Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Μια ακόμα δυναμική παρουσία του Ε.ΣΥ.Ν. στο εξωτερικό.

Από τις 7 έως και τις 9 Μαΐου 2017, αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών της, εκπροσώπησε την ελληνική Νεολαία στο 2ήμερο συμπόσιο "Bridging Youth Across the Mediterranean" το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η θεματολογία του συμποσίου αφορούσε την Αειφορία - Βιωσιμότητα των νέων ιδεών σε σχέση με την Οικονομία, το Περιβάλλον και την Εργασία. Επίσης, εκτός από την δημιουργία δικτύου συνεργασίας, αναδείχθηκαν και θέματα όπως: η μείωση της νεανικής ανεργίας καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε δράσεις που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων κάθε νέας και νέου.

24 Εκπρόσωποι Νεανικών Νεολαιών από την περιοχή της Μεσογείου, κλήθηκαν να συζητήσουν τους τρόπους και τα μέσα επίλυσης και ενίσχυσης των ανωτέρω θεματικών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. John Delakouridis, παρέστη σε όλες τις εργασίες του συμποσίου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα και τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις υπάρχουσες πολιτικές να έχουν πρόσβαση στην εργασία. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στη Βαρκελώνη, η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, δημιουργώντας ισχυρές φιλίες με το σύνολο των συμμετεχόντων χωρών.
Να ευχαριστήσουμε το Union for the Mediterranean και το Ινστιτούτο Konrad-Adenauer-Stiftung, Regional Office South Mediterranean για την τιμητική πρόσκλησή τους.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council αναλογιζόμενο το χρέος του απέναντι στην Ελληνική Νεολαία στηρίζει απόλυτα τη νέα ενημερωτική καμπάνια για την υπερβολική ταχύτητα από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας - ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα.

Στην χθεσινή παρουσίαση της νέας ενημερωτικής καμπάνιας για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας που παρουσίασε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Armodios Drikos, οι Αντιπρόεδροι Ε.ΣΥ.Ν. κ. John Delakouridis & κ. Petros Aggos και το μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας κ. Stelios Maridakis

Η εν λόγω καμπάνια εντάσσεται στις εκδηλώσεις που υλοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο της φετινής 4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (8-14/5) που επικεντρώνεται στο θέμα της ταχύτητας.
«Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους και τις οδυνηρές συνέπειες της υπερβολικής ταχύτητας, έναν από τους πιο καταστροφικούς παράγοντες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και τραυματισμών διεθνώς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από την καμπάνια στους νέους άνδρες, κατηγορία οδηγών που εμπλέκονται συχνότερα σε σοβαρά τροχαία συμβάντα εξαιτίας της ταχύτητας και γενικότερα στους οδηγούς 15-29 ετών, ηλικιακή ομάδα για την οποία τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως»

Η Αγαπητή πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους ως παράδειγμα εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς.
Το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι «Αν όλοι μείωναν τη μέση ταχύτητά τους κατά 5% θα είχαμε 30% λιγότερους θανάτους στο δρόμο.»
Προσβλέπουμε, η καμπάνια αυτή, να φτάσει μέχρι την τελευταία άκρη της χώρας μας και να ευαισθητοποιήσει κάθε νέο άνθρωπο σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

#Saferoads
#YFJ
#ESYN
#IOAS

Το βίντεο της Καμπάνιας: (Feel free to share it)

https://www.youtube.com/watch?v=u9m9s_OCX80

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

It starts with a positive attitude.

Έρχεται το πρώτο The Start Up of You στην Αθήνα και σε αφορά.

Η έναρξή του σηματοδοτεί την δομική αλλαγή στην αντίληψη των νέων πάνω στα επιχειρηματικά τους σχέδια. Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ των νέων και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα της για να ενισχύσουμε το Motivation που έχει ανάγκη ο κάθε Start Uper στην αρχή της καριέρας του.

Το Όραμά είναι να δώσουμε το βήμα στα νέα παιδιά τόσο για να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους όσο και να ενισχύσουν την Επιχειρηματική κουλτούρα της χώρας.

Οι ενότητες που θα αναλυθούν είναι οι παρακάτω :

Πρώτη Ενότητα :

Α. Building a Dynamic Resume

Β. Business Planning or Self Planning? Which should start first?

Δεύτερη Ενότητα :

Α. Coaching - Το πρώτο βήμα

Β. Self and Social Branding | A state of mind

Τρίτη Ενότητα :

Story time : Το νόμισμα με τις δύο πλευρές, γιατί δεν έχει κάθε ιστορία Happy Ending.

