Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop

Ο ΟΑΕΔ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους νέους και νέες έως 25 ετών να λάβουν μέρος στην Ημέρα Εργασίας και στα Εργαστήρια Συμβουλευτικήςπου θα λάβουν χώρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Καλλιθέα) το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες απο 10:00 έως 16:00.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να τα βρείτε εδώ.


Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.atweb.gr/eggyhshneolaias.

Συνάντηση εργασίας είχε αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Ιωάννη Δελακουρίδη, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Stelios Maridakis στα νέα γραφεία του Ε.ΣΥ.Ν, με τον αντιπρόεδρο εξωτερικών του αδελφού Cyprus Youth Council.Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.Kıbrıs Gençlik Konseyi κ. Giorgos Polykarpou. Η συνάντηση αφορούσε στις κοινές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μας στο άμεσο χρονικό διάστημα καθώς επίσης και στα ζητήματα κοινών μας παρεμβάσεων υπέρ των νέων στο European Youth Forum.

Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά όλα τα μέλη και τη διοίκηση του Cyprus Youth Council.Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.Kıbrıs Gençlik Konseyi για τη συνεργασία μας και πάνω απ όλα τη Φιλία μας.

Τεράστια στρατηγική συνεργασία του Ε.ΣΥ.Ν. για την υλοποίηση του Youth Guarantee στην Ελλάδα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την στρατηγικής φύσεως συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικης Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ στην προώθηση και την υλοποίηση του:
"Υouth Guarantee: Three steps to finding a job” στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και τα αποτέλεσμα του, ειδικά στις χώρες του Νότου, είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση και η ένταξη των νέων ηλικίας από 15-24 στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εκπαίδευση, και την κατάρτιση ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Στις συγκεκριμένες ημερίδες - εκδηλώσεις θα υπάρξει συμμετοχή εργοδοτών, θεσμικών και εργοδοτικών φορέων, εκπροσώπων ευρωπαϊκών δικτύων, υπηρεσιακών παραγόντων υπουργείων κ.α.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικης Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ τόσο για την προσήλωση και την προσπάθεια υλοποίησης του Youth Guarantee στην Ελλάδα, όσο και για την άψογη συνεργασία μας μέχρι και σήμερα.

Σας περιμένουμε όλες και όλους, ώστε βήμα - βήμα να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Stay tuned..Σύντομα νεότερες πληροφορίες για αναλυτικά προγράμματα και προεγγραφές.

Πολλά συγχαρητήρια από το Ε.ΣΥ.Ν.

"Να προσπαθείς, να προσπαθείς με όλη σου τη δύναμη για να πετύχεις τα όνειρά σου, γιατί στη ζωή δεν θα σου χαριστεί τίποτα.."
Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλες τις νέες και τους νέους για την εισαγωγή τους τόσο στα ΑΕΙ όσο και τα ΤΕΙ της χώρας.
Πολλά συγχαρητήρια και στους νέους που προσπάθησαν με την ψυχή τους αλλά δεν τα κατάφεραν σε αυτή τη μάχη της ζωής, όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι στην επιτυχία σε οδηγούν πολλά μονοπάτια που ο ίδιος τα δημιουργείς..

“I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft”
- Bill Gates -

Εχθές, 7 Σεπτεμβρίου 2017, η εκτελεστική επιτροπή του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council είχε την πρώτη της συνεδρίαση στα καινούργια γραφεία για τη φετινή χρονιά.

Αρχικά, το σώμα της εκτελεστικής επιτροπής έκανε έναν απολογισμό της περσινής χρονιάς, καταγράφοντας τα αποτελέσματα των δράσεων του Συμβουλίου καθώς και των Οργανώσεών του. Στη συνέχεια ενημερώθηκε για την τελική επικύρωση των αποτελεσμάτων τόσο της Γενικής Συνέλευσης του 2016 όσο και των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών έπειτα απο την τελική απόφαση απο το Πρωτοδικείο Αθηνών. Επιπροσθέτως, τα μέλη της εκτελεστικής κατέθεσαν τις προτάσεις και τις ιδέες τους για τη νέα χρονιά καθώς ενημερώθηκαν και για τις μελλοντικές συνεργασίες του Συμβουλίου.
Είναι σίγουρο οτι η φετινή χρονιά θα έχει αρκετή φαντασία, προσφορά, δημιουργία, επιμονή για τις ορθές πολιτικές υπέρ των νέων και πάρα πολύ χαμόγελο.

Σας περιμένουμε κοντά μας, #Vima_Vima, να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει!!

Καλή αρχή μας!

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Η έρευνα έχει σκοπό να συλλέξει δεδομένα σχετικά με τις συμπεριφορές, τις ικανότητες οδήγησης και την οδική κουλτούρα των χρηστών του οδικού δικτύου στην Ελλάδα.

➨ Λάβετε μέρος στην έρευνα μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/h8QghX

Η συνεισφορά σας απαιτεί λίγα λεπτά και είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μελέτη και προώθηση της Οδικής Ασφάλειας.

Εφόσον βρίσκετε αυτήν την έρευνα χρήσιμη παρακαλούμε προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όσους κρίνετε ότι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε αυτήν.

To Iνστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. 'Πάνος Μυλωνάς' συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα "Traffic Safety Culture" (TraSaCu) το οποίο μελετά της Κουλτούρα Οδικής Ασφάλειας.

Μόλις παραλάβαμε τα βραχιολάκια από την Emfasis Foundation με στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών του προγράμματος "με Emfasis στην Οικογενειακή & Κοινωνική Στήριξη" που στηρίζει πάνω από 300 οικογένειες το χρόνο.
Προσβλέπουμε και στην δική σας ανταπόκριση για το τόσο σημαντικό της έργο.

