Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΘΗΝΑ, 30 Ιουνίου, 2016

Tην Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, κατά την διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης POSIDONIA 2016, το 1ο Young Executives Shipping Forum (YES Forum), το οποίο διοργανώθηκε από το OpenMind Group και το think tank επιχειρηματικότητας The Canvas”, με coordinator την EQnomics έπειτα από πρωτοβουλία της κυρίας Δανάης Μπεζαντάκου, Διευθύνουσας Συμβούλου της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS και της κυρίας Κατερίνας Σταθοπούλου, Εκτελεστικής Διευθύντριας της INVESTMENTS & FINANCE.

Ανάμεσα στους περισσότερους από 1300 συμμετέχοντες στο Forum ήταν στελέχη 300 Ναυτιλιακών Εταιρειών, φοιτητές από 60 Πανεπιστήμια Ελλάδας και Εξωτερικού, όπως και σπουδαστές των ΑΕΝ Ασπροπύργου, Ύδρας, Μακεδονίας και Κρήτης.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση, οι διοργανωτές τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης μιας πλατφόρμας ανοιχτού απευθείας διαλόγου μεταξύ της επόμενης νέας γενιάς της ναυτιλίας και των σημερινών στελεχών της.

Την επίσημη έναρξη του Forum κήρυξε ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, ο οποίος τόνισε πως στόχος του ιδίου αλλά και της πολιτείας είναι να εργασθεί για την ουσιαστική κατάρτιση των νέων στους τομείς της Ναυτιλίας.

Κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου ήταν η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Μεταφορών, κ. Violeta Bulc, η οποία και συμμετείχε γιαι πρώτη φορά σε συνέδριο που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Η Επίτροπος σε μια σύντομη εισήγηση της παρακίνησε τους νέους να μην φοβούνται να επιχειρούν, να κυνηγούν τα όνειρα τους, να εστιάζουν στο στόχο που θέλουν να επιτύχουν και πάνω από όλα να εκτιμήσουν τον κλάδο της ναυτιλίας και να συνεργαστούν για την περαιτέρω εξέλιξη του. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων, ενώ σε ερώτηση που τις απευθύνθηκε από Υποπλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού σχετικά με τη στήριξη της Ελληνικής Ναυτιλίας από την Ευρώπη, υπογράμμισε πως καθώς η Ελληνική Ναυτιλία είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρώπη.

Ανάμεσα στα θέματα που αναπτύχθηκαν στα τρία πάνελ του Forum, ήταν η  χρησιμότητα των ακαδημαϊκών γνώσεων σχετικά με την μετέπειτα πορεία των νέων στο χώρο της ναυτιλίας και το κατά πόσον επαρκούν για μια επιτυχή σταδιοδρομία. Παράλληλα, ετέθησαν και συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη καινοτόμων επιλογών στη διοίκηση των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών, τα προβλήματα και οι προκλήσεις σχετικά με την εξεύρεση στελεχών, ο ρόλος των ναυλομεσιτών, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναίκα στο χώρο της ναυτιλίας.

Το Forum τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Πειραιά και Αιγαίου, υψηλόβαθμα στελέχη της Ναυτιλίας, Πρέσβεις, εκπρόσωποι σημαντικών ναυτιλιακών οργανισμών αλλά και εκπρόσωποι από το σύνολο του Ναυτιλιακού Τύπου.

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η κ. Δανάη Μπεζαντάκου κάλεσε όλους τους συντελεστές και υποστηρικτές του YES Forum να συνεχίσουν τον επιτυχημένο αυτό διάλογο και την επόμενη χρονιά, στο 2ο Young Executives Shipping Forum, τον Ιούνιο του 2017.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δρίκο Αρμόδιο, τους αντιπροέδρους Δελακουρίδη Ιωάννη και Κουιτζόγλου Δομινίκη καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Μαριδάκη Στέλιο και Μαυρίδη Ευάγγελο, πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσώπους του αντίστοιχου Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας της Γερμανίας με σκοπό τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων καθώς και την εξεύρεση κοινών σημείων για την πραγματοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το μεταναστευτικό καθώς και η νεανική ανεργία, η πράσινη ανάπτυξη, αγροτικά προγράμματα για νέους και η δημιουργία του Ελληνο-Γερμανικού Ινστιτούτου. Ακολούθησε επίσκεψη με αντιπροσώπους από το Υπουργείο Παιδείας και επίσκεψη σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών ώστε να γίνουν αντιληπτά το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 15 έως και τις 19 Ιουνίου 2016 αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών του, εκπροσώπησε την Ελληνική Νεολαία στο International Youth Forum: «Dialogue Between Young People from the Russian Federation and countries of Balkan Region» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Μόσχας.