Νέοι μας αφηγούνται την εισβολή τους στον επιχειρηματικό τομέα, τις αρνήσεις που αντιμετώπισαν και τον τρόπο που έδρασαν σε στιγμές κρίσης. Τι έμαθαν μέσα από την εμπειρία τους και τι μπορούν να συμβουλέψουν εσάς.

Τέταρτη Ενότητα :

Οι επιχειρηματίες του Σήμερα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τους επιχειρηματίες του Αύριο.

Μιλούν για τις εμπειρίες τους στον χώρο και για τις προσδοκίες τους από τους νέους και μελλοντικούς ηγέτες. Σκοπός είναι να αναλυθεί η ελληνική επιχειρηματική κουλτούρα και πού χρειάζεται να εστιάσουμε την προσοχή μας για ένα καλύτερο εργασιακό και φιλικό περιβάλλον.

Ημέρα : Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ώρα : 12:00

Μέρος : Divani Palace Acropolis

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Βασική προτεραιότητα η εγγραφή σας εδώ : goo.gl/SAzOJZ

( Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται και στην είσοδο της Ημερίδας).

Σας περιμένουμε για ένα Motivational Day!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Ο Αντιπρόεδρος Εξωτερικών κ. Πέτρος Άγγος συμμετείχε στο Φόρουμ Φορέων του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης  που έλαβε χώρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claud Juncker και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani. 
 
 

Ιστορικό

Στις 7 Δεκεμβρίου 2016 η Επιτροπή εγκαινίασε το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, το οποίο παρέχει καινούργιες ευκαιρίες στους νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων σε όλη την Ευρώπη. Η συμμετοχή των νέων δεν θα τους δώσει απλώς τη δυνατότητα να αποκτήσουν ανεκτίμητη πείρα και σημαντικές δεξιότητες κατά την έναρξη της σταδιοδρομίας τους, αλλά και θα αποτελέσει και ένα πολύτιμο εργαλείο για να προωθήσουν και να ενισχύσουν την αξία της αλληλεγγύης, την πιο θεμελιώδη αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την έναρξη της λειτουργίας του, στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης έχουν ήδη εγγραφεί σχεδόν 24.000 νέοι. Ο στόχος είναι η συμμετοχή 100.000 νέων έως το τέλος του 2020. 

Η Επιτροπή, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, υιοθέτησε μια σταδιακή προσέγγιση, η οποία στηρίζεται σε υφιστάμενα προγράμματα και μέσα κατά το αρχικό στάδιο, ενόσω καταρτίζεται η πρόταση της Επιτροπής για μια αυτόνομη νομική πράξη, η οποία αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. Η Επιτροπή, για να εκπονήσει τη νομοθετική πρόταση, δρομολόγησε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα συμπληρώνεται από στοχευμένες διαβουλεύσεις με βασικούς ενδιαφερομένους. Στις 12 Απριλίου 2017 θα διοργανωθεί φόρουμ ενδιαφερόμενων, όπου θα εξεταστούν βασικά στοιχεία του Σώματος για το μέλλον.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Youthdebateesyn με τίτλο «Η απαξίωση του πολιτικού Συστήματος μέσα από τα μάτια ενός νέου στην Ελλάδα του Σήμερα». Το Youth Debate ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι νεανικών οργανώσεων, ψηφίζοντας και θέτοντας καίριες ερωτήσεις επί της εν λόγω θεματικής ενότητας. Η διαδικασία του Debate αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα που βασίζεται στην αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

O Βουλευτής & Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Χρηστίδης αποτέλεσαν τα “πρόσωπα κλειδιά” επί των τοποθετήσεων του Κοινωνικού Debate, τον συντονισμό του οποίου ανέλαβε με απόλυτη επιτυχία ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιος Δρίκος απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους, θέτοντας τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας των #Youthdebateesyn και ανέλυσε την ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τη νέα γενιά. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Χάρης Κούντουρος, καθώς και το μέλος του διοικητικού Φόρουμ Νεολαίας κα. Ναυσικά Βεττάκη. Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννης Δελακουρίδης, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για την τήρηση των προκαθορισμένων διαδικαστικών κανόνων του Debate μαζί με τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας κ. Στέλιο Μαριδάκη, κ. Άγγελο Μαυρίδη και κ. Σπύρο Θεοχαρίδη έκαναν στο τέλος της εκδήλωσης τον απολογισμό αυτής, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του Ε.ΣΥ.Ν. στους συντελεστές και στους συμμετέχοντες.

