Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

O Ελληνικός Σύλλογος Υποτρόφων Προγραμμάτων του   Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. (Hellenic U.S. Alumni) σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην   Αθήνα σας προσκαλούν σε ένα debate με θέμα:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΘΕΣΗ: Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016 Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 379, Παλαιό Φάληρο) 18.00-18.50 Προσέλευση / Ξενάγηση στο UTEch Lab, 18.50-20.00 Debate.

Ομιλητές / Debaters:

Μαριέττα Γιαννάκου

τ. Υπουργός Παιδείας, τ. Βουλευτής ΝΔ, τ. Ευρωβουλευτής ΝΔ

Κλώντια Καρύδη-Μπενοπούλου

Αντιπρόεδρος Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας

Αλέξανδρος Λιμπίκης

Φοιτητής Νομικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Βουλευτής Αχαΐας Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τ. Υφυπουργός Παιδείας,

τ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Νικόλαος Φαραντούρης

Καθηγητής, Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet, Διευθυντής Μεταπτυχιακού στην Ενέργεια, Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά

Θεόδωρος Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών

Συντονιστής:

Μιχάλης Πρίντζος

Γενικός Γραμματέας, Hellenic U.S. Alumni

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

RSVP: Στο eventbrite ή στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. (παρακαλούμε συμπεριλάβετε ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο και επαγγελματικό τίτλο).

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη ήταν ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κος Δρίκος Αρμόδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού Kontra TV την 1/12/2016.

Ο κος Δρίκος αναφέρθηκε σε πολλά από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους νέους στις αβέβαιες ημέρες που διανύει η χώρα μας, μεταξύ άλλων την αυξανόμενη ανεργία των νέων, την φυγή των νέων επιστημόνων και γενικά των νέων ανθρώπων από την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό και την έλειψη ευκαιριών και προγραμματισμού στην Ελλάδα. Κλείνοντας, μίλησε για την ανάγκη να συμπεριληφθούν νέοι ανθρώποι στα κέντρα αποφάσεων και στο πολιτικό γίγνεσθαι ώστε να ακουστούν φρέσκες ιδέες που θα δημιουργήσουν ελπίδες στη νέα γενιά.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν, κ. Δρίκο Αρμόδιο, τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δελακουρίδη Ιωάννη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Μαριδάκη Στέλιο, κ. Σιμούλη Πάυλο - Πέτρο, κ. Θεοχαρίδη Σπύρο, κ. Φουσκαρίνη Κώστα και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ΕΣΥΝ. κ. Παραβατό Νίκο, επισκέφθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2016 την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την καθιερωμένη ενημέρωση των πεπραγμένων και των δράσεων του προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ειδικότερα κατά τη συνάντηση, o πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Δρίκος Αρμόδιος αφού ανέλυσε τα πεπραγμένα της θητείας, τόνισε επίσης ότι το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας συντάσσεται με την θέση της Εκκλησίας στο θέμα της Παιδείας και στηρίζει την Ορθοδοξία, καθώς «η Ορθοδοξία κράτησε το Έθνος όρθιο τις δύσκολες στιγμές», ενώ επεσήμανε, ότι στηρίζει τις αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Εκκλησία χαίρεται να έχει νέους από όλους τους χώρους που εμπνέονται από την Αλήθεια του Χριστού και κάνουν έργο. Σήμερα, στην εποχή μας αυτό είναι πολύ χρήσιμο» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και τους κάλεσε να υπάρχει μία καλή συνεργασία για το κοινό καλό.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.ΣΥ.Ν, ευχαρίστησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για τη στήριξη του στο σύνολο της νεολαίας της χώρας και ειδικά για την ζέση που προσεγγίζει τη νέα γενιά που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη γενιά στην σύγχρονη μεταπολιτευτική Ελληνική ιστορία. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την άνοιξη με τον προγραμματισμό κοινής δράσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας για θέματα νεολαίας, πολιτισμού, εθελοντισμού και θεολογίας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Συνάντηση με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή κ. Αυγενάκη είχε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ) κ. Δρίκος Αρμόδιος. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων και των δράσεων του ΕΣΥΝ με τις δομές νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και αποτελεί συνέχεια των συνεργασιών που έχει αναπτύξει το ΕΣΥΝ και με τις έξι πολιτικές παρατάξεις που μετέχουν στους κόλπους του.

Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και υπάρχει από κοινού διάθεση για άμεση συνεργασία και πιο εντατικοποιημένες δράσεις για τη νεολαία που τα τελευταία χρόνια της κρίσης δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα.Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα και την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα - Hellenic Paralympic Team σας προσκαλούν στην βράβευση των Ελλήνων Παραολυμπιονικών Αθλητών που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.
"Σημασία δεν έχει η νίκη..Σημασία έχει η δύναμη της ψυχής"

Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση στην ηλεκτρονική φόρμα.

 

Σχετικά Βίντεο

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Αργύριο Περουλάκη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιο Δρίκο και τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννη Δελακουρίδη. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η επιτυχημένη και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών για το έτος 2016, και δημιουργήθηκε το πλάνο για τις κοινές δράσεις το έτος 2017.

«Οι προκλήσεις είναι πολλές, και οι στόχοι μεγαλύτεροι για τη νεολαία της χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν., με τον Αναπληρωτή επικεφαλής να τονίζει το πλαίσιο Αξιοκρατίας που θα πρέπει να προτάξει και να απαιτήσει η ελληνική νεολαία στην εποχή την οποία διανύουμε.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Ελλάδας μεταξύ του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας της Δανίας. 
 
Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι. Επίσης, συζητήθηκε η μεταναστευτική κρίση στην χώρα μας.
 
Το ΕΣΥΝ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Αρμόδιο Δρίκο και τον Αντιπρόεδρο Εξωτερικών κ. Πέτρο Άγγο. 
 
Την συζήτηση χαιρέτισε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Χάρης Κούντουρος. 
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Εκδήλωση στο Καστελόριζο με θέμα Ακριτικοί Παράδεισοι: Καστελόριζο «Ευρωπαϊκά εργαλεία για καινοτομία και ευκαιρίες εργασίας» διοργάνωσε το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.) και του Δήμου Καστελλόριζου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Αργύρης Περουλάκης μίλησε για "Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη, την καινοτομία και ευκαιρίες εργασίας". Ο Αντιπρόεδρος Εξωτερικών κ. Πέτρος Άγγος αναφέρθηκε στην «Νέα νησιωτική πολιτική διαμέσου της νεανικής επιχειρηματικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή δράσης επιλέχτηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, όχι μόνο γιατί το Καστελλόριζο είναι ένας προορισμός κομβικής σημασίας, αλλά και γιατί αποτελεί σύμβολο για την αρχή μιας καμπάνιας σχετικά με την επανεκκίνηση της ελπίδας και των ευκαιριών για τη νέα γενιά ακομα και σε ακριτικές περιοχές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συμμετοχή του κοινού το οποίο έθεσε τις ερωτήσεις του στους ομιλητές.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Εξωτερικών κ. Πέτρο Άγγο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευάγγελο Μαυρίδη και Στέλιο Μαριδάκη.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε και επισήμως, δύο εβδομάδες πριν το συνέδριο επανίδρυσης της γαλάζιας νεολαίας, ο Κώστας Δέρβος σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων. Καλεσμένος στην εκδήλωση για να προλογίσει τον κ. Δέρβο ήταν ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Δρίκος Αρμόδιος.

Ο κ. Δρίκος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε «...Ως νέος γιατρός, βλέπω έναν άλλο νέο επιστήμονα τον Κώστα Δέρβο, έναν άνθρωπο που έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, να διεκδικεί την ηγεσία της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας και δεν μπορώ παρά να επιθυμώ την εκλογή του. Εμείς οι νέοι θέλουμε να ζήσουμε στην πατρίδα μας, να σπουδάσουμε, να εργαστούμε και να φτιάξουμε τις δικές μας οικογένειες εδώ...» «...Χρειάζονται όμως νέοι άνθρωποι οι οποίοι να σηκωθούν από τους καναπέδες τους και να αναλάβουν ευθύνες. Να αξιοποιήσουν γνώσεις και εμπειρίες για να αλλάξουν την πολιτική στη γειτονιά τους, στον χώρο εργασίας τους, στον περίγυρό τους! Νέοι άνθρωποι που έχουν εκτός από την ικανότητα, τη συγκρότηση και τη θέληση! Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα στον Κώστα Δέρβο, που σίγουρα ανήκει σε αυτους να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και να την οδηγήσει στους μεγάλους αγώνες που έχει μπροστά της!»

