Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.) , ο φορέας που εκπροσωπεί επίσημα τη νεολαία της Ελλάδος στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με την παρούσα ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην «Ομάδα εργασίας του τομέα Εξωτερικών», για την περίοδο Nοέμβριος 2014 έως Δεκέμβριος 2015, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας http://goo.gl/forms/F5EAkmmOEE. :  

Γενικές πληροφορίες:

Στόχος της σύστασης της ομάδας εργασίας του τομέα των Εξωτερικών είναι η ενίσχυση του παραγόμενου έργου και η άμεση μεταφορά του στις οργανώσεις νεολαίας της χώρας μας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν ρόλο βοηθητικό σε διάφορες θεματικές, προγράμματα και δράσεις, αλλά σε καμία περίπτωση εκπροσωπευτικό ή επιπέδου πολιτικής τοποθέτησης ( η οποία ορίζεται από τα όργανα του Ε.ΣΥ.Ν.).

Προφίλ υποψηφίων:

 • 18 έως 34 ετών ( ο υποψήφιος δεν πρέπει να έχει υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015)
 • Άπταιστη γνώση αγγλικών (επιθυμητή η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών)
 • Εμπειρία εργασίας και συνεργασίας σε ομάδα
 • Ενεργή συμμετοχή και ενδιαφέρον για τα θέματα νεολαίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο
 • Δυνατότητα μετακινήσεων - συμμετοχής σε προγραμματισμένα ταξίδια στα πλαίσια προγραμμάτων ή διεθνών συναντήσεων
 • Διαθέσιμο χρόνου (κατά μέσω όρο 2-10 ωρών εβδομαδιαίως)

Ενδεικτικές Θέσεις που ενδιαφέρουν:

 • Μεταφραστών, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Συγγραφή προτάσεων- Διοργάνωση εκδηλώσεων), (Υποψήφιων) Εκπαιδευτών νέων, Τύπου, Υπεύθυνου Επικοινωνίας, Πληροφορικής, Γραφίστα – Διαφημιστή, Γραμματειακής Υποστήριξης

Παροχές:

 • Εμπειρία εργασίας σε εθνικό επίπεδο και διεθνές περιβάλλον.
 • Εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα νεολαίας.
 • Ευκαιρίες υλοποίησης προσωπικών πρωτοβουλιών και πραγμάτωση ιδεών σε δομημένο πλαίσιο.
 • Κάλυψη 70%- 100% των εξόδων για τα ταξίδια εξωτερικού (όταν απαιτούνται)
 • Πιστοποίηση συμμετοχής κατά τη λήξη της συνεργασίας με αναλυτική αναφορά στα επιμέρους έργα που συμμετείχε ο υποψήφιος καθώς και στα καθήκοντα του.
 • Χορήγηση συστατικής επιστολής ( αν ζητηθεί ), σύμφωνη με την προσφορά, την εργατικότητα και τη συμπεριφορά του συμμετέχοντα

Περιοχές:

Ενθαρρύνεται η συμμετοχή από όλες τις περιοχές της Ελλάδος (και του εξωτερικού). Οι οργανωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ανά περιοχές, σε κεντρικές πόλεις, σε συνεννόηση με τις τοπικές οργανώσεις και δήμους που μπορούν να μας φιλοξενήσουν, ενώ οι συμμετέχοντες από απομακρυσμένες (νησιωτικές) περιοχές μπορούν να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διαδικασία επιλογής:

Μετά την ηλεκτρονική αίτηση και την αποστολή βιογραφικών θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις του καθενός υποψηφίου ξεχωριστά, κατόπιν ενημέρωσης. Κατά την πρώτη ομαδική συνάντηση θα τεθούν και πιο συγκεκριμένα πλαίσια συνεργασίας (η πρώτη συνάντηση είναι υποχρεωτική για όλους και τα έξοδα μετακίνησης- διατροφής θα πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή τις οργανώσεις τους - μπορεί να υπάρξει μέριμνα για διαμονή- φιλοξενία αν χρειαστεί από το Ε.ΣΥ.Ν).

