Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η Μονάδα Ευρωπαϊκού Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη θεματική «Αειφόρος Τουρισμός στην ΕΕ» και προκηρύσσει διαγωνισμό για:

Α) 25 υποτροφίες δωρεάν συμμετοχής στο Σεμινάριο «Αειφόρος Τουρισμός στην ΕΕ» (Αθήνα, 9/2/2015-23/3/2015) και

Β) 3 υποτροφίες για την απόκτηση του Διπλώματος Εξειδίκευσης «Jean Monnet Diploma in Sustainable Tourism Management» (Κως, 1-8/5/2015).

 

Για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Αίτησης Συμμετοχής και η ηλεκτρονική αποστολή της συνοδευόμενης από Βιογραφικό Σημείωμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. μέχρι την Παρασκευή  30 Ιανουαρίου 2015.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Οι εκλογές του 2015 έρχονται στην χώρα μας σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας, καχυποψίας για το μέλλον της δικιάς μας γενεάς, των νέων ανθρώπων που θα καλεστούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της εκλογικής αυτής αναμέτρησης.

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας αντιλαμβανόμενο την κατάσταση αυτή που επικρατεί στη χώρα μας, την απομυθοποίηση και την ελλειψη αξιοπιστίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή προς τους πολιτικούς, όχι αδίκως, καλεί όλους τους νέους να ασκήσουν το επιστέγασμα της ελεύθερης θέλησης που δεν είναι άλλο από την ψήφο. Ασχέτως ιδεολογιών, αξιών, αρχών, και πολιτικών προτιμήσεων οι νέοι θα πρέπει να εμφανιστούν ισχυροί σε αυτές τις εκλογές, θα πρέπει να στηρίξουν νέα πρόσωπα, άφθαρτα, που κατανοούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, που το μέλλον μας θα είναι μέλλον και για αυτούς, άξιους αντιπροσώπους όλων ημών. Πρέπει μόνοι μας να διεκδικήσουμε και να πολεμήσουμε για το μέλλον μας και τα πιστεύω μας. Πρέπει να υπάρχουν νέοι άνθρωποι στα κέντρα λήψεων αποφάσεων. Πρέπει να συμμετάσχουμε!

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας στηρίζει όλους τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτες τις εκλογές, ανεξαρτήτως παρατάξεως, και βρίσκεται δίπλα τους σε όποια προσπάθεια βελτίωσης των προβλημάτων των νέων.

Κάντε το ίδιο και εσείς...

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Are you a university student from an ASEM Member Country interested in shaping innovative solutions to higher education challenges in Asia and Europe?

Join your peers from 51 ASEM member countries on 23-24 March 2015 in Hangzhou, China, to bring in the students’ voice into the ASEM Education Process.


The ARC4 Students’ Forum on “University-Business Partnerships: Asia and Europe Seeking 21st Century Solutions” is organised in conjunction with the 4th ASEM Rectors’ Conference (ARC4).

Share with us your ideas to help formulate recommendations from students’ perspectives for ARC4 and the 5th ASEM Education Ministers' Meeting (ASEM ME5) in April 2015, Riga, Latvia.

 

The Call for Application is open until Sunday, 25 January 2015.

To access the Application Form, visit: http://bit.ly/13fC0yA

For more information on the Forum, the programme and the eligibility criteria, please go to: http://bit.ly/asef-arc4

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας διοργανώνει εβδομάδα Δομημένου Διαλόγου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ώρα 17:00 με 19:00.

Το συνέδριο θα εστιάσει στην προώθηση της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Δομημένος Διάλογος» [Structured Dialogue], καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας είναι ο επίσημος φορέας στην Ελλάδα για την υλοποίησή του.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι η συμμετοχή των νέων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ και σημασία εύρεσης εργαλείων για την ενίσχυση της συμμετοχικότητάς τους.

Στο συνέδριο, που θα συντονίσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΣΥΝ, Σαράντης Μιχαλόπουλος, θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι εξής:

-          Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

-          Παναγιώτης Καννελόπουλος, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

-          Νίκος Λαμπρόπουλος, Διευθυντής ευρωπαϊκού δικτύου ενημέρωσης EurActiv στην Ελλάδα

-          Αρμόδιος Δρίκος, Πρόεδρος ΕΣΥΝ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας η οποία φιλοξενήθηκε στην Cluj Napoca, Ρουμανία (Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2015). Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος Εξωτερικών κα Δομνίκη Κουϊτζόγλου και ο κος Ανδρέας Τζέκας, μέλος της Γραμματείας Εξωτερικών.

