Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop

Πραγματοποιήθηκε η Περιφερειακή Συνάντηση Νέων με τη συμμετοχή του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και τον εορτασμό των 30 χρόνων του προγράμματος Erasmus, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργάνωσε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη».

Στη συνάντηση η οποία είχε τη μορφή Δομημένου Διαλόγου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, οι Αντιπρόεδροι του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ.κ. Άγγος Πέτρος και Δελακουρίδης Γιάννης και το Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Κώστας Ρόκας.

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε μέσα από τέσσερις ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές (α) εκπαίδευση, κατάρτιση και κινητικότητα των νέων, (β) ενεργός πολίτης – συμμετέχω και επηρεάζω, (γ) ανεργία των νέων και δεξιότητες του 21ου αιώνα και (δ) νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στις οποίες συμμετείχαν : α) 15-20 νέοι ανά ομάδα, που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ), β) εκπρόσωποι των τοπικών αρχών γ) εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης), δ) εκπρόσωποι του εθνικού κοινοβουλίου (βουλευτές), ε) εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας) στ) εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).


Το πρώτο δίωρο συζήτησαν οι νέοι με τους εκπροσώπους φορέων και θεσμών (με την υποστήριξη ενός συντονιστή και την ενεργό συμμετοχή δημοσιογράφων της περιοχής) και το επόμενο δίωρο συζήτησαν μεταξύ τους, καταγράφοντας τα πρώτα συμπεράσματα. Στο τέλος των εργασιών, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους και αφού κατάθεσαν τις ιδέες, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, προέκυψαν τα τελικά συμπεράσματα τα οποία συνέταξε ο rapporteur της ομάδας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έλαβε χώρα η ολομέλεια όπου παρουσιάστηκαν από τους rapporteurs τα συμπεράσματα της κάθε ομάδας εργασίας και ακολούθησε ανοιχτός διάλογος. Τα τελικά συμπεράσματα θα ενοποιηθούν, θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν σε σχετικούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς (συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας) σε ειδική έκδοση.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version