Η θεματολογία του συμποσίου αφορούσε την ενίσχυση της συνεργασίας των Βαλκανικών χωρών με την Ρωσία μέσω κοινωνικών, πολιτισμικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε επίπεδο νέων. Στο πολυήμερο συμπόσιο συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων οργανισμών νεολαίας από συνολικά 12 χώρες (Ρωσία, Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, F.Y.R.O.M., Μαυροβούνιο, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Ρουμανία και Ιταλία).

Το πρόγραμμα του συμποσίου περιλάμβανε τις κάτωθι κύριες εκδηλώσεις:

OPENING CEREMONY OF THE FORUM

* Representatives of the Ministry of Education and Science of the Russian Federation

* Representatives of the Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation

* Representatives of ROSSOTRUDNICHESTVO

* Representatives of Federal Agency for Youth Affairs

* Representatives of the Gorchakov Fund

* Representatives of National Youth Council of Russia

* Representatives of «Russky Mir» foundation

* Representatives of Russian International Affairs Council

* Representatives of the Institute of Slavic Studies of the Russian Academy of Science

MEETINGS

* Meeting with the representatives of the Civic Chamber of the Russian Federation

* Meeting with Russian students and youth leaders «Development of science and technology»

* Meeting with representatives of Federal Agency for Youth Affairs «Youth policy of the Russian Federation: prospects of cooperation»

* Meeting with representatives of the Federal Agency for the Commonwealth of Independent States, Compatriots Living Abroad and International Humanitarian Cooperation (ROSSOTRUDNICHESTVO)

WORKSHOPS

«Significance of the Balkan region in geopolitics»

* Representatives of the Institute of Slavic Studies of the Russian Academy of Science

* Representatives of Moscow State University

* Representatives of MGIMO University

* Representatives of the Gorchakov Fund,

* Representatives of Russian International Affairs Council,

* Public associations: MGIMO University – Student Union, student club, Lomonosov Moscow State University – Student Union, RUDN University.

«Opportunities of youth cooperation in the countries of the Balkan region»

* Student collaboration

* Volunteer projects

* Scientific cooperation and entrepreneurship

* IT and media cooperation

«Planning of further development of the region and international youth cooperation»

* Student exchanges

* Social projects and volunteerism

* Science, sport, creativity etc.

“Planning of International Youth Cooperation”

CULTURAL VISITS

* Visiting of the Central Museum of the Great Patriotic War «1941 – 1945 Saving Historic Memory»

* Opera “Julius Caesar and Cleopatra” - Pokrovsky Theatre

Η αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, παρέστη σε όλες τις εργασίες του συμποσίου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα και τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το Ε.ΣΥ.Ν έχει ως διαρκή στόχο να υποστηρίζει ένθερμα την περαιτέρω ενίσχυση της νεανικής συνεργασίας με τους αντίστοιχους Οργανισμούς Νεολαίας, τόσο της Ρωσίας όσο και των Βαλκανικών χωρών, μέσω της συνδιοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων και ενεργειών (projects) αλλά και μέσω κοινών κοινωνικών, πολιτισμικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Say YES to Shipping

(ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ME TO YES FORUM)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση του 1ου Young Executives Shipping Forum (YES Forum), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, 12:00-17:00, κατά την διάρκεια των Ποσειδωνίων 2016 στο POSIDONIA Conference Hall, Metropolitan Expo.

Για πρώτη φορά ένα συνέδριο νέων διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τεσσάρων Πανεπιστημίων – Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο & Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Αθήνας (ELSA Athens).

