Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2024

# 28/03/2024
Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2024

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας της Ελλάδας (ΕΣΥΝ) συμμετείχε ενεργά στην έναρξη των εκδηλώσεων για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ, Στέλιος Μαριδάκης, παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης, μαζί με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, και τον Πρόεδρο της οργάνωσης νεολαίας System and G, Αργύρη Χούλια και την υπεύθυνη κέντρου νεολαίας της Κομοτηνής “Εξάγωνο” Λουίζα Σαλτσίδου.

Η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη ενός συναρπαστικού έτους γεμάτο δράσεις και εκδηλώσεις για τους νέους της Κομοτηνής και όλης της Ελλάδας. Η γιορτή περιλάμβανε μουσική από τους Stavento, ενημερωτικά περίπτερα για θέματα που απασχολούν τη νεολαία, και την απονομή 500 Ευρωπαϊκών Καρτών Νέων. Σημαντικά σημεία της εκδήλωσης:

* Χαιρετισμός από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

* Παρουσίαση του θεσμού της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη.

* Μουσική από τον δημοφιλή καλλιτέχνη Stavento. * Ενημερωτικά περίπτερα από οργανισμούς και φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέματα νεολαίας.

* Απονομή 500 Ευρωπαϊκών Καρτών Νέων. Το ΕΣΥΝ, ως ο ανώτατος θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των νέων στην Ελλάδα, χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κομοτηνής και δεσμεύεται για την ενεργή συμμετοχή του στις δράσεις που θα υλοποιηθούν αυτό το έτος.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στην κοινωνική και πολιτική ζωή, η προώθηση της κοινωνικής ένταξης και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Κομοτηνή θα αποτελέσει μια άξια Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024, προσφέροντας στους νέους της πόλης και της χώρας μας μοναδικές εμπειρίες και ευκαιρίες.