Διευκρινιστικές Σημειώσεις:

 • Η θέσεις είναι άμισθες και δεν προσφέρεται κάποιο είδος ασφάλειας.
 • Οι ενδεικτικές θέσεις που αναφέρθηκαν δεν είναι δεσμευτικές ή περιοριστικές και μπορούν να τροποποιηθούν ή και να καταργηθούν στα πλαίσια της ομάδας ανάλογα με τις ανάγκες της   .
 • Ακόμα και μετά την τελική επιλογή των αιτήσεων το Ε.ΣΥ.Ν. διατηρεί κάθε δικαίωμα λήξης της συνεργασίας ανά πάσα στιγμή με τους συμμετέχοντες που κρίνει ότι δεν ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στις επιδιώξεις του ή δεν εξυπηρετούν πλέον τον τρόπο λειτουργίας του.
 • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση της "ευκαιρίας ταξιδίων" μιας και αυτά εκτός από λίγα θα είναι αυστηρά συγκεκριμένα και προσανατολισμένα στους σκοπούς του εκάστοτε προγράμματος , ενώ πολλές φορές θα απαιτούν προσωπική δουλειά (πριν -κατά - μετά).
 • Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν τόσο οι νέοι που συμμετέχουν σε οργάνωση- μέλος του Ε.ΣΥ.Ν. όσο και αυτοί που δεν είναι μέλος σε κάποια. - Σε περίπτωση υπερκάλυψης των θέσεων, προτεραιότητα θα δοθεί στους πρώτους (χωρίς να αποκλείονται οι υπόλοιποι) .
 • Τα έξοδα για τις συναντήσεις εσωτερικού, ως επί των πλείστων καλύπτονται από τους ιδίους τους υποψηφίους ή τις οργανώσεις τους. (μέριμνα θα ληφθεί για τις περιπτώσεις διανυκτέρευσης (όπου χρειάζονται) και την φιλοξενία των συμμετεχόντων).
 • Στις περιπτώσεις εκείνες που μια ολόκληρη ομάδα (3 ή περισσοτέρων ατόμων) επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομαδική συμμετοχή της, μπορεί να το κάνει αυτόνομα με κάποιον εκπρόσωπό της και θα ενταχθεί ως "υποομάδα" η οποία δύναται να αναλάβει εξ ολοκλήρου κάποιον "υποτομέα" ή πρόγραμμα.

Συντονισμός:
Επικεφαλής και υπεύθυνη της ομάδας είναι η Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν
Δομνίκη Κουϊτζόγλου
, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε για
οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία στο τηλ. 6947472
035 και
ηλεκτρονικά μέσω e-mail στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

 

 

Ο   πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Αρμόδιος Δρίκος

Έλενα Βλάχου

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, η  Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κα Δομνίκη Κουιτζόγλου συμμετήχε στην επιτροπή της  "Ειδικής ομάδας εργασίας για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης  για τους νέους", η οποία εξέτασε τις σχετικές μακροοικονομικές πολιτικές. Η συνδιοργάνωση της εν λόγω πρωτοβουλίας ανήκει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΟΕ στη Γενεύη. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, οι εκπρόσωποι των χωρών και των οργανώσεων, συζήτησαν με τους εμπειρογνώμονες από τον ΔΟΕ, εναλλακτικά οικονομικά συστήματα, τα οποία οι νέοι θα ήθελαν να ληφθούν υπόψη στις διαδικασίες εξεύρεσης λύσεων, ενώ τέθηκαν και αξιολογήσεις που επιβεβαίωσαν την ανάγκη ενσωμάτωσης μέτρων - όπως αυτό της Εγγύησης για τη Νεολαία - σε μια πιο συνεκτική και φιλόδοξη προσέγγιση για την απασχόληση των νέων.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι έχει εκδώσει πρόσκληση ενδιαφέροντος που απευθύνεται σε ευρωπαϊκές ή διεθνείς οργανώσεις νέων ή δίκτυα οργανώσεων νέων (επίσημα ή άτυπα) ή δίκτυα Εθνικών Συμβουλίων Νεολαίας που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις (επιμορφωτικά σεμινάρια, συμπόσια, «ειδικά προγράμματα») κατά το β΄ εξάμηνο του 2015, σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά  Κέντρα Νεολαίας του Σ.τ.Ε., στο Στρασβούργο ή τη Βουδαπέστη.