Η Γενική Συνέλευση, η οποία συγκεντρώνει όλα τα μέλη του Φόρουμ Νεολαίας, κάθε δύο χρόνια, είναι το κατά σειρά υψηλότερο όργανο αποφάσεων της πλατφόρμας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης εκλέγονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς και αποφασίζουν τις εργασίες του Φόρουμ Νεολαίας για την περίοδο αυτή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2015, για διετή θητεία, έχει την ευθύνη να επιβλέπει τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας στην προσπάθεια για τα δικαιώματα της νεολαίας και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών για το 2015-17 είναι:

Πρόεδρος: Johanna Nyman (Finnish National Youth Council, Allianssi)

Αντιπρόεδρος: Luis Alvarado Martinez (AEGEE)

Αντιπρόεδρος: Joan Conca Domenech (Spanish National Youth Council, CJE)

Μέλη:

Márcio Barcelos (WOSM)

Stefano Beccari (Italian National Youth Council, FNG)

Dejan Bojanic (OBESSU)

Doru Curoşu (National Youth Council of Moldova, CNTM)

Bérénice Jond (French National Youth Council, CNAJEP)

Lora Lyubenova (ECOSY)

Tinkara Oblak (YEPP)

Ida Sørensen (Danish National Youth Council, DUF)

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αξιότιμα μέλη και φίλοι του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας,

Το ΕΣΥΝ στο πλαίσιο της ανοιχτής κοινωνίας και διαβούλευσης προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας, είναι σε θέση να σας ενημερώσει για την πραγματοποίηση ενός κύκλου κοινωνικών “Debate” τα οποία θα λάβουν χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα, τοποθετώντας θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν την νεολαία τόσο στο εγχώριο, όσο και στο Ευρωπαϊκό στερέωμα.

Στα κοινωνικά debates θα λάβουν μέρος Κυβερνητικά στελέχη, Μέλη του Ελληνικού & Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων, πρέσβεις χωρών, καθώς και ΜΚΟ με τεράστια προσφορά στην χώρα ανάλογα με την θεματική ενότητα.

Οι συμμετέχοντες από πλευράς των νέων θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα πάνω σε συγκεκριμένη προκαθορισμένη θεματική ενότητα στους αρμόδιους εκπρόσωπους για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας αμφίδρομης διαδικασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών, με ερωτήσεις και άμεσες ψηφιακές ψηφοφορίες.

Επίσης, σας αναφέρουμε ότι θα υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση για κάθε debate μέσω του site του ΕΣΥΝ (www.esyn.gr), στο οποίο θα ανακοινώνεται και η θεματική ενότητα που θα πραγματεύεται η κάθε ανοιχτή διαδικασία. Το πρώτο κοινωνικό debate θα λάβει χώρα αρχές Ιανουαρίου στην Αθήνα. Τονίζουμε ότι οι θέσεις θα είναι περιορισμένες σε κάθε debate για την λειτουργικότητα του καινοτόμου συστήματος αλλά και της διαδικασίας εν γένει και θα παρακαλούσαμε να κατοχυρώνετε έγκαιρα την θέση σας στις εν λόγω διοργανώσεις.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νέων αφουγκραζόμενο τις κοινωνικές και πολιτικές δυσκολίες που διαφαίνονται στην ελληνική νεολαία, αναζητεί λύσεις και δημιουργεί τους τρόπους μιας συμμετοχικής δημοκρατίας σε μία εποχή που η παρουσία των φρέσκων ιδεών και απόψεων αποτελούν την μόνη διέξοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες

Site: www.esyn.gr

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ξεκάθαρο μήνυμα για τους όρους μελλοντικής συνεργασίας έστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας Ελλάδος στο συμβούλιο νέων της ΠΓΔΜ.

«Έχουμε κάθε βούληση να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας της ΠΓΔΜ. Ωστόσο τα όρια είναι σαφή για το ζήτημα της ονομασίας. Είμαστε ο επίσημος φορέας νέων της Ελλάδας, ανήκουμε στην ΕΕ και ασπαζόμαστε πλήρως τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν θα δεχθούμε προκλητικές αντιλήψεις ούτε κυβερνητικά πολιτικά παιχνίδια με μανδύα την προώθηση των δικαιωμάτων των νέων», τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝ, Αρμόδιος Δρίκος.

Η επιστολή και η συνάντηση στα Σκόπια

Προσφάτως το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας έλαβε επιστολή-πρόταση συνεργασίας από το συμβούλιο νέων των Σκοπίων.

Εντός της επιστολής οι νέοι της ΠΓΔΜ ζήτησαν από το ΕΣΥΝ να υπάρξει συνεργασία και να ενισχυθεί η φιλία των νέων των δύο χωρών.

Έγινε αναφορά 5 φορές στη λέξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και προτάθηκε συγκεκριμένα συνάντηση στα Σκόπια.

«Είναι ευχαρίστησή μας να σας προσκαλέσουμε στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, να γνωρίσετε τον πολιτισμό και την ιστορία μας και πάνω από όλα, να εμβαθύνουμε την φιλία μας», ανέφερε σε κάποιο σημείο το κείμενο.