Οι συνεχείς ψηφοφορίες από πλευράς συμμετεχόντων και η αυστηρή τήρηση των χρονικών ορίων κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Οι νέοι μπροστά!! Συνεχίζουμε για το δικό μας Μέλλον!!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

"60 χρόνια Ευρώπη”. Μπορούν οι νίκες των προοδευτικών σε Γαλλία και Γερμανία να αλλάξουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

To Friedrich-Ebert-Stiftung Athen, η πολιτική κίνηση "Μπροστά", οι Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα (PES Greece) και το Γραφείο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμος Αθηναίων σας προσκαλούν σε μια ανοιχτή συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Thorsten Schäfer-Gümbel.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην ΑΓΓΛΙΚΗ γλώσσα.

Το Εθνικό Συμβούλιος Νεολαίας θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπρόεδρο Εξωτερικών κ. Πέτρο Άγγο.


ΠΟΤΕ: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 19.00’
ΠΟΥ: Europe Direct, City of Athens (Ακαδημίας 50, είσοδος από Σόλωνος)

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σε μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά συμμετείχε αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council την οποία διοργάνωσε ο Emfasis Foundation. Στόχος του Emfasis Foundation είναι η αντιμετώπιση των αναγκών όλων των ευπαθών και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων. Η ομάδα, μέσα από μια βραδινή διαδρομή στα σοκάκια του κέντρου της Αθήνας, γνώρισε και μίλησε με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και στους οποίους πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Σε μια εποχή όπου οι συνθήκες επιβίωσης όλο και δυσχεραίνουν, οργανισμοί σαν τoν Emfasis αποτελούν φάρο ελπίδας και ανθρωπιάς. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη και τους εθελοντές για το συνεχές, καθημερινό και ζεστό τους έργο.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με την παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Armodios Drikos Armodios Drikos II, τον Αντιπρόεδρο κ. John Delakouridis και τον γραμματέα της εκτελεστικής επιτροπής κ. Κωστας Ροκας, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων της Πολιτείας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τιμώντας τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σε συνεργασία με το European Youth Forum, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, και ώρα 17:30 μ.μ. σας περιμένει στην αίθουσα του Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, για τη διεξαγωγή του 1ου Κοινωνικού Debate για το 2017

Μαζί μας θα είναι:

Η θεματική μας θα είναι: "Η απαξίωση του πολιτικού Συστήματος μέσα από τα μάτια ενός νέου στην Ελλάδα του Σήμερα"
Απαραίτητη η προεγγραφή σας εδώ, λόγω περιορισμένων θέσεων.
Σας περιμένουμε όλους!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και τον εορτασμό των 30 χρόνων του προγράμματος Erasmus, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργάνωσε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη».

Στη συνάντηση η οποία είχε τη μορφή Δομημένου Διαλόγου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, οι Αντιπρόεδροι του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ.κ. Άγγος Πέτρος και Δελακουρίδης Γιάννης και το Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Κώστας Ρόκας.

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε μέσα από τέσσερις ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές (α) εκπαίδευση, κατάρτιση και κινητικότητα των νέων, (β) ενεργός πολίτης – συμμετέχω και επηρεάζω, (γ) ανεργία των νέων και δεξιότητες του 21ου αιώνα και (δ) νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στις οποίες συμμετείχαν : α) 15-20 νέοι ανά ομάδα, που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ), β) εκπρόσωποι των τοπικών αρχών γ) εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης), δ) εκπρόσωποι του εθνικού κοινοβουλίου (βουλευτές), ε) εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας) στ) εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).


Το πρώτο δίωρο συζήτησαν οι νέοι με τους εκπροσώπους φορέων και θεσμών (με την υποστήριξη ενός συντονιστή και την ενεργό συμμετοχή δημοσιογράφων της περιοχής) και το επόμενο δίωρο συζήτησαν μεταξύ τους, καταγράφοντας τα πρώτα συμπεράσματα. Στο τέλος των εργασιών, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους και αφού κατάθεσαν τις ιδέες, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, προέκυψαν τα τελικά συμπεράσματα τα οποία συνέταξε ο rapporteur της ομάδας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έλαβε χώρα η ολομέλεια όπου παρουσιάστηκαν από τους rapporteurs τα συμπεράσματα της κάθε ομάδας εργασίας και ακολούθησε ανοιχτός διάλογος. Τα τελικά συμπεράσματα θα ενοποιηθούν, θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν σε σχετικούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς (συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας) σε ειδική έκδοση.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version