Οι δράσεις αυτές μπορούν να επιχορηγηθούν εν μέρει ή και στο σύνολό τους από το Συμβούλιο της Ευρώπης, εάν συμφωνούν με τις βασικές αρχές του Τομέα Νεολαίας του Σ.τ.Ε και τους στόχους που έχουν τεθεί από τη Μικτή Επιτροπή Νεολαίας (Joint Council on Youth) του Σ.τ.Ε. για τη διετία 2014-2015.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 1η Οκτωβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με α. την πρόσκληση ενδιαφέροντος, β. τα κριτήρια επιλεξιμότητας των φορέων και των δράσεων και γ. το έντυπο της ηλεκτρονικής αίτησης, δείτε παρακάτω:

1. Πρόσκληση ενδιαφέροντος
2. Κριτήρια επιλεξιμότητας φορέων και δράσεων
3. Έντυπο ηλεκτρονικής αίτησης

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν., αποτελούμενη από τον Αντιπροέδρο Ιωάννη Δελακουρίδη, τον Εκπρόσωπο Ευρωπαική Πολιτικής , Σαράντο Μιχαλόπουλο και τη Γενική Γραμματέα Έλενα Βλάχου, μετα απο την πρόσκληση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, παρευρέθηκε στην πρώτη Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους Φορείς, Eνώσεις και συναφείς Οργανισμούς των «Νεοφυών Επιχειρήσεων».

Ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντινόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία που δίνει το Υπουργείο κι εκείνος προσωπικά στις Νεοφυείς Επιχειρήσεις, τη σημασία τους σαν εμβρυουλκός ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να παίξουν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.

Απο την πλευρά του το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας εξέφρασε αρχικά τους προβληματισμούς του, οι οποιοι εδράζονται στην αρνητική αντίληψη που υπάρχει απο μεγάλη μερίδα  της ελληνικής κοινωνιας σε σχέση με το επιχειρείν λόγω, είτε της ελλιπούς πληροφόρησης είτε του ελλιπούς εκπαιδευτικού μας συστήματος. Επιπρόσθετα, κατέθεσε τις προτάσεις του σε σχέση με την κονωνική- επιχειρηματική οικονομία τονίζοντας την σπουδαιότητα της συμβολής του κράτους στα πρώτα και κύρια στάδια μιας επαγγελματικής πρωτοβουλίας.

Προς το σκοπό αυτό, προτάθηκε και συμφωνήθηκε, ένας αρχικός «Οδικός Χάρτης» με περιεχόμενο τρία βασικά θέματα προς άμεση υλοποίηση:

 • την παρουσία των Νεοφυών Επιχειρήσεων στη Δ.Ε.Θ (με αποκορύφωμα την ειδική ημερίδα-περίπτερο ΥΠΑΝ-που οργανώνεται),
 • την Παγκόσμια Εβδομάδα Start-up (μέσα Νοεμβρίου) και την οργάνωση συμμετοχής-εκδηλώσεων, όλων των ενδιαφερόμενων μερών,
 • την καταγραφή/επεξεργασία «καλών αλλά και κακών πρακτικών» για την προσπάθεια υποβοήθησης, αλλά και επίλυσης εμποδίων στην ανάπτυξή τους.

 Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΟΕΣΥΝΕ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών), του Δικτύου Διάχυσης Τεχνολογίας ΠΡΑΞΗ, του CORALLIA, της Ε.Ι.Ε (Ένωση Ελλήνων Ερευνητών), του Σ.Ε.Κ.Ε.Ε. (Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος), της Open Circle, οι οποίοι ανέπτυξαν επίσης τις βασικές θέσεις και κατέθεσαν την εμπειρία τους, για την Κατηγορία των «Νεοφυών» Επιχειρήσεων.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Πληροφόρηση για τμήματα γλώσσας, πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας, σπουδές στην Ιταλία. Έκθεση βιβλίου και διαλέξεις.

