που έχει επιφέρει υψηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας στη Χώρα μας.”

Οι δύο αντιπροσωπείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση γνωριμίας τους και έθεσαν τις βασικές κατευθύνσεις για τις μελλοντικές τους συνέργιες.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 5ο ‪#‎Youthdebateesyn‬ με τίτλο «Νέοι & Καινοτομία - Η έξυπνη εξειδίκευση με στόχο την επανεκκίνηση της νεολαίας στην Ευρώπη του σήμερα». Το Youth Debate ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα καθώς και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του διήμερου εορτασμού της ημέρας της Ευρώπης στην πόλη των Χανίων της Κρήτης.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 100 κάτοικοι των Χανίων συμμετέχοντας, ψηφίζοντας και θέτοντας καίριες ερωτήσεις επί της εν λόγω θεματικής ενότητας. Η διαδικασία του Debate αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα που βασίζεται στην αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

O Ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης / Manolis Kefalogiannis και ο Ευρωβουλευτής του κινήματος «Το Ποτάμι» κ. Μιλτιάδης Κύρκος αποτέλεσαν τα “πρόσωπα κλειδιά” επί των τοποθετήσεων του 5ου Κοινωνικού Debate, τον συντονισμό του οποίου ανέλαβε με απόλυτη επιτυχία η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Μαρίνα Γιακουμάκη από τη Neatv Gr.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιος Δρίκος απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους, θέτοντας τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας των #Youthdebateesyn και ανέλυσε την ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, καθώς και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Αργύριος Περουλάκης. Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννης Δελακουρίδης, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για την τήρηση των προκαθορισμένων διαδικαστικών κανόνων του Debate, έκανε στο τέλος της εκδήλωσης τον απολογισμό αυτής, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του Ε.ΣΥ.Ν. στους συντελεστές και στους συμμετέχοντες.

Οι συνεχείς ψηφοφορίες από πλευράς συμμετεχόντων και η αυστηρή τήρηση των χρονικών ορίων κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, μέσω livestreaming, σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες του site του Ε.ΣΥ.Ν.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και στον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Αργύρη Περουλάκη για την πολύτιμη βοήθεια και αγαστή συνεργασία μας για ακόμα μια φορά σε όλα τα επίπεδα. Τόσο ο κοινός μας στόχος για πολιτικές υπέρ των νέων όσο και η πίστη μας στην κοινωνική προσφορά επισφραγίζουν την επιτυχή κοινή μας πορεία μέχρι σήμερα.

Οι νέοι μπροστά!! Συνεχίζουμε για το δικό μας Μέλλον!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Οι Νέοι της Ελλάδας ζητούν απαντήσεις...

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Περιφέρειας Κρήτης συνδιοργανώνει και σας προσκαλεί σε ένα διαδραστικό Debate με θέμα "Νέοι και καινοτομία: Η έξυπνη εξειδίκευση με στόχο την επανεκκίνηση της νεολαίας στην Ευρώπη του σήμερα".

Συμμετέχουν και απαντούν στις ερωτήσεις των νέων οι:

Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Μιλτιάδης Κύρκος, Ευρωβουλευτής από Το Ποτάμι.

Συντονίζει η Μαρίνα Γιακουμάκη από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

Παρασκευή 13 Μαϊου, ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Απαραίτητες εγγραφές στο: http://europeday2016.conference-registration.eu

Σας περιμένουμε όλους!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν, κ. Δρίκο Αρμόδιο, τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.ΣΥ.Ν., κ. Δάλλα Ευστράτιο, επισκέφθηκε την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κα. Ράνια Αντωνοπούλου.

Κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας αναλύθηκαν λεπτομερώς οι σημερινές συνθήκες εργασίας σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, καθώς και οι άμεσες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές πρακτικές για την μείωση της νεανικής ανεργίας στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, o πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. ανέφερε τις προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας σε σχέση με τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τις ιδέες του Φορέα σχετικά με το Youth Guarantee που μέχρι και σήμερα δεν υλοποιείται στην Ελλάδα.

