Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop

Bridging Youth Across the Mediterranean

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια ακόμα δυναμική παρουσία του Ε.ΣΥ.Ν. στο εξωτερικό.

Από τις 7 έως και τις 9 Μαΐου 2017, αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών της, εκπροσώπησε την ελληνική Νεολαία στο 2ήμερο συμπόσιο "Bridging Youth Across the Mediterranean" το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η θεματολογία του συμποσίου αφορούσε την Αειφορία - Βιωσιμότητα των νέων ιδεών σε σχέση με την Οικονομία, το Περιβάλλον και την Εργασία. Επίσης, εκτός από την δημιουργία δικτύου συνεργασίας, αναδείχθηκαν και θέματα όπως: η μείωση της νεανικής ανεργίας καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε δράσεις που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων κάθε νέας και νέου.

24 Εκπρόσωποι Νεανικών Νεολαιών από την περιοχή της Μεσογείου, κλήθηκαν να συζητήσουν τους τρόπους και τα μέσα επίλυσης και ενίσχυσης των ανωτέρω θεματικών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. John Delakouridis, παρέστη σε όλες τις εργασίες του συμποσίου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα και τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις υπάρχουσες πολιτικές να έχουν πρόσβαση στην εργασία. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στη Βαρκελώνη, η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν. ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, δημιουργώντας ισχυρές φιλίες με το σύνολο των συμμετεχόντων χωρών.
Να ευχαριστήσουμε το Union for the Mediterranean και το Ινστιτούτο Konrad-Adenauer-Stiftung, Regional Office South Mediterranean για την τιμητική πρόσκλησή τους.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version