Πρόγραμμα
Auditorium, Διαλέξεις:
17:30 Καθ. Gabriella Debetto: «Η ανάπτυξη της γλωσσικής και πολιτισμικής δεξιότητας μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα»
18: 30 Kαθ. Marco Mezzadri: «Όταν η τάξη είναι και διαδικτυακή: η online εκμάθηση και διδασκαλία των ιταλικών»

Αίθουσες εκθέσεων:
20:30 Εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης φωτογραφίας Η Ελλάδα και η Μεγάλη Ελλάδα, σε επιμέλεια του Πολ. Μηχ. Ιάκωβου Σκιαδά. Εισαγωγική ομιλία του Marcello Tagliente, αρχαιολόγου, ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η περιοδεύουσα αυτή έκθεση που περιλαμβάνει εβδομήντα περίπου καλλιτεχνικές φωτογραφίες Ελλήνων και Ιταλών φωτογράφων, ολοκληρώνει την πορεία της στην Αθήνα, μετά από πολλούς σταθμούς στην Ιταλία, ως επισφράγισμα των σχέσεων φιλίας και διαπολιτισμικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο Χωρών.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ωράριο: 17:00 – 22:00

Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47

Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

www.iicatene.esteri.it

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση Afsai της Ιταλίας έχει εξασφαλίσει και σας προτείνει ένα πρόγραμμα EVS, στο πλαίσιο του προγράμματος "Here I am" που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία για την στήριξη των δράσεων της οργάνωσης Asilo Valdese per Persone Anziane - Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Luserna San Giovanni (κοντά στο Τορίνο).


Το πρόγραμμα αφορά νέους ηλικίας 18 με 30 χρονών οι οποίοι έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο (έχουν ξένη καταγωγή πρώτης, δεύτερης, τρίτης γενιάς). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να ζήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το διάστημα του προγράμματος και να είναι κάτοικοι Ελλάδας, ενώ αποκλείονται οι πρόσφυγες. Αντικείμενο του προγράμματος EVS είναι διάφορες δραστηριότητες με ηλικιωμένους.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 1 Οκτωβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2015 - διάρκειας 9 μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν αίτηση στην ΕΛΙΞ ΑΜΕΣΑ!!!

Κάνε άιτηση

Συμπληρώστε πλήρως, στα Αγγλικά, το ερωτηματολόγιο και στείλτε το στην ΕΛΙΞ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. μέχρι τις 29 Ιουλίου 2014.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε και η 7η και τελευταία συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος Grundtvig NFE South R-Evolution, 3-6 Ιουλίου στη Λισαβόνα για την αναγνώριση της μη-τυπικής μάθησης και την ενδυνάμωση των ικανοτήτων που αποκτώνται από αυτή, και καθιέρωσή τους ως αναπόσπαστα κομμάτια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και κατάρτισης, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πολιτών, κάτι το οποίο βρίσκεται και στους στόχους της EU Agenda για το 2020 .

Αφού αξιολογήθηκαν η πορεία, οι στόχοι και τα αποτελέσματα του προγράμματος, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο διάδοσης των συμπερασμάτων και της τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκε καθ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 2 χρόνων από τα Εθνικά Συμβούλια Ελλάδος, Ισπανίας, Ιταλίας, Σλοβενίας, Πορτογαλίας, Καταλονίας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας καθώς και τα επόμενα βήματα για μελλοντική συνεργασία ώστε να αξιοποιηθούν οι πρακτικές μεθοδευμένα.

Από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας συμμετείχαν 4 άτομα μεταξύ των οποίων η κα. Δομνίκη Κουιτζόγλου, Αντιπρόεδρος Εξωτερικών, και ο κ. Σαράντος Μιχαλόπουλος, μέλος του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η Εβδομάδα MOVE είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove. Το όραμα είναι να έχουμε 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους να δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα μέχρι το 2020. Η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία NowWeMove με κορυφαίο γεγονός την εβδομάδα MOVE προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ως υποψήφια για βραβείο στην κατηγορία Εκστρατεία της Χρονιάς, απόδειξη για την επιτυχία που συγκέντρωσε 1257 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη από 600 διοργανωτές MOVE, συγκεντρώνοντας κατ 'εκτίμηση 12.500 εθελοντές και 500.000 πολίτες.

 

Από 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου  2014, η εβδομάδα MOVE θα ενώσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη για να γιορτάσει και να προωθήσει τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα.

 

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή με στόχο την συνεργασία για μια επιτυχημένη γιορτή του δραστήριου τρόπου ζωής, του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης.

 

Ως Εθνικός Υποστηρικτής της εβδομάδας MOVE στην Ελλάδα καλούμε όλα τα μέλη οργανώσεις, ΜΚΟ και κάθε ενδιαφερόμενο όπως αποστείλει την πρόθεση του για να μετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας Now we Move.