Η αναπληρώτρια υπουργός εξήρε το έργο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και ζήτησε την άμεση συνεργασία του Ε.ΣΥ.Ν. και του Υπουργείου σε όλα τα θέματα που αφορούν τους τρόπους και τα μέσα καταπολέμησης της νεανικής ανεργίας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το 1st Young Executives Shipping Forum (YES Forum) το όποιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016, 12:00-17:00, κατά την διάρκεια των Ποσειδωνίων 2016 στο POSIDONIA Conference Hall.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του πρώτου YOUNG EXECUTIVES SHIPPING FORUM έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των Decision Makers της Ναυτιλίας και των Νέων Στελεχών της σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του mentoring.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι από 20 έως 30 ετών, η αίτηση γίνεται διαδικτυακά στο website του YES Forum (http://www.yes-forum.com/) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να θέσουν τα ερωτήματα τους στους ομιλητές μέσω του ιστότοπου του YES Forum και μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής πριν και κατά την διάρκεια του φόρουμ. Οι συντονιστές των πάνελ θα βεβαιωθούν ότι θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις και ότι θα πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός διάλογος, ο οποίος θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στα ελληνικά.

Μια ενημερωτική εκδήλωση θα λάβει χώρα τον Μάιο 2016, πριν το YES Forum όπου θα δοθεί η ευκαιρία τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους "Shipping Decision Makers", να γνωριστούν από κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Η υλοποίηση και στη χώρα μας της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας  European Pact 4 Υouth, της οποίας βασικός στόχος είναι η δημιουργία, από τις ελληνικές επιχειρήσεις, περίπου 2.000 θέσεων μαθητείας/κατάρτισης/πρακτικής άσκησης νέων (σε ένα γενικότερο στόχο 100.000 παρόμοιων θέσεων στο ευρωπαϊκό επίπεδο), απαιτεί, σε ένα πρώτο στάδιο, τη διεξαγωγή έρευνας καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά την απασχόληση νέων υπό τη μορφή μαθητείας/κατάρτισης/πρακτικής άσκησης.
Με την έρευνα επιδιώκεται:
 • αφενός μεν η καταγραφή σχετικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται από τα μέλη του CSR Hellas καθώς και η πρόθεσή τους  για μελλοντικές δραστηριότητες στον τομέα αυτόν
 • αφετέρου δε η αποτύπωση τυχόν προβλημάτων  εμποδίων και άλλων δυσκολιών, που οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν κατά την προσπάθεια υλοποίησης των  προγραμμάτων αυτών και τα οποία οφείλονται στο θεσμικό ή νομικό πλαίσιο.
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το European Pact 4 Youth στην Ελλάδα, που θα αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης και θα περιλαμβάνει:
 1. διατύπωση ρεαλιστικών και εφικτών προτάσεων αντιμετώπισης των προβλημάτων, εμποδίων και άλλων δυσκολιών, με στόχο την κατάθεσή τους στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση προγραμμάτων αυτής της μορφής
 2. συγκεκριμένες προτάσεις υλοποίησης προγραμμάτων  από τις επιχειρήσεις, με τα οποία θα επιδιώκεται η επίτευξη του στόχου με τη δημιουργία, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, των 2.000 θέσεων μαθητείας/κατάρτισης/πρακτικής άσκησης.
Παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας προκειμένου να απαντήσετε στο συνημμένο ερωτηματολόγιο και να μας το επιστρέψετε έως τις 15 Μαΐου 2016.
Ευελπιστώντας σε θετική ανταπόκριση, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
 
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Έχετε ιδέες και μπορείτε να φτιάξετε web και mobile εφαρμογές;
Οργανωθείτε σε ομάδες, και κερδίστε βραβεία!
 
Στις 23 και 24 Απριλίου 2016 διοργανώνεται ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας NBG i-bank #fintech crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products - MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών (#fintech).
 
Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώνεται στο πλαίσιο των διαγωνισμών Crowdhackathon (www.crowdhackathon.com), που είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com), μαζί με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS (www.innovathens.gr), με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr).
 
Καλούμε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία.
 
Οι διαγωνιζόμενοι θα σχηματιστούν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των τριάντα έξι (36) περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα του fintech.
 
  
Στόχοι της διοργάνωσης
 
Να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις που θα τις αξιοποιήσουν, στο γενικότερο πεδίο των financial technologies (fintech - https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_technology) και ειδικότερα στους ακόλουθους άξονες:
 • Cashless Banking (blockchain, wearables, tokenization κ.ά.),
 • Εveryday banking (open API, Loyalty, PFM κ.ά.),
 • Crowdbanking (Social Banking, Donation, Crowdlending, Crowdfunding κ.ά.)
 • Smart Banking (open API for Smart TV/Smart Watch κ.ά.).
 
