Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop

ΤO Ε.ΣΥ.Ν. ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τις 3 έως και τις 5 Νοεμβρίου 2017 αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών της, εκπροσώπησε την ελληνική Νεολαία στην Τριήμερη Συνάντηση των Χωρών της Νότιας Ευρώπης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.
Η θεματολογία της συνάντησης αφορούσε την ολοκλήρωση της ατζέντας νέων ιδεών σε σχέση με την οικονομία, το περιβάλλον και την εργασία με στόχο την ψήφιση της στη Γενική Συνέλευση του European Youth Forum στο τέλος του Νοεμβρίου στην Πορτογαλία. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκαν θέματα όπως: η μείωση της νεανικής ανεργίας καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε δράσεις που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων κάθε νέας και νέου.

12 Εκπρόσωποι Νεανικών Ευρωπαϊκών Νεολαιών, κλήθηκαν να συζητήσουν τους τρόπους και τα μέσα επίλυσης και ενίσχυσης των ανωτέρω θεματικών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ.John Delakouridis, και ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Ε.ΣΥ.Ν. κ.Elias Iordanidis, παρέστησαν σε όλες τις εργασίες της συνάντησης αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα και τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές πολιτικές να έχουν πρόσβαση στην εργασία. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version