Πολλά συγχαρητήρια στην Emfasis Foundation για ακόμα μια φορά!

Κάτι νέο έρχεται

Ο εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Άφιξις, επιστρέφει δυναμικά με ανανεωμένες ιδέες για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 με την διοργάνωση του World Academy Expo (WAVE) (wave.afixis.org) στις 25 & 26 Νοεμβρίου του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Το WAVE είναι ένα καινοτόμο επιστημονικό συνέδριο, που δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές όλων των βαθμίδων να παρουσιάσουν σε ένα ευρύ κοινό την ακαδημαϊκή τους έρευνα. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι επιχειρήσεων, αλλά και επιστήμονες με σκοπό όχι μόνο να παρακολουθήσουν και να εμπλουτίσουν με την παρουσία και τη γνώση τους το συνέδριο, αλλά και για να προσεγγίσουν τους συμμετέχοντες, με την προοπτική προσφοράς κάποιας θέσης εργασίας ή και πρακτικής άσκησης (internship). Μέσα από την πρωτοποριακή διαδικασία εκμάθησης του προγράμματος, οι φοιτητές μαθαίνουν να προετοιμάζουν μία ακαδημαική εργασία και να την παρουσιάσουν μπροστά σε ένα ευρύ επιστημονικό κοινό.

Επιπλέον, το WAVE οργανώνει μία διαδραστική Έκθεση (Expo) στους χώρους του συνεδρίου, όπου άτομα και ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προσέρχονται για να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα τους από κάθε επιστημονικό πεδίο και να προωθήσουν το έργο τους, ερχόμενοι σε επαφή με τους συμμετέχοντες του συνεδρίου αλλά και το ευρύ κοινό. Μια τέτοια διαδικασία έκθεσης και επιρροής του κοινού διευρύνει τους διεπιστημονικούς ορίζοντες, αλλά και δημιουργεί εύφορο έδαφος για πρωτοτυπία και μελλοντική εξέλιξη σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του Άφιξις (afixis.org), του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αφιερωθεί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές όλων των ηλικιών, καθώς και στην καθοδήγηση τους στο να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά και τις ικανότητές τους, να ανακαλύψουν την δυναμική τους και να συνεισφέρουν μέσα από την δράση τους στην βελτίωση της ανθρωπότητας. Μέχρι σήμερα, ο Οργανισμός έχει υλοποιήσει δραστηριότητες όπως το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, μία πρότυπη προσομοίωση των εργασιών της Βουλής για φοιτητές, και τις Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας, ένα σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης δικαστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ και για το νέο ακαδημαϊκό έτος προετοιμάζει ακόμα περισσότερες.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν την έρευνα τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://wave.afixis.org/applications/apply/1380/, ενώ από την ίδια ιστοσελίδα θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν περεταίρω πληροφορίες.

Είναι γεγονός! Σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ μας Λογότυπο!

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council ανανεώθηκε με τη βοήθεια σας.

Φρέσκες ιδέες, υπέροχες εικόνες, πρωτότυπες επιλογές είναι κάποιες από τις πολλές λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον διαγωνισμό μας. Δεκάδες φίλες και φίλοι, μέσω του διαδικτυακού αυτού διαγωνισμού, έστειλαν πολλές ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες ιδέες για το νέο μας λογότυπο. Μετά την αξιολόγηση από το Διοικητικό μας Συμβούλιο ανακηρύχτηκε ο τελικός νικητής του διαγωνισμού.

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε όλες και όλους όσοι συμμετείχαν στην τόσο σημαντική για εμάς διαδικασία, τόσο για την δημιουργικότητά τους όσο και για τον χρόνο που αφιέρωσαν.

Νικητής του διαγωνισμού με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου ανακηρύχθηκε ο κ. Angelos Pappas.

Το έπαθλο για αυτή του την προσπάθεια είναι ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες ώστε να γνωρίσει από κοντά τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα όργανα της Ε.Ε.

Αναμένουμε τις εντυπώσεις σας!

Από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο “Invest Youth” στη Λεμεσό της Κύπρου, το οποίο διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ). Θέμα του συνεδρίου αποτέλεσε η αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και Youth Guarantee στην Κύπρο και τέθηκαν οι βάσεις για τη βελτίωση των προγραμμάτων αυτών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία λύση στην ανεργία που μαστίζει τους νέους. Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αντιπροσώπευσε τη χώρα μας, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών του.

Ο Stelios Maridakis, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, παρευρέθη σε όλες τις διεργασίες του συνεδρίου, μιλώντας για τα προβλήματα των νέων στην Ελλάδα και όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Ειδικά στο θέμα του Youth Guarantee, καθώς το ΕΣΥΝ αποτελεί μέρος της εθνικής καμπάνιας και της ομάδας σχεδιασμού , ήταν μία ευκαιρία να ακούσουμε ιδέες για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και σε άλλες χώρες.

Η παρουσία του Ε.ΣΥ.Ν. στο συνέδριο ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις με το Cyprus Youth Council/Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου/Kıbrıs Gençlik Konseyi Η ανταλλαγή καλών πρακτικών, απόψεων και εμπειριών αποτελούν τη βάση της συνεργασίας μας και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την πραγματοποίηση ακόμα περισσότερων κοινών δράσεων μελλοντικά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το Cyprus Youth Council/Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου/Kıbrıs Gençlik Konseyi, για την στήριξη και εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο Loizos Vasiliou, τον Αντιπρόεδρο Giorgos Polykarpou και τα όλα τα μέλη του Συμβουλίου για την ουσιαστική συνεργασία και την θερμή φιλοξενία..

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version