Το ΕΣΥΝ, δια του εκπροσώπου Τύπου, Σαράντιου Μχαλόπουλου, απάντησε στην επιστολή εκφράζοντας την βούληση του οργανισμού μας να συνεργαστούμε και να ενισχύσουμε τους διμερείς δεσμούς με «προϋποθέσεις».

«Δεσμευόμαστε πλήρως από τις αξίες της ΕΕ και τις αποφάσεις της καθώς και των Ηνωμένων Εθνών […] Συνεπώς, η χρήση της ονομασίας της χώρας σας θα πρέπει να βασίζεται στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ. Δεν είναι μόνο διμερές το ζήτημα αλλά πρόκειται, κυρίως, για σεβασμό στην ΕΕ και τις αξίες της, την μόνη κινητήρια δύναμη της ενότητας και της συνοχής των Ευρωπαίων».

«Εφόσον συμφωνήσουμε σε αυτό, ανυπομονούμε να πραγματοποιήσουμε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Μακεδονία της Ελλάδας. Θα ήταν προτιμότερο να συναντηθούμε στο μέσο της απόστασης των πρωτευουσών μας, καθώς τα περισσότερα μέλη του ΔΣ βρίσκονται στην Αθήνα».

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στην πρώτη συνάντηση για την σύσταση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στο Bad Honnef της Γερμανίας, συμμετείχε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Η γερμανική και ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν πρόσφατα τη δημιουργία ενός Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, σε μια προσπάθεια να έρθουν οι νέες γενιές κοντά και να συζητηθούν πολιτισμικά και ιστορικά θέματα του παρελθόντος.

Η συμφωνία για την ίδρυση του Ιδρύματος υπεγράφη στις 12 Σεπτεμβρίου μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού υπουργείο παιδείας. Το Ίδρυμα θα καλύπτει σχολικές και εξωσχολικές ανταλλαγές νέων, πρακτικές ασκήσεις και επισκέψεις νέων σε τόπους μνήμης, μαρτυρικά χωριά κλπ.

Από την πλευρά του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας συμμετείχαν οι Σαράντιος Μιχαλόπουλος και Ευάγγελος Μαυρίδης.

Ο Πρόεδρος του ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, Αρμόδιος Δρίκος, σχολίασε: «Η προσέγγιση των νέων Ελλήνων και Γερμανών συνιστά λύση στο κοινωνικό αδιέξοδο και μιντιακό μανιπουλάρισμα που μας έχει οδηγήσει η κρίση. Οι νέες γενιές μπορούν να διαλύσουν τις προκαταλήψεις και να σκεφθούν το κοινό ευρωπαϊκό τους μέλλον. Η κοινή παραδοχή των φρικαλεοτήτων του ναζισμού θα μας βοηθήσει να αναγνώσουμε την ιστορία και να κοιτάξουμε μπροστά, βασιζόμενοι στην παιδεία και τον πολιτισμό και όχι μόνο στα νούμερα των δημοσιονομικών προσαρμογών».

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στις 29 Οκτωβρίου 2014 αντιπροσωπία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιατρίδη Δημήτριο.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ Δελακουρίδης Ιωάννης τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο πρωτογενής τομέας και τα προϊόντα του, στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και το πολλαπλό όφελος που μπορούν να αποκομίσουν οι νέες και οι νέοι της χώρας με την ενασχόλησή τους στο επίπεδο του αγροτικού τομέα. Διερευνήθηκαν και προτάθηκαν οι τρόποι ώστε να δοθούν ακόμα περισσότερα κίνητρα, ειδικά σε νέους αγρότες, μέσω ΕΣΠΑ με σκοπό να εισαχθούν επιπλέον νέοι ενδιαφερόμενοι στα ήδη ανοιχτά προγράμματα. Επιπροσθέτως, αναλύθηκε ο κομβικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι νεοφυής επιχειρήσεις με την πραγματοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ως προς την εξαγωγή των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας κ. Ιατρίδης μας ενημέρωσε για τα προγράμματα που ήδη τρέχουν και τα ποσοστά επιτυχίας τους, έθεσε το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου ως προς την υλοποίηση των στόχων του και μας εξέφρασε την αγωνία του για την δοκιμαζόμενη νεολαία της χώρας μας. Συγκριμένα ανέφερε: “Η Ειδική Γραμματεία και εγώ προσωπικά κινούμαστε με στρατηγική και σοβαρότητα με στόχο να δώσουμε την δυνατότητα αλλά και τα κίνητρα σε όλο και περισσότερους νέους να ασχοληθούν με ένα σημαντικότατο τομέα της χώρας μας, όπως ο πρωτογενής»

Κλίνοντας η αντιπροσωπία του ΕΣΥΝ συνεχάρη τον Ειδικό Γραμματέα για τις μέχρι τώρα ενέργειες του στο υπουργείο και έθεσε τις βάσεις για στενότερες μελλοντικές συνεργασίες προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version