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του 1ου YOUNG EXECUTIVES SHIPPING FORUM έχει ως στόχο να δοθεί βήμα σε φοιτητές από το χώρο της Ναυτιλίας και όχι μόνο καθως και σε στελέχη της ηλικίας 20-30 ετών, να γνωρίσουν τον κλάδο και να ανταλλάξουν απόψεις με τους Decision Makers Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων κατανοώντας την φιλοσοφία και την ιστορία της σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του mentoring. Η συμμετοχή είναι δωρεάν εφόσον η εγγραφή γίνει διαδικτυακά στο www.yes-forum.com

Θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να θέσουν τα ερωτήματα τους στους ομιλητές μέσω του ιστότοπου του YES Forum και μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής πριν και κατά την διάρκεια του Forum. Οι συντονιστές των πάνελς θα βεβαιωθούν ότι θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις και ότι θα πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός διάλογος, ο οποίος θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στα Ελληνικά εξαιρουμένης της ομιλίας της κυρίας Violeta Bulc, Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών, η οποία θα γίνει στα Αγγλικά. Eρωτήσεις μπορούν να τεθούν είτε μέσω του website μας www.yes-forum.com είτε στο email μας info@yes-forum.com  προς την επίτροπο ή προς τους Decision Makers της Ναυτιλίας που θα είναι ομιλητές. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί ανοιχτός διάλογος με την Επίτροπο απαντώντας τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Οι συντονιστές του Forum θα είναι οι: Δρ. Ελένη Θανοπούλου, Πρόεδρος τμήματος Ναυτιλίας και Μεταφορικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Καθηγήτρια Φανή Σακελλαριάδου, Πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά και Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business Consultants Ltd. και Πρόεδρος του Propeller Club (Port of Piraeus)

Οι ομιλητές του Forum θα είναι οι: Ιωάννα Προκοπίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, SEA TREADERS S.A., Μιχάλης Φωστηρόπουλος, Διευθυντής, ALMI TANKERS S.A., Χαράλαμπος Σημαντώνης, Πρόεδρος της ΈΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, Πάνος Βαφειάς, Οικονομικός Διευθυντής, BRAVE MARITIME, Ειρήνη Λογοθέτη, Βοηθός Διευθυντή του Τμήματος Διαχείρισης, ΚARLOG SHIPPING, Ευάγγελος Χατζής, CFO, DANAOS Corp., Τζέρρυ Καλογηράτος, Γενικός Διευθυντής & Οικονομικός Διευθυντής, Capital Product Partners L.P. / Οικονομικός Διευθυντής,

CAPITAL MARITIME & TRADING Corp. Capt. Τάσος Καμπάς, Γενικός Διευθυντής /Διευθυντής Ασφαλείας-Ποιότητας και Επιθεωρήσεων, SEAVEN MANAGEMENT, Δημήτρης Πατρίκιος, Γενικός Διευθυντής, SPRINGFIELD SHIPPING CO. PANAMA S.A., Γιώργος Σκριμιζέας , Γενικός Διευθυντής, ALLSEAS MARINE S.A., Άντζυ Χάρτμαν, Υπεύθυνη Τμήματος Πληρωμάτων, STARBULK S.A., Μανώλης Ατσίπαπας, DPA, SUPER ECO BULKERS MANAGEMENT, Δρ. Πάνος Καπετανάκης, Ναυτιλιακός Ιστορικός & Σύμβουλος Έκδοσης, ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ,Αθηνά Κανελλάτου, Διευθύνουσα Σύμβουλος , MACGREGOR Greece, Μαρία Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακή Αναλύτρια , IFCHOR GROUP, Γεώργιος Τεριακίδης, Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης DNV GL Maritime και Εύα Τζίμα, Επικεφαλής Τμήματος Έρευνας και Εκτιμήσεως Πλοίων, INTERMODAL SHIPBROKERS.

