Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Καλεσμένοι στην εκπομπή "τώρα" ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ κος Αρμόδιος Δρίκος και ο αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Δελλακουρίδης για να μιλήσουν για τα προβλήματα των νέων και για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Την εκπομπή μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ, επιλέγοντας την εκπομπή που προβληθηκε στις 4/2/2016.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ε.Ρ.Τ. "ΕΥΡΩΠΗ" με θέμα τις επιπτώσεις της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη, τις πολιτικές που προωθούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, καθώς και τις προοπτικές για το μέλλον, ήταν ο πρόεδρος του Ε.Σ.Υ.Ν. κος Αρμόδιος Δρίκος.


Την εκπομπή ολόκληρη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

3ο Καινοτόμο Debate

29 Ιανουαρίου 2016

Αίθουσα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Καινοτόμο Κοινωνικό Debate στην Ελλάδα με θέμα «Νεανική Ανεργία - Τρόποι και μέσα λύσης του μεγάλου αδιεξόδου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα καθώς και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 στην Αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι νεανικών κοινωνικών οργανώσεων του Ε.ΣΥ.Ν., συμμετέχοντας, ψηφίζοντας και θέτοντας καίριες ερωτήσεις επί της εν λόγω θεματικής ενότητας. Η διαδικασία του Debate αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα που βασίζεται στην αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

O Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Δημήτριος Παπαδημούλης και ο Πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλειος Κικίλιας αποτέλεσαν τα “πρόσωπα κλειδιά” επί των τοποθετήσεων του 3ου Κοινωνικού Debate, το συντονισμό του οποίου ανέλαβε με απόλυτη επιτυχία η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Άννα Μπουσδούκου.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιος Δρίκος απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους, θέτοντας τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας των Κοινωνικών Debate και ανέλυσε την ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, καθώς και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Αργύριος Περουλάκης. Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννης Δελακουρίδης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τήρηση των προκαθορισμένων διαδικαστικών κανόνων του Debate, έκανε στο τέλος της εκδήλωσης τον απολογισμό αυτής, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του Ε.ΣΥ.Ν. στους συντελεστές και στους συμμετέχοντες.

Οι συνεχείς ψηφοφορίες από πλευράς συμμετεχόντων και η αυστηρή τήρηση των χρονικών ορίων κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, μέσω livestreaming, σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες του site του Ε.ΣΥ.Ν..

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και στον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Αργύρη Περουλάκη για την πολύτιμη βοήθεια και την αγαστή συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα. Τόσο ο κοινός μας στόχος για πολιτικές υπέρ των νέων όσο και η πίστη μας στην κοινωνική προσφορά επισφραγίζουν την επιτυχή κοινή μας πορεία μέχρι σήμερα. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα κ. Χάρη Κούντουρο για την αμέριστη βοήθεια που μας παρέχει σε ό,τι έχει ζητηθεί.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των καινοτόμων Debates του 2015 από το Ε.ΣΥ.Ν. με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στις 29 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 17:30, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Κοινωνικό Debate στην Αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Η θεματική ενότητα που θα συζητηθεί είναι: "Νεανική Ανεργία - Τρόποι και μέσα λύσης του μεγάλου αδιεξόδου". Ο ένας εκ των δύο ομιλητών θα είναι ο Πρώην Υπουργός και Βουλευτής ΝΔ κ. Κικίλιας Βασίλειος και αναμένουμε την επιβεβαίωση του 2ου ομιλητή τον/την οποίο/οποία θα σας κοινοποιήσουμε άμεσα. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα παρακαλούσαμε να αποστείλετε σχετικό email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. για την συμμετοχή σας καθώς και ερωτήσεις τις οποίες θα θέλετε να απευθύνεται προς τους ομιλητές

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 7μμ ξεκινά η ομαδική εικαστική έκθεση του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των πολιτιστικών του εκδηλώσεων φιλανθρωπικού σκοπού.

Η έκθεση φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29 (κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου), και περιλαμβάνει δημιουργίες ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και ψηφιδωτού, που υπογράφονται από μέλη της. 

Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος με έργα τους οι εικαστικοί (αλφαβητικά):

Αγγελίδης Μιχάλης, Αθανασιάδου Ελένη, Γεωργιάδου Πηνελόπη, Δελής Χρήστος, Διακοβασίλη Νίνα, Δικαίου Κλαίρη, Δογάνης Σωτήρης, Δότσου Ειρήνη, Ζαβαλάκου Ελένη, Ζλάτκοβα Ραντοσφέντα, Ζούρος Χρήστος, Θεοδωρίδου Παναγιώτα, Ιωαννίδου Λένα, Καρακατσάνης Δημήτρης, Καρατζά Αθανασία, Καρβουντζής Δημήτρης, Καστέλη Χαρίκλεια, Κρέλιος Βασίλειος, Κρυστάλλη Έλενα, Κωνσταντακοπούλου Αλεξάνδρα, Λούκας Γιώργος, Λώτος Αντώνης, Μαντζούκα Αντωνία, Μαραβέλη Αικατερίνη, Μηναριτζόγλου Μιχάλης, Μόσχου Βασίλειος, Μπέη Ολυμπία, Μπούνος Θεοχάρης, Μπουρλά Άννα, Παξιμαδά Λίλη, Παπαζάχος Πάνος, Παππά – Βεζυρτζή Ρόζα, Πάτσιου Αικατερίνη, Ράνιου – Μπαϊρλή Γιούλη, Σάρδης Γεώργιος, Σολδάτος Χρήστος, Σολωμάκου Αδαμαντία, Τετελοσβίλι Άννυ, Τζίτζιρα Αικατερίνη, Τσάμη Τερέζα, Τσισμετζή Ελένη.

Παράλληλα, η «Εικαστική Αγάπης 2015» θα φιλοξενήσει το βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μια ζαχαρένια συνταγή» σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις IANOS, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας «Back2School» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

*Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10πμ – 2μμ & 5.30μμ – 8.30μμ καθημερινά, Σάββατο – Κυριακή: 10πμ – 2μμ

Είσοδος ελεύθερη

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Vacancy Announcements for the positions of:

1. Admin Assistants:

Organizational Context:

The Administrative Assistant will provide administrative assistance to the immediate supervisor and/or Head of the Office to ensure that routine services and activities within the administrative domain are properly implemented. Subject to the nature of the task/assignment in hand. S/he will receive regular guidance from his/her supervisor. As per specific instructions, the incumbent may require liaising with other internal or external entities, to ensure effective delivery of services and achievement of objectives. The nature of certain personnel/administrative tasks requires discretion and confidentiality as per UNHCR standards and practices. The incumbent’s workload and the assignments will remain under constant scrutiny and direction of the supervisor.

The Administrative Assistant is a position within an office/Division/Bureau that requires basic knowledge of administrative rules, procedures as well as operational standards of a UNHCR office. The nature of certain administrative/personnel functions require discretion and confidentiality.

2. First Reception Assistants:

Duties and Responsibilities:

- Support the implementation of the main purposes and goals of the First Reception Service.

- Contribute to the cooperation and coordination among all actors operating under the FRS regional structure (First Reception Centre or Mobile Unit), namely the FRS local staff, the Police, UNHCR, IOM and NGOs.

- Support related procedures to reception, registration and provision of information and assistance to PoC, as conducted by all competent services operating at the FRS Regional structure.

- Interact with the groups of new arrivals, so as to keep track of expressed needs and address them, as required, to the competent service at the Centre.

- Participate in the identification of vulnerable cases and their referral accordingly.

- Collect data and other information relevant to new arrivals and report them to the supervisor.

- Assist in the management of Core Relief Items aimed to support the beneficiaries at the Centre.

- Undertake other relevant duties as required, linked to the primary goals of the FRS.

3. Field Facilitators: 

Duties and Responsibilities:

- Support related procedures to reception, registration and provision of assistance to PoC, as conducted by competent services and in accordance with UNHCR’s role.

- Assist the national actors and UNHCR site planners in the selection, planning, development or reconstruction of sites, used as temporary shelters, with a view to ensure that protection and humanitarian assistance is provided to PoC.

- Contribute to planning at the local level with regard to addressing increases or changes in incoming flows.

- Perform regular monitoring rounds of the site.

- Cooperate with competent authorities in reception sites with a view to ensuring safety and welfare of PoC.

- Interact with PoC so as to keep track of expressed needs and address them, as required, to the competent services.

- Contribute to the cooperation with all humanitarian partners and the civil society as well as with national authorities and local structures.

- Support in the identification of vulnerable cases and their referral accordingly.

- Collect data and other information relevant to new arrivals and report them to their supervisor.

- Assist in the storage and distribution of Core Relief Items to the beneficiaries at the site.

- Undertake other relevant administrative and field related duties as required.

 

Closing date for receipt of applications is 18 December 2015. 


 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Σας προσκαλούμε και φέτος στην Εθνική Στρογγυλή Τράπεζα κατά των Διακρίσεων , ένα θεσμό που διοργανώνεται με επιτυχία για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά, από την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»  - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, με θέμα «ΚΡΑΤΟΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ  ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ».
 