Ο 32χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ δήλωσε ότι στόχος του είναι να καταστεί η ΟΝΝΕΔ ανοιχτή και συμμετοχή, με μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών και περισσότερη λογοδοσία από την ηγεσία. Μίλησε για ανάγκη αυτοκριτικής για τα λάθη του παρελθόντος και κινήθηκε στο τρίπτυχο “άνοιγμα στην κοινωνία- πολιτικός λόγος- σεβασμός στις διαδικασίες”.

Τόνισε όμως και την ανάγκη να τελειώσει η εσωστρέφεια αλλά και οι πάσης φύσεως παραγοντισμοί, ώστε η ΟΝΝΕΔ να προχωρήσει μπροστά.

«Στόχος μας δεν είναι απλά να εκπροσωπήσουμε τους νέους του πολιτικού μας φορέα, αλλά τους νέους της Ελλάδας. Δεν θα γίνουν αποδεκτές πρακτικές εσωστρέφειας και τακτικές κάτω από το τραπέζι», συνέχισε τονίζοντας: «Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε την αναβάθμιση της ΔΑΠ με φιλελεύθερο στίγμα και πολιτικό λόγο. Όραμά μας είναι το ελεύθερο κι αυτόνομο πανεπιστήμιο. Η αριστεία είναι ο πυρήνας μιας εδραιωμένης αντίληψης για την Παιδεία» είπε ειδικότερα ο κ.Δέρβος.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, στο πλαίσιο των συνεργασιών του με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, συμφώνησε στην χορήγηση έκπτωσης 15% στα μέλη του για τα δίδακτρα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του New York College.

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.nyc.gr/

To ΕΣΥΝ θα αποτελέσει επίσημο υποστηρικτή των σεμιναρίων Διεθνούς Πολιτικής, Ενεργειακής Ασφάλειας, Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων τα οποία διοργανώνονται από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.    

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη του ευρύτερου δημοσίου τομέα και της δημόσιας διοίκησης, των διαφόρων υπουργείων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Κοινοβουλίου, στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, όπως επίσης και σε φοιτητές, ερευνητές και στελέχη του ιδιωτικού τομέα, αλλά και γενικότερα σε κάθε άτομο, του οποίου η επαγγελματική ενασχόληση ενέχει την κατανόηση του διεθνούς γίγνεσθαι και τη διαχείριση κρίσιμων και εξαιρετικών καταστάσεων.

http://www.nyc.gr/high-level-seminars-kdvm-new-york-kentro-dia-vioy-mathisis-2

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, στο πλαίσιο των συνεργασιών του με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, συμφώνησε στην χορήγηση έκπτωσης 15% στα μέλη του για τα δίδακτρα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του New York College.

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.nyc.gr/

To ΕΣΥΝ θα αποτελέσει επίσημο υποστηρικτή των σεμιναρίων Διεθνούς Πολιτικής, Ενεργειακής Ασφάλειας, Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων τα οποία διοργανώνονται από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.    

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη του ευρύτερου δημοσίου τομέα και της δημόσιας διοίκησης, των διαφόρων υπουργείων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Κοινοβουλίου, στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, όπως επίσης και σε φοιτητές, ερευνητές και στελέχη του ιδιωτικού τομέα, αλλά και γενικότερα σε κάθε άτομο, του οποίου η επαγγελματική ενασχόληση ενέχει την κατανόηση του διεθνούς γίγνεσθαι και τη διαχείριση κρίσιμων και εξαιρετικών καταστάσεων.

http://www.nyc.gr/high-level-seminars-kdvm-new-york-kentro-dia-vioy-mathisis-2

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version