Την ημέρα του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για τη θέση είτε του Mentor είτε του Mentee. Κατά τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις – συναντήσεις με στόχο τη δημιουργία διδύμων Mentors – Mentees. Τα αποτελέσματα της πορείας των διδύμων θα παρουσιαστούν στο 2ο Young Executives Shipping Forum , που θα διοργανωθεί τον Ιούνιο του 2017.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016 είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ξεκινήσει μια τέτοια πρωτοβουλία και ελπίζουμε ότι ολοένα και περισσότεροι θα αφουγκρασθούν και θα υποστηρίξουν το όραμα και την προσπάθεια μας αυτή.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει στελέχη από περίπου 200 Ναυτιλιακές Εταιρείες και φοιτητές από περίπου 30 πανεπιστήμια της Ελλάδας και εξωτερικού συμπεριλαμβανομένων και των ΑΕΝ Ασπροπύργου, Υδρας, Μακεδονίας και Κρήτης.

Μας τιμά πολύ η χορηγική υποστήριξη των Εταιριών : POSIDONIA EXHIBITIONS SA, EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME LIMITED, LATSCO, LIBRA GROUP, POLEMBROS SHIPPING LTD, SUPER ECO BULKERS MANAGEMENT, SUPER ECO TANKERS MANAGEMENT, ERMA FIRST, DNV GL, ANTIPOLLUTION, INSTITUTE OF CHARTERED SHIPBROKERS – GREEK BRANCH, ARKAS HELLAS S.A. SHIPPING AGENCY, MACGREGOR, ARIA, CONFERIENCE.

Στόχος του forum είναι η αλλαγή αντίληψης της νέας γενιάς και στροφή τους σε θέσεις εργασίας που έχουν σχέση με την ναυτιλιακή βιομηχανία τόσο στη θάλασσα, όσο και στην ξηρά, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της ανεργίας και κυρίως στην συνέχιση της μακρόχρονης ιστορίας της Ελληνικής ναυτιλίας.

Υπεύθυνες Διοργάνωσης του 1st YOUNG EXECUTIVES SHIPPING FORUM είναι η Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD. και η Κατερίνα Σταθοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, INVESTMENTS & FINANCE LTD. τηλέφωνa 210 6232 106,

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Την Παρασκευή 27 Μάιου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα Τρόποι και μέσα διευκόλυνσης του εθελοντισμού - Το έργο των Οργανισμών.

Η εκδήλωση με σύνθημα Στιγμές Εθελοντισμού οργανώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ) υπό το συντονισμό του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Οι οργανισμοί Biopolitics International Organization (BIO) , Emfasis Foundation, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έλαβαν μέρος στη συζήτηση ενημερώνοντας για το έργο τους και θέτοντας τους προβληματισμούς τους κάνοντας εισηγήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του εθελοντισμού. Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι Οργανισμοί βραβεύτηκαν για το έργο τους, την κοινωνική τους προσφορά και τη διάδοση του εθελοντισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. Αρμόδιος Δρίκος δήλωσε σχετικά: «Θα είμαστε δίπλα σας για να ενισχύσουμε την προσφορά και τους στόχους σας. Στεκόμαστε με μεγάλο σεβασμό δίπλα στην προσπάθειά σας και θα προσπαθήσουμε με το δικό μας ρόλο να μεταφέρουμε τις φωνές όπου μπορούμε».

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. Γιάννης Δελακουρίδης δήλωσε σχετικά: «Το ιδεώδες του εθελοντισμού πρέπει να αποτελεί την κινητήρια δύναμη κάθε νέου ανθρώπου. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η σημερινή σας παρουσία, διότι μέσα από εσάς βλέπουμε τα παραδείγματα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης στην Ελλάδα του σήμερα»

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Χάρης Κούντουρος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο εθελοντισμός αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας, αλλά το σημαντικότερο είναι να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα να προάγουμε καθημερινά το ιδεώδες του»

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πρόεδρο και ιδρύτρια της Biopolitics International Organization (BIO) κα. Αγνή Αρβανίτη - Βλαβιανού, το ιδρυτικό στέλεχος της Emfasis Foundation κα. Μαρία Καρρά, τη Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish(Κάνε-Μια - Ευχή Ελλάδος) κα. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, την πρόεδρο και ιδρύτρια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κα. Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά. Επίσης και τους εθελοντές Σπύρο Κίτσιο, Σόλωνα Μάλκα και Χάρη Πατούνη για της εισηγήσεις τους.