Η Πρώτη Ενότητα θα πραγματευτεί την επισκόπηση θεσμικών αλλαγών που μέσα στο 2015 διαμόρφωσαν το τοπίο σε ζητήματα δικαιωμάτων των πολιτών , ενώ η Δεύτερη Ενότητα θα επικεντρώσει στην κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε επίπεδο καθημερινότητας κατά τη διάρκεια του 2015
 
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 5.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) στον 3ο όροφο, στην οδό Ακαδημίας 20 στην Αθήνα.
 
Στο τέλος κάθε Ενότητας προβλέπεται διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.
 
Θα είναι ιδιαίτερη χαρά τόσο η προσωπική συμμετοχή σας όσο και η περαιτέρω διάδοση του εν λόγω Προγράμματος σε συναδέλφους και φίλους που ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα ζητήματα και για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει τα εξής σεμινάρια επιμόρφωσης για τον μήνα Δεκέμβριο:

«Η επίλυση ιδιωτικών διασυνοριακών διαφορών»
    Εισηγητής: ΧΑΡΗΣ ΜΕΪΔΑΝΗΣ - Δικηγόρος
   
8 και 9 Δεκεμβρίου 2015

«Εταιρείες - Σύσταση - Λειτουργία - Τι εταιρεία να επιλέξω»
    Εισηγητής: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ - Δικηγόρος
   
14 Δεκεμβρίου 2015

«Οικογενειακές επιχειρήσεις: οι τριβές και το χάσμα των γενεών - η αποτελεσματική διοίκηση των επιχειρήσεων αυτών»
    Εισηγητής: ΑΛΕΞΙΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ - Msc. in Economics, Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού
    16 Δεκεμβρίου 2015

Επισυνάπτονται τα αναλυτικά outlines των σεμιναρίων.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Τοποθεσία: Αθήνα
Εταιρεία: Vodafone
Περιγραφή: Δωρεάν Χώρος / Υπηρεσίες σε Θερμοκοιτίδα μετά από Διαγωνισμό.
Για άτομα 18-28 ετών που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους start-up (ατομικές ή ομαδικές συμμετοχές). Μετά από κρίση, δίνεται για 8 μήνες δωρεάν γραφείο, επικοινωνιακή στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Είναι ο 4ος γύρος συμμετοχών, έχουν ήδη τρέξει 3.
Προθεσμία Υποβολής Αίτησης: 10 Δεκεμβρίου 2015
Περισσότερα

 

Τοποθεσία: Αθήνα
Εταιρεία: ΑΒ Βασιλόπουλος
Περιγραφή:
a) Digital DevOps Engineer, απαιτείται εμπειρία 2-5 ετών, και MSc σε ΙΤ ή συναφές αντικείμενο
b) Hybris Java Developer, απαιτείται εμπειρία 2-6 ετών σε προγραμματισμό Java, γνώση object-oriented προγραμματισμού, web services (SOAP, REST), test driven development (JUnit, Mockito), peripheral tools (Ant, Maven, Git, JIRA, Confluence)
c) Senior Business Analyst SAP, απαιτείται εμπειρία 7 ετών σε SAP SRM-MM, και MSc σε ΙΤ ή συναφές αντικείμενο
Προθεσμία Υποβολής Αίτησης: δεν έχει ανακοινωθεί, λήγει σύντομα
Περισσότερα


Τοποθεσία: Αθήνα
Εταιρεία: Data Communication
Περιγραφή:
a) .ΝΕΤ Software Engineer (nsse-c), απαιτείται εμπειρία 2 ετών σε C#, .NET, πρόσθετο προσόν είναι η γνώση ASP.NET, Microsoft SQL Server administration and development.
b) PowerBuilder Software Engineer (pbsse), απαιτείται εμπειρία 2 ετών σε: delivering key components as part of a product release (α significant part of this experience must involve architectural design and contribution to key decisions for product direction), απαιτείται εμπειρία σε object-oriented προγραμματισμό, Database (Microsoft SQL Server, Sybase), πρόσθετο προσόν είναι η εξοικείωση με ERP, Accounting or Payroll Software Solutions.
c) Microsoft Dynamic CRM Consultant (crmc), απαιτείται εμπειρία 3 ετών σε CRM, Microsoft SQL server databases, πρόσθετο προσόν είναι η εμπειρία σε .ΝΕΤ.
Προθεσμία Υποβολής Αίτησης: δεν έχει ανακοινωθεί, λήγει σύντομα
Περισσότερα

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version