Στα ζητούμενα περιέχονται τομείς των οικονομικών συναλλαγών όπως ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονική τιμολόγηση, crowdfunding, ηλεκτρονικές πληρωμές, wallets , μεταφορές χρημάτων, big data και analytics, καθώς και ειδικές εφαρμογές σε κλαδικούς τομείς, όπως τουρισμός, μεταφορές, εμπόριο, πολιτισμός, αγροτική παραγωγή, bitcoins κοκ.
 
Περισσότερα για τις ενότητες, προκλήσεις και τομείς μπορείτε να δείτε στις προδιαγραφές - ζητούμενα πατώντας εδώ.
 
Στόχοι του NBG i-bank #fintech crowdhackathon είναι η υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών και ειδικότερα:
 
Να προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους δυναμικούς ανθρώπους ώστε συμμετοχικά και συνεργατικά να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες, προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών.
 
Nα δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.
 
Να αποκτήσουν οι διαγωνιζόμενοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.
 
Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου.
 
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come first served.
Βραβεία
 
Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στις τρεις (3) πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία ως εξής:
 
1ο βραβείο: 1.500 ευρώ
2ο βραβείο: 1.000 ευρώ
3ο βραβείο:    500 ευρώ
 
Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επαγγελματικές συνεργασίες αθροιστικά μέχρι 20.000 ευρώ, μεταξύ των 3 πρώτων ομάδων που θα διακριθούν, με επιλογή της Τράπεζας.
 
Το IST Studies προσφέρει μια υποτροφία φοίτησης και ο Bluegrowth προσφέρει ένταξη στο πρόγραμμα incubation αξίας μέχρι 5.000 ευρώ. Μείνετε συντονισμένοι για ανακοινώσεις σχετικά με τα βραβεία.
 
 
Τόπος και χρόνος διοργάνωσης
 
Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS www.innovathens.gr (χάρτης).
 
Σάββατο 23 Απριλίου και Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

 
Χρονοδιάγραμμα
 
Εγγραφές: Έχουν ήδη ξεκινήσει στο http://crowdhackathon.com/fintech/ .
Ολοκλήρωση εγγραφών: Μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή 21 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00.
Ανακοίνωση προδιαγραφών διαγωνισμού και διαβούλευση: 30 Μαρτίου - 18 Απριλίου 2016.
Διεξαγωγή διαγωνισμού: 23 και 24 Απριλίου 2016.
 
 
Επικοινωνία
 
Για οτιδήποτε αφορά το NBG i-bank #fintech crowdhackathon μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στο http://crowdhackathon.com/fintech/ ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .
 
Γραφτείτε στο Facebook event για συνεχή ενημέρωση.
 
Κατεβάστε το press kit: 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Αρμόδιων Φορέων (National Stakeholder Committee) που έχει συσταθεί σε κάθε χώρα που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο "Negotiate Overcoming early job-insecurity in Europe" πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας συνάντηση.
Οι συμμετέχοντες φορείς στην εν λόγω επιτροπή είναι οι ακόλουθοι:

 • Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής
 • Αλληλεγγύης, Διεύθυνση Απασχόλησης
 • Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας
 • Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας - Γραμματεία Νέων
 • Youthnet Hellas Δίκτυο Νέων Ελλάδας

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Εθνικής Επιτροπής Αρμόδιων Φορέων ανταλλάξαμε απόψεις για την εν εξελίξει έρευνα και εν γένει για ζητήματα που αφορούν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια των νέων.
Συνεχίζουμε με κύριο γνώμονα την δημιουργία σοβαρού και συντονισμένου σχεδίου για την Ελληνική Νεολαία.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ κος Αρμόδιος Δρίκος παραχώρησε συνέντευξη στο Στέκι της Ευρώπης με θέμα “Απασχόληση των Νέων: Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Δεξιότητες στο επίκεντρο”. Η θεματολογία για μία ακόμη φορά κινήθηκε στα προβήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην εύρεση εργασίας, στις πολιτικές που ακολουθούνται απο τους κυβερνώντες και στις λύσεις που μπορούν να βρουν οι νέοι χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο διαδικτύακο κανάλι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Youtube.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version