Διαχρονικός σκοπός του Ε.ΣΥ.Ν. (Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας) είναι να υποστηρίζει τον εθελοντισμό και να προτρέπει τους νέους να εκφράσουν το αίσθημα της προσφοράς στην κοινωνία μας αναδεικνύοντας ξεχωριστές φωνές.

Τέλος, την εκδήλωση συντόνισε με μεγάλη επιτυχία η έγκριτη δημοσιογράφος κα. Μαρία Αναστασοπούλου.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 19 έως και τις 22 Μαΐου 2016 αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας εκπροσώπησε την Ελληνική Νεολαία στη διήμερη συνάντηση 7500 νέων από ολόκληρη την Ευρώπη στο European Youth Event 2016 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Στρασβούργου.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 150 workshops και πολλές δράσεις νεανικού χαρακτήρα σε όλη την πόλη. Η θεματολογία μεταξύ άλλων περιελάμβανε την προσφυγική κρίση, τη νεανική ανεργία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καινοτομία, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, το περιβάλλον, την εργασία κ.α.

Η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. παρέστη σε όλες τις εργασίες του διημέρου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα, τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους εκπαίδευση και τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην εργασία μέσα από τις υπάρχουσες πολιτικές. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο. Επίσης ζήτησε άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του μεγάλου ζητήματος του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στο Στρασβούργο η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. συναντήθηκε με την Πρόεδρο του European Youth Forum Ms. Johanna Nyman και Ευρωπαίους αξιωματούχους θέτοντας ζητήματα και προβληματισμούς για την ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα σε σχέση με τη νεολαία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Αντιπροσωπεία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Ελλάδας για την αμέριστη βοήθειά της, στην επιτυχή πραγματοποίηση της αποστολής του Ε.ΣΥ.Ν. στο EYE2016 και συγκεκριμένα τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο καθώς και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Χάρη Κούντουρο.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Aegean Airlines καθώς και την διοίκηση του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την ευγενική χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων της αποστολής.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν, κ. Δρίκο Αρμόδιο, τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.ΣΥ.Ν., κ. Μαυρίδη Ευάγγελο, συναντήθηκε με τον Επικεφαλής του Κινήματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρο Θεοδωράκη καθώς επίσης και με τον πολιτικό υπεύθυνο του Τομέα Νέας Γενιάς και Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή, τον αντιπρόσωπο του Τομέα στη ΜΕΣΥΑ κ. Νίκο Παπαδάκη, την αντιπρόεδρο της Νεολαίας κα. Όλγα Δούρου, τη συντονίστρια Νεολαίας κα. Δήμητρα Χατζηεμμανουήλ και το μέλος του Τομέα κα. Ευφροσύνη Γερούκη.

Κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας αναλύθηκαν λεπτομερώς οι σημερινές συνθήκες εργασίας σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, καθώς και οι άμεσες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές πρακτικές για την μείωση της νεανικής ανεργίας στη χώρα μας. Αναλύθηκαν οι τομείς παρέμβασης του ΕΣΥΝ τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό της Χώρας καθώς και οι επόμενες κινήσεις του συμβουλίου.

Σε μία ουσιαστική συζήτηση αναπτύχθηκαν οι προτεραιότητες του κινήματος του Ποταμιού και διερευνήθηκαν οι τρόποι μελλοντικής συνεργασίας στο μέλλον προς όφελος της σημερινής δοκιμαζόμενης νεολαίας.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος του Ποταμιού ανέλυσαν τα βασικά σημερινά προβλήματα της καθημερινότητας καθώς και το κοινοβουλευτικό τους έργο, αλλά προσδιόρισαν και τα αίτια σχετικά με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σήμερα. Ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, μία από αυτές και «ΤΟ Ποτάμι», να συνεργαστούν και να θέσουν στόχους για την άμεση ανάσχεση του αδιεξόδου που έχει επιφέρει υψηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας στη Χώρα μας.”