 

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. :

 1. Τίτλο Οργάνωσης
 2. Στοιχεία επικοινωνίας
 3. Τόπο δραστηριότητας
 4. Σύντομο ιστορικό δράσεων της Οργάνωσης

 

Ως απάντηση θα λάβετε την φόρμα συμμετοχής καθώς και ενημερωτικά στοιχεία προς διευκόλυνση σας.

 

Σχετικά Link:

 

http://nowwemovegreece.wordpress.com/

http://www.moveweek.eu/

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Στις 3 και 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, Σεμινάριο για την Προώθηση και Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας-Πλαισίου για την ποιότητα των υπηρεσιών εντός των κυβερνητικών διοικήσεων. Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας προσκλήθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκπροσωπήθηκε από την Αντιπρόεδρο Εξωτερικών κα Δομνίκη Κουιτζόγλου, η οποία παρουσίασε στοιχεία της νεανικής ανεργίας για την χώρα μας. 
 
Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο- Συμφωνία για την Ποιότητα των Δημοσίων Υπηρεσιών εντός των Κεντρικών Κυβερνητικών Διοικήσεων που υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2012, από την πλευρά των εργοδοτών η ΕUPAE και από την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων η ΤUNED, επαναλαμβάνει ότι η υπηρεσία του κοινού συμφέροντος είναι η κύρια αποστολή όλων των δημοσίων οργάνων. Μέσω της συμφωνίας πλαισίου οι Ευρωπαίοι κοινωνικοί εταίροι τονίζουν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι δημόσιες αρχές για την παροχή, τη χρηματοδότηση, την υλοποίηση και την οργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται  πάνω απ 'όλα στις ανάγκες των χρηστών, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης, ευάλωτα άτομα είναι σε ιδιαίτερη ανάγκη υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, προσαρμοσμένων έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προστασία από την πτώση στη φτώχεια. Το έργο χρηματοδοτείται από την ΕΕ και εστιάζει υπηρεσίες που παρέχονται στις τρεις ευάλωτες ομάδες, των αιτούντων άσυλο, των νέων ανέργων,των ηλικιωμένων χαμηλοσυνταξιούχων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Ελλάδος στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας Ρωσίας στη Μόσχα στις 10-11 Ιουλίου 2014.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να συζητηθεί ενδελεχώς η κατάσταση στην Κριμαία και την Ουκρανία μετά το ξέσπασμα της πρόσφατης πολιτικής κρίσης στη περιοχή καθώς το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε επίπεδο συνεργασίας των νέων τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ευρασίας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν νέοι από την Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Λετονία.

Το ΕΣΥΝ εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο για θέματα νέων στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ και μέλος του ΔΣ, Σαράντιο Μιχαλόπουλο, ο οποίος επεσήμανε τα ακόλουθα αναφορικά με τη συνεργασία του ρωσικού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας με τους νέους Ευρωπαίους:

«Ο μόνος κοινός τόπος για συνεργασία μεταξύ των νέων Ρώσων και των νέων Ευρωπαίων είναι η εγγύηση της δημοκρατίας και η αμοιβαία αναγνώριση της πραγματικής κατάστασης και γεγονότων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αξιόπιστη συνεργασία χωρίς να εκφράζουμε δημόσια την αυτοκριτική μας. Ο νέος Ευρωπαίος πολλές φορές κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, επέκρινε δημόσια το επίπεδο δημοκρατίας στην ΕΕ, ζητώντας πιο διαφανείς διαδικασίες και όχι κεκλεισμένων των θυρών αποφάσεις. Κάνει όμως το ίδιο και ο νέος Ρώσος; Είναι σε θέση να μιλήσει ανοιχτά για παράδειγμα για το τι συμβαίνει στη Λευκορωσία;», τόνισε, προσθέτοντας ότι τα δικαιώματα των νέων δεν επιδέχονται «διπλών προτύπων αλλά ούτε και εκπτώσεις» λόγω των πολιτικών συγκυριών.

Ακόμη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ρωσικό νόμο που υιοθετήθηκε πρόσφατα και χαρακτηρίζει ως «ξένους πράκτορες» τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version