Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop

Πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας “Μεταβάλλον”

Rate this item
(0 votes)

Aκόμα μια χρονιά ξεκινάει το πρόγραμμα ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας “Μεταβάλλον”, αυτή τη φορά με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Στόχος του οργανισμού είναι η ενίσχυση των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών με την παροχή των απαραίτητων εφοδίων, προς ανάπτυξη και εδραίωσή τους στην οικονομία της χώρας. Η υποστήριξη του Ιδρύματος έγκειται σε μια δωρεά ποσού ύψους €100 εκατ.

Στο πλαίσιο υποστήριξης των αρχικών σταδίων λειτουργίας μιας νέας επιχείρησης, η ΜΚΟ “Μεταβάλλον” υλοποιεί το πρόγραμμα “Startup Series” προς ανεύρεση επενδυτών και ώθηση αναφορικά στα πρώτα επιχειρηματικά βήματα των νέων. Ειδικότερα, αυτό περιλαμβάνει 3 στάδια -Gymnasium, Academy, Institute- οι οποίες αποσκοπούν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των επίδοξων επιχειρηματιών και στην μετατροπή των δημιουργικών ιδεών τους σε δυναμικές επιχειρήσεις.

Με άλλα λόγια, το “Startup Series” προσφέρει πρακτική άσκηση στους συμμετέχοντες, μέσω επισκέψεων σε διεθνή κέντρα επιχειρηματικότητας, καθώς και την απαραίτητη καθοδήγηση από το διεθνές δίκτυο εμπειρογνωμόνων και ειδικών.

Επισημαίνεται πως το στάδιο Gymnasium για την ανάπτυξη της αρχικής επιχειρηματικής ιδέας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο (καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 5/11/2012), ενώ στο πλαίσιο του Academy 8 συμμετέχοντες από 5 νέες startup επιχειρήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ προς παρουσίαση της δουλειάς τους και δικτύωση με επενδυτές και εμπειρογνώμονες.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.metavallon.org/

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version