Οι δύο αντιπροσωπείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση γνωριμίας τους και έθεσαν τις βασικές κατευθύνσεις για τις μελλοντικές τους συνέργιες.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 5ο ‪#‎Youthdebateesyn‬ με τίτλο «Νέοι & Καινοτομία - Η έξυπνη εξειδίκευση με στόχο την επανεκκίνηση της νεολαίας στην Ευρώπη του σήμερα». Το Youth Debate ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα καθώς και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του διήμερου εορτασμού της ημέρας της Ευρώπης στην πόλη των Χανίων της Κρήτης.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 100 κάτοικοι των Χανίων συμμετέχοντας, ψηφίζοντας και θέτοντας καίριες ερωτήσεις επί της εν λόγω θεματικής ενότητας. Η διαδικασία του Debate αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα που βασίζεται στην αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

O Ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης / Manolis Kefalogiannis και ο Ευρωβουλευτής του κινήματος «Το Ποτάμι» κ. Μιλτιάδης Κύρκος αποτέλεσαν τα “πρόσωπα κλειδιά” επί των τοποθετήσεων του 5ου Κοινωνικού Debate, τον συντονισμό του οποίου ανέλαβε με απόλυτη επιτυχία η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Μαρίνα Γιακουμάκη από τη Neatv Gr.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιος Δρίκος απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους, θέτοντας τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας των #Youthdebateesyn και ανέλυσε την ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, καθώς και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Αργύριος Περουλάκης. Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννης Δελακουρίδης, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για την τήρηση των προκαθορισμένων διαδικαστικών κανόνων του Debate, έκανε στο τέλος της εκδήλωσης τον απολογισμό αυτής, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του Ε.ΣΥ.Ν. στους συντελεστές και στους συμμετέχοντες.

Οι συνεχείς ψηφοφορίες από πλευράς συμμετεχόντων και η αυστηρή τήρηση των χρονικών ορίων κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, μέσω livestreaming, σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες του site του Ε.ΣΥ.Ν.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και στον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Αργύρη Περουλάκη για την πολύτιμη βοήθεια και αγαστή συνεργασία μας για ακόμα μια φορά σε όλα τα επίπεδα. Τόσο ο κοινός μας στόχος για πολιτικές υπέρ των νέων όσο και η πίστη μας στην κοινωνική προσφορά επισφραγίζουν την επιτυχή κοινή μας πορεία μέχρι σήμερα.

Οι νέοι μπροστά!! Συνεχίζουμε για το δικό μας Μέλλον!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Οι Νέοι της Ελλάδας ζητούν απαντήσεις...

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Περιφέρειας Κρήτης συνδιοργανώνει και σας προσκαλεί σε ένα διαδραστικό Debate με θέμα "Νέοι και καινοτομία: Η έξυπνη εξειδίκευση με στόχο την επανεκκίνηση της νεολαίας στην Ευρώπη του σήμερα".

Συμμετέχουν και απαντούν στις ερωτήσεις των νέων οι:

Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Μιλτιάδης Κύρκος, Ευρωβουλευτής από Το Ποτάμι.

Συντονίζει η Μαρίνα Γιακουμάκη από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

Παρασκευή 13 Μαϊου, ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Απαραίτητες εγγραφές στο: http://europeday2016.conference-registration.eu

Σας περιμένουμε όλους!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν, κ. Δρίκο Αρμόδιο, τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.ΣΥ.Ν., κ. Δάλλα Ευστράτιο, επισκέφθηκε την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κα. Ράνια Αντωνοπούλου.

Κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας αναλύθηκαν λεπτομερώς οι σημερινές συνθήκες εργασίας σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, καθώς και οι άμεσες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές πρακτικές για την μείωση της νεανικής ανεργίας στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, o πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. ανέφερε τις προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας σε σχέση με τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τις ιδέες του Φορέα σχετικά με το Youth Guarantee που μέχρι και σήμερα δεν υλοποιείται στην Ελλάδα.

Η αναπληρώτρια υπουργός εξήρε το έργο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και ζήτησε την άμεση συνεργασία του Ε.ΣΥ.Ν. και του Υπουργείου σε όλα τα θέματα που αφορούν τους τρόπους και τα μέσα καταπολέμησης της νεανικής ανεργίας.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version